reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
No to ksiazkowo :)

A ja przesylam zdjecie mojej Barbary z jej piąteczką :) tak dla odstresowania :)Zobacz załącznik 871204

A wlasnie.. .piątka piątką, ale nie mamy tu jeszcze na Lutówkach 2019 zadnych blizniakow...ciekawe na kogo padnie :)

Ciążę bliźniaczą z reguły już w 6 tc byłoby widać, nie? W takim razie uff, moje obawy odeszły, bo raczej się nagle drugi pęcherzyk nie pojawi :)

reklama
Witaj :) rozgośc się :)
Ja tez mam takie bóle też i z tego co wiem,to nic groźnego :) jutro mam wizytę,więc powiem o wszystkich swoich bokach i jak się czegoś dowiem to napiszę.
Mogę zapytać ile masz lat?
W kupie siła ;) dziękuję za Twoja odpowiedz i innych dziewczyn - skoro to tak powszechne to trzymam się wersji, że to normalne. Oczywiście ginekolog zostanie jeszcze przepytany z różnych tematów ;), ale mimo to warto dopytać o doświadczenia innych na tym samym etapie. Mam 28 lat. :) Kciuki za jutrzejsza wizytę!

Darsi wiem tyle że mam dużo płynu w zatoce Douglasa,którego ostatnio nie bylo.mialam też bardzo silny rwący ból,który może być pęknięciem ciąży pozamacicznej. Po tym pęknięciu pojawia się plyn. Wszystko jakby mi się układa i szczerze poza moja kontrolą że płakać mi się chce...rozum jedno a emocje swoje.jutro mam zrobić beta i porównać wynik.moze być tak że się zatrzyma i wtedy będzie wiadomo.najgorsze dla mnie jest to,że ciąża pozamaciczna kończy się zabiegiem a ja ostatnio kończyłam leczenie onkologiczne i po prostu nie chciałabym znowu. Jest pęcherzyk który rośnie,wydaje się być on w dobrym miejscu.na dokładnie 8,7mm.smutno mi jak cholera.

Witajcie Kobitki moje drogie! Dziekuje z calego serca tym ktore 3maly kciuki! :*

Chcialam wyslac zdjecie z USG - ale plik za duzy - moze jutro :)

Wynik:
USG: 8+6
OM: 8+6
CRL: 2.17 cm
FHR (tetno): 180 ud./min. - czyli serduszko jak dzwon!
W ogole Bobo nam pomachalo i z P. Dr sie nasmialysmy - szkoda tylko, ze Maz nie widzial, bo wszedl do gabinetu chwile pozniej. Cudowny widok :) Widac juz raczki, nozki, glowke :)

Ehhh tyle strachu przez 2 tyg. z tym tetnem, dlatego Caitlyn nie martw sie, bo bedzie dobrze! U nas w 6+4 lub 6+6 bylo ok 80/90 stad obawy. Ciesze sie, ze u Ciebie tez dobrze :* Ja tez weszlam ok 18.

Jestem zmeczona ale baaardzo szczesliwa. Ide robic pozna kolacje, bo niedawno wrocilismy.

Dzis w ogole mialam rano zalamke, bo pierwszy raz mialam lekko brunatne plamienie hmm nawet nie plamienie, ale papier lekko zabarwiony i bol brzucha - ale nie mocny. Jutro Wam wiecej opisze, ale Pani Ginekolog mowila ze wszystko jest OK.

Dziekuje jeszcze raz za kciuki i ciesze sie ze nasze wizyty przebiegly pomyslnie! :)

Trzeciego lipca i myślę że wtedy już będzie wiadomo czy ciąża jest stracona.

Kordosia nie bardzo rozumiem - skoro pecherzyk urosl i jest w macicy to wszystko jest w porzadku.
U mnie w 4 tyg z kawalkiem P. Dr tez powiedziala ze pecherzyk pekl, ze plyn ladnie sie rozlal, ale tu chodzilo raczej o Graffa. Moze cos zle zrozumialas?

Nie lam sie i nie poddawaj.

I jeszcze jedno: gdyby to byla ciaza pozamaciczna i rozlalby sie plyn to Twoj lekarz musialby byc jakis niepowazny by puscic Cie do domu bez skierowania do szpitala w celu dalszej diagnostyki.. Nie mysl negatywnie serio :) Ja kiedys tez mialam plyn w zatoce i prawdopodobnie krew miesieczna sie cofnela - samo zniknelo, ale u mnie bylo skierowanie na bete na cito i monitoring tego plynu. Dlatego nie mysl negatywnie, moze lekarz tez Cie nastraszyl na wyrost.

Ostatnia edycja:
Bardzo dobrze sie czuje tzn. Rano mdli mnie jak jestem glodna biegam do lazienki na siku i jak co dzien o tej porze mam wzdecia piersi bola przy dotyku czyli bez zmian zadnych plamien boli nic niepokojacego cisnienie i temperatura tez ok
Tak jak dziewczyny pisały - objawy mogą występować nadal. Oczywiście mam nadzieję,że lekarz się pomylił. Ale nie wiem dlaczego tak zwlekasz.. a do szpitala nie możesz jechać,żeby sprawdzili?

reklama
Witajcie Kobitki moje drogie! Dziekuje z calego serca tym ktore 3maly kciuki! :*

Chcialam wyslac zdjecie z USG - ale plik za duzy - moze jutro :)

Wynik:
USG: 8+6
OM: 8+6
CRL: 2.17 cm
FHR (tetno): 180 ud./min. - czyli serduszko jak dzwon!
W ogole Bobo nam pomachalo i z P. Dr sie nasmialysmy - szkoda tylko, ze Maz nie widzial, bo wszedl do gabinetu chwile pozniej. Cudowny widok :) Widac juz raczki, nozki, glowke :)

Ehhh tyle strachu przez 2 tyg. z tym tetnem, dlatego Caitlyn nie martw sie, bo bedzie dobrze! U nas w 6+4 lub 6+6 bylo ok 80/90 stad obawy. Ciesze sie, ze u Ciebie tez dobrze :* Ja tez weszlam ok 18.

Jestem zmeczona ale baaardzo szczesliwa. Ide robic pozna kolacje, bo niedawno wrocilismy.

Dzis w ogole mialam rano zalamke, bo pierwszy raz mialam lekko brunatne plamienie hmm nawet nie plamienie, ale papier lekko zabarwiony i bol brzucha - ale nie mocny. Jutro Wam wiecej opisze, ale Pani Ginekolog mowila ze wszystko jest OK.

Dziekuje jeszcze raz za kciuki i ciesze sie ze nasze wizyty przebiegly pomyslnie! :)
Ojeeej jak cudownie [emoji7] dzidzia już taka duża,że się nie zmiescilo zdjęcie tutaj ;P

Gratuluję, bardzo się cieszę,że masz to już za sobą i że fasolka się na dobre zadomowiła i jej tak dobrze :))

Do góry