reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Ja juz po klinice, z wynikow zadowoleni, mam nie zmieniac dawki lekow narazie, I kolejna wizyta za 6 tyg :) szkoda, ze mi usg nie zrobili I musze czekac do niedzieli buuuu

reklama
A widzialam, że też pisaliście o szpitalach. I czekaniu w ciąży po 4h na zbadanie. To nie wszędzie jest tak, że są poloznicze Izby przyjeć? U nas to na tą główna w ogóle się nie wchodzi. Jest specjalna przy ginekologi. Z tym, że u nas sens jazdy do szpitala by dowiedzieć się czegoś szybko jest żaden. Jak trafiłam z krwawieniem z Zosią to zbadali mnie tylko na fotelu. Dali podkłady i duphaston i kazali czekać do jutra. Przy obchodzie zlecili badania i USG dopiero. A przy poronieniu położyli mnie z ciężarnymi i powiedzieli, że nie ma nad czym płakać. Bardzo szybko się wypisałam [emoji57]

@karolina921 straszne te szpitale...w Polsce jestes? Tutaj w UK polozne I lekarze sa naprawde super I traktuja Cie jak czlowieka a nie jak numerek:(
Przykro mi, ze musialas przez to przejsc

@Caitlyn to juz bardzo niedlugo!!! tak Ci zazdroszcze ze zobaczysz swoje dzieciatko :)

Cześć Dziewczyny! :) Nieśmiało dołaczam do grupy choć podczytuje Was od 1 posta! U mnie obecnie 7 tydz wg OM, wizyta na dniach. To moja pierwsza ciaża, a co za tym idzie, oprócz radości szereg watpliwosci, pytań. Dzisiaj pojawiły się u mnie nieco dziwne bóle - od czasu do czasu mam dość mocno ukłucie w okolicach pępka, podobne kłucia pojawiaja się także w pochwie. Wiem, że każda ciaża jest inna itd. ale może któraś z Was miała już badź ma podpbne przeżycia? Trzymam kciuki za Was!

Cześć Dziewczyny! :) Nieśmiało dołaczam do grupy choć podczytuje Was od 1 posta! U mnie obecnie 7 tydz wg OM, wizyta na dniach. To moja pierwsza ciaża, a co za tym idzie, oprócz radości szereg watpliwosci, pytań. Dzisiaj pojawiły się u mnie nieco dziwne bóle - od czasu do czasu mam dość mocno ukłucie w okolicach pępka, podobne kłucia pojawiaja się także w pochwie. Wiem, że każda ciaża jest inna itd. ale może któraś z Was miała już badź ma podpbne przeżycia? Trzymam kciuki za Was!
Hejka,ja też mam kłucia przy jajnikach podobno są ok jeśli nie ma krwawień.gratulacje fasolki i odzywaj się ja po wizycie i szczerze nie wiem co myśleć. Ciąża wczesna 4/ 5 tydz. Pęcherzyk widoczny,trzy dni temu 2mm a dziś ponad 7mm. Nic więcej nie widać,wzrost bety prawidlowy. Pojawił się płyn w brzuchu...mógł pęknąć pęcherzyk...

Hej witaj takie klucia sa normalne we wczesnej ciazy, ja w pierwszej tez tak mialam

A teraz znowu takie bole jak na @ z przodu I z tylu hmmm nie wiem co o tym myslec?
Dziewczyny, ktoras cos?

Karolina921 to straszne, o czym piszesz . Człowiek traci wiarę w służbę zdrowia

Pani 100krotka witaj

Ja tez zasypiam

Kasiu ja też mam ciągle bóle na miesiączkę.

Wszystko się zgadza, jest ciąża, jest dzidziuś, bije mu już serduszko lecz dosyć słabo i mam brać luteinę dopochwowo 3x1, położna powiedziała żeby się nie martwić, bo na tak wczesnym etapie ciąży może być słabe tętno. A wielkość odpowiada terminowi z om +/- 2 dni.

reklama
Pani100krotka te wątpliwości są nie tylko przy pierwszej ciąży, ale w kolejnych także :) Jak ja to mówię - najpierw miałam strach o to co nieznane, a teraz strach o to co już znane ; )

Do góry