reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Kasiu ja też mam ciągle bóle na miesiączkę.

Wszystko się zgadza, jest ciąża, jest dzidziuś, bije mu już serduszko lecz dosyć słabo i mam brać luteinę dopochwowo 3x1, położna powiedziała żeby się nie martwić, bo na tak wczesnym etapie ciąży może być słabe tętno. A wielkość odpowiada terminowi z om +/- 2 dni.
Caitlyn ale u Ciebie stuknal dopiero 6 tydzien wiec serduszko dopiero co zaczelo bic I na 6 tydz puls 90-110 jest normalnie, tydzien, dwa pozniej I bedzie walilo :)

Buziaki

reklama
Pani 100krotka gratuluję i życzę spokojnej ciazy i zdrowo rozwijającego się dzidziusia. Ja w poprzedniej ciazy miałam takie klucia i wszystko było ok, może to jest związane z rozciągająca się macica.

Kordosia ale co Ci lekarz powiedział? Jest dobrze czy nie? Może nic nie widać bo jeszcze za wcześnie. Dlatego ja tym razem postanowiłam iść dużo później do lekarza żeby już zobaczyć pięknie bijące serduszko bo planowana wizyta na 8tc.

KasiaKaty ja też mam bóle jak na @ i też zawsze się ich boję w dodatku że mega mokro i za każdym razem boję się iść do toalety ale wierzę że tak ma być. Musimy wierzyć że wszystko jest i będzie dobrze. U mnie to Synus się nie może doczekać rodzeństwa więc musi być dobrze, dla niego

Irenka jak już kiedy Ci pisałam byłam u lekarza dokładnie w 7tyg od om nawet pęcherzyka nie było. Tego samego dnia beta 500 więc już wiedziałam kiedy zaszłam około 15-19kwietnia.(15bylo współżycie).tydzień później już na wizycie był pęcherzyk i ciałko żółte a za 3 tyg zarodek i serduszko.moglas zajść nawet tydzień po współżyciu jak mąż ma silne żołnierze[emoji6]i stąd przesunięcie. Jestem obecnie 12+2 wg USG a według ostatniej miesiączki 15+2. Nie ma rzeczy niemożliwych.[emoji6]głową do góry.mysle że moja historia trochę Cię wspomoże. Niektórzy lekarze to konowały, mój od początku kazał betę sprawdzać co 2 dzień i zero o ciążach pozamacicznych itp po prostu wywiad i doszliśmy do wniosku że pozna owulacja bodajże 37dc[emoji6]

Pani 100krotka gratuluję i życzę spokojnej ciazy i zdrowo rozwijającego się dzidziusia. Ja w poprzedniej ciazy miałam takie klucia i wszystko było ok, może to jest związane z rozciągająca się macica.

Kordosia ale co Ci lekarz powiedział? Jest dobrze czy nie? Może nic nie widać bo jeszcze za wcześnie. Dlatego ja tym razem postanowiłam iść dużo później do lekarza żeby już zobaczyć pięknie bijące serduszko bo planowana wizyta na 8tc.

KasiaKaty ja też mam bóle jak na @ i też zawsze się ich boję w dodatku że mega mokro i za każdym razem boję się iść do toalety ale wierzę że tak ma być. Musimy wierzyć że wszystko jest i będzie dobrze. U mnie to Synus się nie może doczekać rodzeństwa więc musi być dobrze, dla niego
I u mnie tez Domcio czeka na braciszka....ja sie wstydze sama przed soba :( moja druga ciaza, bezproblemowa pierwsza, zaszlam od razu, wyniki swietne, nie pale, nie pije, uwazam na siebie, zero plamien, serduszko bilo w 6 tyg a ja sie Nadal martwie...eh ciezko życ z nerwica a co dopiero w ciazy chodzic ;)

Kto dzis jeszcze wizytuje? Zameldowaly sie juz wszystkie?

Baffi udalo Ci sie dotrzec dzis do lekarza?

Dziewczyny a slyszala ktoras cos od @Mixie?

Cześć Dziewczyny! :) Nieśmiało dołaczam do grupy choć podczytuje Was od 1 posta! U mnie obecnie 7 tydz wg OM, wizyta na dniach. To moja pierwsza ciaża, a co za tym idzie, oprócz radości szereg watpliwosci, pytań. Dzisiaj pojawiły się u mnie nieco dziwne bóle - od czasu do czasu mam dość mocno ukłucie w okolicach pępka, podobne kłucia pojawiaja się także w pochwie. Wiem, że każda ciaża jest inna itd. ale może któraś z Was miała już badź ma podpbne przeżycia? Trzymam kciuki za Was!
Witaj :) rozgośc się :)
Ja tez mam takie bóle też i z tego co wiem,to nic groźnego :) jutro mam wizytę,więc powiem o wszystkich swoich bokach i jak się czegoś dowiem to napiszę.
Mogę zapytać ile masz lat?

Hej witaj takie klucia sa normalne we wczesnej ciazy, ja w pierwszej tez tak mialam

A teraz znowu takie bole jak na @ z przodu I z tylu hmmm nie wiem co o tym myslec?
Dziewczyny, ktoras cos?
Ja też co jakiś czas mam bóle jak na @, a dzisiaj po przebudzeniu bolał mnie krzyż. Ale przeszło. Myślę,że jak nie płacisz to wszystko ok,ale jak się niepokoisz to w sumie lepiej udać się do jakiegoś lekarza.

@KasiaKaty zapomniałam zapytać o to ile tętno wynosi, także nie wiem czy się mieści w tych normach. Co do nerwicy też ją mam i też mam jeszcze więcej obaw niż jak w ciąży z Mikim.

Uspokoję was co do kłuć to miewam to samo w dole brzucha i wyżej-dziwne uczucie.lekarz.mi mówił że normalne to wszystko się rozrasta i ma prawo[emoji6]kazał zakupić nospe wrazie w.
Mnie boli krzyż do tego wszystkiego,też mówiłam mu ale to myślę że od spania i tez pewnie uroki ciąży. Sprawdził wszystko z ciąża ok, z szyjka tez

@raz_dwa_trzy dziekuje, ze mnie uspokoilas...jak poloznej wspominalam I dzis lekarzowi to twierdzili, ze zupelnie normalne

@Caitlyn na pewno sie miesci, to ze dokladnie w 6tyg juz pulsowalo to I tak super! A mowia, ze druga ciaza jest juz spokojniejsza I szybciej leci...ja jestem wyjatkiem od tej "reguly" ;)

reklama
Do góry