reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Była wczoraj na wizycie :)
Czekałam od 16 do 21 bo babka przyjmuje w szpitalu i była masa kobiet do niej a na dodatek na recepcji mnie niezarejestrowali i musiałam wchodzić jako ostatnia choć byłam trzecia jak przyszłam. Parodia normalnie.
Ciężko było znaleźć zarodek bo się tak schowal, że szukała go chyba z 30 minut i myślała już że to ciąża pozamaciczna.. :( przestraszyłam się jak cholera ale się udało na szczęście
Z USG wychodzi 6 tydzien. Młody mierzy nieco ponad 4 mm :)
Ale najważniejsze!
Serduszko już pięknie bije.
Może i jeszcze nie słychać ale pięknie widać.
:)

reklama
Była wczoraj na wizycie :)
Czekałam od 16 do 21 bo babka przyjmuje w szpitalu i była masa kobiet do niej a na dodatek na recepcji mnie niezarejestrowali i musiałam wchodzić jako ostatnia choć byłam trzecia jak przyszłam. Parodia normalnie.
Ciężko było znaleźć zarodek bo się tak schowal, że szukała go chyba z 30 minut i myślała już że to ciąża pozamaciczna.. :( przestraszyłam się jak cholera ale się udało na szczęście
Z USG wychodzi 6 tydzien. Młody mierzy nieco ponad 4 mm :)
Ale najważniejsze!
Serduszko już pięknie bije.
Może i jeszcze nie słychać ale pięknie widać.
:)
Super! Gratulacje [emoji480][emoji64]

Dzień dobry. My powoli szykujemy się do pediatry. Od rana mnie trochę mdli i brzuch ciągnie. Jeszcze koszmary mi się dziś śniły i czuje się zupełnie niewyspana. Miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejszy dzień. Oby same dobre wieści były [emoji110][emoji111]

No to być może jeszcze nie było serduszka? I dopiero siw pojawi? Ktory to tydzień według om? Sugerowanie się na tym etapie wymiarami dzidzi może być mylne
2mm w jedną stronę znacznik i już mamy tydzień do przodu. Jednym słowem wszystko zależy od umiejętności dr i sprzętu. Super [emoji8]Dokladnie Jeżeli dobrze oceniłam sytuacje na monitorze to wyglądało by u nas na chłopca [emoji16]Rzadko przy takiej niskiej becie coś widać na USG.[/QUO nie mogę się sugerować om gdyż mam nieregularne cykle raz 22 raz 32 dni ostatnia @ miałam 27 kwietnia

Dzień dobry:) Gratuluję fasolek, serduszek. Ja jeszcze 2 tyg czekam na wiz.

Gabrysia to się naczekałaś ,ale warto było ;)

A ja dzisiaj taka połamana jestem, spałam z chłopakami bo się przykraczyli do łóżka, to było bardziej czuwanie niż sen w pozycji bliżej nie okreslonej hahahha.

Irenka, melduj co tam u Ciebie.:yes:

A ja dzisiaj taka połamana jestem, spałam z chłopakami bo się przykraczyli do łóżka, to było bardziej czuwanie niż sen w pozycji bliżej nie okreslonej hahahha.

narazie czekam, ale ciśnienie w porzo, gorączki nie ma, zobaczymy co powie lekarz

Tak bardzo bym chciała zobaczyć Bąbelka ❤️ Bardzo mnie to stresuje :( czy to możliwe ze jest ciąża (26-27.05) bylo ostatnie współżycie, a pęcherzyka jeszcze nie ma :( boje się ze coś jest nie tak:( No ale z drugiej strony lekarz powiedział ze przy becie 600 nie ma prawa widać pęcherzyka. Tylko to było w sobotę, dzisiaj już powinna być beta grubo ponad 1000. Mam nadzieje ze jest i ze bąbelek się pokaze w koncu Bo mamusia się stresuje!

Lekarz ogólnie wczoraj powiedział, ze są 3 opcje:
1- wczesna ciąża 3tydzien,
2-ciąża obumarła,
3-poza macica zagnieżdżona.
Matko strasznie się tego słuchało, mam nadzieje ze jednak 1 opcja. Choć to już trochę trwa:/ bo od współżycia mija już 4 tygodnie :/ sama nie wiem o co ty chodzi, choć znam swoje ciało... ale gdyby te plamienie moje 13.06 (29dc) było spowodowane zagnieżdżeniem, to mogłoby być ze bardzo wczesna, to może by się zgadzało... a tak sama nie wiem :/

reklama

Ah.. szkoda gadać. Na dodatek poszłam i opieprzyłam babkę na recepcji bo okazało się że jest jakaś niedoinformowana i każdej z dziewczyn w poczekalni mówiła co innego.
No warto warto było czekać :) mój jak zobaczyl że serduszko bije to łzy w oczach :) :) :)
Ale dumny jest jak cholera :)

Do góry