reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
To nie było krwawienie. Może z łyżka wodnistego śluzu podbarwiona na jasno różowo. Napewno nie czysta żywa krew. Na jutro nie ma szans się dostać a do szpitala na ginekologię mam 36km. A ja nie zmotoryzowana. Kurcze łyknelam teraz no-spe bo brzuch mnie jak na okres pobolewać delikatnie :frown: a przed prysznicem zrobiłam siku i wyleciał że mnie taki jakby kawałeczek nabłonka z nitkami krwi. Zaczynam się zastanawiać czy jest sens robić hcg jutro..??? Tak czy siak leżę już w łóżku. A w pt zasuwam do gina. :hmm:

Gdybys zadzwoniła jutro rano i opisala syt. to by Cię może jutro przyjął? Coś się przecież dzieje a nie jest to Twoje widzimisie. Ja bym sprobowala. Hmm druga sprawa to nie wiem czy db robisz biorąc nospe, bo gdybys miała skurcze lub ból to nospa by je złagodziła i byś nie wiedziała czy Ci coś dolega. Wiem, ze często przy różnych - niezidentyfikowanych - stanach bólowych nie powinno brać się tabletek przeciwbólowych bo te maskują objawy (np. podejrzenie wyrostka, ostry ból głowy, ostry ból w klatce itd.). Stad tez nie wiem czy przy tych objawach db rozwiązaniem jest nospa - nie znamy przyczyny bólu i skąd krwawienie. Spróbuj dostać się jutro - bez wymówek! Ten duphaston wzięłaś w jakiej dawce? A dlaczego masz wątpliwości co do jutrzejszego badania bhcg?

Ostatnia edycja:
reklama
Gdybys zadzwoniła jutro rano i opisala syt. to by Cię może jutro przyjął? Coś się przecież dzieje a nie jest to Twoje widzimisie. Ja bym sprobowala. Hmm druga sprawa to nie wiem czy db robisz biorąc nospe, bo gdybys miała skurcze lub ból to nospa by je złagodziła i byś nie wiedziała czy Ci coś dolega. Wiem, ze często przy różnych - niezidentyfikowanych - stanach bólowych nie powinno brać się tabletek przeciwbólowych bo te maskują objawy (np. podejrzenie wyrostka, ostry ból głowy, ostry ból w klatce itd.). Stad tez nie wiem czy przy tych objawach db rozwiązaniem jest nospa - nie znamy przyczyny bólu i skąd krwawienie. Spróbuj się dostać jutro - bez wymówek! Ten duphaston wzięłaś w jakiej dawce? A dlaczego masz wątpliwości co do jutrzejszego badania bhcg?
Jutro nie ma szans żebym się dostała bo przyjmuje w innym mieście. Dopiero w pt jest możliwość. Dupka wzięłam ok ,12 tbl 10mg i teraz na wieczór 2tbl . W instrukcji jest 2tbl na dobę. Przez to plamienie boję się że od poniedziałku nie wzrosło :/. Ehh już mam czarne myśli

Chyba nadal do mnie nie dociera, może po USG odzyskam rozum. Niby byłam gotowa, brałam witaminy od 2 miesięcy a jak już się stało to szok życia :D Jak zrobiłam test to szlochałam : „ Ale w lutym jest za zimno!” :D

Hehe szalooona jesteś! ;P W sensie mega pozytywnym!! Cieszę się razem z Tobą :D

Sprawdzałam jeszcze szybko aplikacje z cyklem kiedy to mogło być i wyszła mi jednoznaczna odpowiedź - weekend w SPA w Zakopanem i szlochałam dalej o tym lutym, że ja nienawidzę ubierania małych dzieci w te wszystkie bety zimą i że będę uwięziona w domu a mój mi nucił „ Miłość, miłość w Zakopanem...” dom wariatów :D

Ahhhh ,"co ma być to będzie" <se nuci> już się pierdyknełam w ten mój czarnowidzący łeb. Tak się pocieszam. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny!!!! Oby fasolki pięknie rosły :tak:. Kolorowych snow wszystkim.

Jutro nie ma szans żebym się dostała bo przyjmuje w innym mieście. Dopiero w pt jest możliwość. Dupka wzięłam ok ,12 tbl 10mg i teraz na wieczór 2tbl . W instrukcji jest 2tbl na dobę. Przez to plamienie boję się że od poniedziałku nie wzrosło :/. Ehh już mam czarne myśli

Tak czy siak musisz kochana się tego dowiedzieć i stawić temu czoła. Bądź dobrej myśli i zbadaj bhcg. Ta nospe może już odstaw i jutro ew. wez 3 x 1 duphaston rozłożony w czasie (rano, w południe, wieczorem) bo ten raczej Ci nie zaszkodzi, ale podkreślam: lekarzem nie jestem i wolałbym byś wzięła nawet taksówkę i pojechała do szpitala. Jakbyś gorzej się czuła to nawet i w nocy bo tu nie ma na co czekać. Serio! Musisz być odpowiedzialna za swoje zdrowie i fasolki tez.

Tak czy siak musisz kochana się tego dowiedzieć i stawić temu czoła. Bądź dobrej myśli i zbadaj bhcg. Ta nospe może już odstaw i jutro ew. wez 3 x 1 duphaston rozłożony w czasie (rano, w południe, wieczorem) bo ten raczej Ci nie zaszkodzi, ale podkreślam: lekarzem nie jestem i wolałbym byś wzięła nawet taksówkę i pojechała do szpitala. Jakbyś gorzej się czuła to nawet i w nocy bo tu nie ma na co czekać. Serio! Musisz być odpowiedzialna za swoje zdrowie i fasolki tez.
Maszeruje jutro rano na hcg :). Dziękuję ślicznie za pomoc.

reklama
Do góry