reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Lekarz ogólnie wczoraj powiedział, ze są 3 opcje:
1- wczesna ciąża 3tydzien,
2-ciąża obumarła,
3-poza macica zagnieżdżona.
Matko strasznie się tego słuchało, mam nadzieje ze jednak 1 opcja. Choć to już trochę trwa:/ bo od współżycia mija już 4 tygodnie :/ sama nie wiem o co ty chodzi, choć znam swoje ciało... ale gdyby te plamienie moje 13.06 (29dc) było spowodowane zagnieżdżeniem, to mogłoby być ze bardzo wczesna, to może by się zgadzało... a tak sama nie wiem :/
Mi też gin powiedziała wczoraj że już się bała że pozamaciczna a on się po prostu tak schowal że nie mogła go znaleźć.
Nie martw się,wszystko będzie dobrze a pęcherzyk wyskoczy sam w odpowiednim momencie żeby ci się pokazac. ;)

reklama
Była wczoraj na wizycie :)
Czekałam od 16 do 21 bo babka przyjmuje w szpitalu i była masa kobiet do niej a na dodatek na recepcji mnie niezarejestrowali i musiałam wchodzić jako ostatnia choć byłam trzecia jak przyszłam. Parodia normalnie.
Ciężko było znaleźć zarodek bo się tak schowal, że szukała go chyba z 30 minut i myślała już że to ciąża pozamaciczna.. :( przestraszyłam się jak cholera ale się udało na szczęście
Z USG wychodzi 6 tydzien. Młody mierzy nieco ponad 4 mm :)
Ale najważniejsze!
Serduszko już pięknie bije.
Może i jeszcze nie słychać ale pięknie widać.
:)
Gratki i już bijące serduszkoja mam dziś wizytę ale chyba trochę ona bez sensu za wcześnie. Gin chciała konsultować zlecone mi bety.udanegi dnia

Cześć kochane i jak tam dobrze się spało ? Ja wkońcu miałam noc przespaną moja misia spała jak aniołek :*

Dziewczyny które dziś wizytują trzymam mocno kciuki za udane wizyty :)

IrenaX trzymam kciuki za piękny dzisiejszy pęcherzyk

Bafi ja też bym poszła do innego lekarza :*

Gabrysia95 gratuluję bijącego serduszka:)

Lekarz ogólnie wczoraj powiedział, ze są 3 opcje:
1- wczesna ciąża 3tydzien,
2-ciąża obumarła,
3-poza macica zagnieżdżona.
Matko strasznie się tego słuchało, mam nadzieje ze jednak 1 opcja. Choć to już trochę trwa:/ bo od współżycia mija już 4 tygodnie :/ sama nie wiem o co ty chodzi, choć znam swoje ciało... ale gdyby te plamienie moje 13.06 (29dc) było spowodowane zagnieżdżeniem, to mogłoby być ze bardzo wczesna, to może by się zgadzało... a tak sama nie wiem :/
Życzę tobie żeby to była 1. opcja a żadna inna!! Trzymam mocno kciuki!!

Hej dziewczyny! Myslalam, ze poczatek ciazy w lato to nic takiego, a tu slabo. Upaly zle na mnie wplywaja, do tej pory czulam sie ok, a jak temperatura wzrosla to i brzuch boli, i slabo sie robi, oddechu nie moge zlapac, bol glowy, szybko zadyszka. Masakra. Wspolczuje tym co sa na koncu ciazy w lato... Dzisiaj polozna przychodzi za okolo 2h, ale i tak mi nic nie pomoze, bo wiadomo - ciaza to ma prawo tak byc. Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic co bede przechodzila w pracy. Jedyny plus, ze pracuje tylko 2 dni w tygodniu, minus - w pracy nie wiedza o ciazy, a tam teraz mega goraco i moze byc slabo...

Cześć Dziewczyny.
Ile dobrych i tych mniej dobrych wiadomości.
Gratuluję wszystkim, które zobaczyły bijące serduszka. Cieszę się bardzo :) i trzyma kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj. Życzę pięknych serduszek na USG :) ja kolejną wizytę mam dopiero 10.07, a to jeszcze tyyyyyyyle czasu

@IrenaX , @Baffi26 tak bardzo mi przykro. Przytulam mocno :(... ale dziewczyny mogę mieć rację, jeszcze nic nie jest przesądzone. Bafi idź koniecznie do innego lekarza, albo na IP, powiedz, że źle sie czujes, cokolwiek. Irenka, trzymam mocno kciuki, żeby Twoje maleństwo zaskoczyło wszystkich i się dzisiaj pokazało.

Dziewczyny, tak z innej beczki? Niby już o tym przeczytałam masę stron ale mam wątpliwości. Co myślicie o hybrydzie w ciąży?

Cześć Dziewczyny.
Ile dobrych i tych mniej dobrych wiadomości.
Gratuluję wszystkim, które zobaczyły bijące serduszka. Cieszę się bardzo :) i trzyma kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj. Życzę pięknych serduszek na USG :) ja kolejną wizytę mam dopiero 10.07, a to jeszcze tyyyyyyyle czasu

@IrenaX , @Baffi26 tak bardzo mi przykro. Przytulam mocno :(... ale dziewczyny mogę mieć rację, jeszcze nic nie jest przesądzone. Bafi idź koniecznie do innego lekarza, albo na IP, powiedz, że źle sie czujes, cokolwiek. Irenka, trzymam mocno kciuki, żeby Twoje maleństwo zaskoczyło wszystkich i się dzisiaj pokazało.

Dziewczyny, tak z innej beczki? Niby już o tym przeczytałam masę stron ale mam wątpliwości. Co myślicie o hybrydzie w ciąży?
Forget można. Mama ginekolog też o tym pisała.

reklama
@ForgetMeeNot ja w ostatniej ciąży robiłam hybrydy i nie ma ku temu przeciwwskazań. To nie są tak duże opary tych środków chemicznych, żeby nie było wolno. Jedynie gdybyś pracowała jako kosmetyczka to co innego ;)

Do góry