reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@IrenaX i dla pocieszenia zwykle widoczny pęcherzyk jest dopiero od wartości bety powyżej 1500. Wcześniej może nic nie być widac :**
Szczerze dziwne bo ja miałam bete 157 i widoczny lecherzyk.dzis mam 363 betę.troche mnie to martwi bo niby wzrosty są w normie ale nie są one jakieś wysokie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
według usg 8 tydzień i 6 dzień u lekarza bylam 2 tygodnie temu był to 5 tydzień i 6 dzień widziałam fasolke ale nie serduszko teraz widziałam wyraźnie gdzie glowa a gdzie pupa dziecka a ja przytylam pol kilo
No to być może jeszcze nie było serduszka? I dopiero siw pojawi? Ktory to tydzień według om?
To dziwne rozbieżności jeżeli USG było robione po dwóch tyg. - mam tu na myśli wielkość zarodka na którego to podstawie był określony wiek ciąży.
Baffi wiem ze Ci ciężko i wszystko jest cholernie trudne, ale wybierz się na konsultacje do innego ginekologa - wszystkie dobrze Ci radzimy. Nie czekaj tygodnia do następnej wizyty u tego samego lekarza.
Sugerowanie się na tym etapie wymiarami dzidzi może być mylne
2mm w jedną stronę znacznik i już mamy tydzień do przodu. Jednym słowem wszystko zależy od umiejętności dr i sprzętu.
Hej dziewczyny, dawno nie pisałam bo i nie miałam bardzo o czym.
Dzisiaj miałam moje pierwsze usg:D Jestem bardzo podeksytowana gdyż według usg to 7t2d, fasolka ma 1,14 mm i serducho 153/min. Szaleję z radośći bo miałam bardzo złe przeczucia, a tu się okazuje książkowo:D
Super [emoji8]
Jak beta mniejsza niż 1500 to marne szanse żeby coś było widać
Dokladnie
Dziewczyny,które widziały już swoje dzidziule na USG , sprawdzałyscie jakiej płci możecie się spodziewać wg tej teorii ,która któraś z nas (przepraszam,nie pamiętam po nicku kto) zamieściła tutaj? Ciekawa jestem czy to się sprawdza :)
Jeżeli dobrze oceniłam sytuacje na monitorze to wyglądało by u nas na chłopca [emoji16]
Szczerze dziwne bo ja miałam bete 157 i widoczny lecherzyk.dzis mam 363 betę.troche mnie to martwi bo niby wzrosty są w normie ale nie są one jakieś wysokie.
Rzadko przy takiej niskiej becie coś widać na USG.

W tej ciąży beta 137,5.Na drugi dzień miałam robione usg i pecherzyk był widoczny-5mm.Z kolei w poprzedniej beta porównywalna oraz usg prawie w tym samy czasie i lekarka nic nie widziała. I tak musiałam do 9 tygodnia żyć w niepewności. Po prostu miała gorszy sprzęt. NIE MA CO TRACIĆ NADZIEI LEKARZE TEŻ SIĘ MYLĄ! ! Trzymajcie się kochane wszystko będzie dobrze. Czasami trzeba odczekać. Wiadomo nerwy. Ale trzeba dla dobra naszych dzieciątek wszystko przetrwać.

dzień dobry! nie wiem czy Was nadrobię!!! 40 stron w weekend! no szalone ;) ja dzisiaj po wizycie, jest serduszko i wszystko pięknie wygląda. dzidzia starsza niż wskazują moje obliczenia i wg rozmiaru crl- płód ma dzisiaj 7ti4d. termin na 7 lutego mi więc wypada ale że pewnie cc się skończy to chyba się jeszcze na styczeń załapię ;) ale zostaję z Wami hehe

No to być może jeszcze nie było serduszka? I dopiero siw pojawi? Ktory to tydzień według om? Sugerowanie się na tym etapie wymiarami dzidzi może być mylne
2mm w jedną stronę znacznik i już mamy tydzień do przodu. Jednym słowem wszystko zależy od umiejętności dr i sprzętu. Super
emoji8.png
Dokladnie Jeżeli dobrze oceniłam sytuacje na monitorze to wyglądało by u nas na chłopca
emoji16.png
Rzadko przy takiej niskiej becie coś widać na USG.

W poczatkowych tyg. owszem, ale pozniej juz - na etapie 8-9 tyg - roznice w tygodniach nie beda w mm. Wlasnie chodzi o to, ze db specjalista - juz nawet w 6 tyg - bedzie w stanie poprawnie zmierzyć, a co za tym idzie ocenic wielkosc plodu. Sadze dlatego, ze Baffi powinna udac sie na konsultacje do innego lekarza.

Dobrej nocki Dziewczyny :)

dzień dobry! nie wiem czy Was nadrobię!!! 40 stron w weekend! no szalone ;) ja dzisiaj po wizycie, jest serduszko i wszystko pięknie wygląda. dzidzia starsza niż wskazują moje obliczenia i wg rozmiaru crl- płód ma dzisiaj 7ti4d. termin na 7 lutego mi więc wypada ale że pewnie cc się skończy to chyba się jeszcze na styczeń załapię ;) ale zostaję z Wami hehe
Super [emoji7] rosnijcie zdrowo [emoji4]

Spokojnej nocy kobietki :) . Za wizytującego jutro a przede wszystkim za te w stresie i w niepewności kciuki zaciśnięte. Do jutra . Przesyłam pozytywne fluidki :-D. Jak to mowia " w kupie siła" :D.

Matko kochana byłam na paznokciach jak sobie długość dobrałam to pisać normalnie nie mogę. Popsułam aparat w telefonie [emoji43][emoji15] dobrze, że dzień się konczy. Powodzenia jutro na wizytach czekamy na same dobre wiadomości [emoji8]
Dobranoc [emoji276][emoji354]

reklama
IrenaX - 3mam kciuki oby dzisiejsza beta była ładna i po prostu żeby się okazało że jest za wczesnie żeby było coś widać i dzidziuś siedzi w ukryciu

Katharina85 - gratuluję i oby tak dalej

Baffi26 - mocno wierzę że lekarz się pomylił. Ja bym poszła do innego, nie wytrzymała bym tygodnia. 3mam kciuki żeby się okazało że dzidziusiowi jednak ładnie serduszko bije.
dombro26 - super, gratuluję i oby tak dalej do przodu w zdrowiu i sile

Wszystkim wizytujacym dzisiaj dziewczynom życzę powodzenia i czekam na dobre wieści - bo inaczej być nie moze

Do góry