reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@IrenaX i dla pocieszenia zwykle widoczny pęcherzyk jest dopiero od wartości bety powyżej 1500. Wcześniej może nic nie być widac :**
Szczerze dziwne bo ja miałam bete 157 i widoczny lecherzyk.dzis mam 363 betę.troche mnie to martwi bo niby wzrosty są w normie ale nie są one jakieś wysokie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
według usg 8 tydzień i 6 dzień u lekarza bylam 2 tygodnie temu był to 5 tydzień i 6 dzień widziałam fasolke ale nie serduszko teraz widziałam wyraźnie gdzie glowa a gdzie pupa dziecka a ja przytylam pol kilo
No to być może jeszcze nie było serduszka? I dopiero siw pojawi? Ktory to tydzień według om?
To dziwne rozbieżności jeżeli USG było robione po dwóch tyg. - mam tu na myśli wielkość zarodka na którego to podstawie był określony wiek ciąży.
Baffi wiem ze Ci ciężko i wszystko jest cholernie trudne, ale wybierz się na konsultacje do innego ginekologa - wszystkie dobrze Ci radzimy. Nie czekaj tygodnia do następnej wizyty u tego samego lekarza.
Sugerowanie się na tym etapie wymiarami dzidzi może być mylne
2mm w jedną stronę znacznik i już mamy tydzień do przodu. Jednym słowem wszystko zależy od umiejętności dr i sprzętu.
Hej dziewczyny, dawno nie pisałam bo i nie miałam bardzo o czym.
Dzisiaj miałam moje pierwsze usg:D Jestem bardzo podeksytowana gdyż według usg to 7t2d, fasolka ma 1,14 mm i serducho 153/min. Szaleję z radośći bo miałam bardzo złe przeczucia, a tu się okazuje książkowo:D
Super [emoji8]
Jak beta mniejsza niż 1500 to marne szanse żeby coś było widać
Dokladnie
Dziewczyny,które widziały już swoje dzidziule na USG , sprawdzałyscie jakiej płci możecie się spodziewać wg tej teorii ,która któraś z nas (przepraszam,nie pamiętam po nicku kto) zamieściła tutaj? Ciekawa jestem czy to się sprawdza :)
Jeżeli dobrze oceniłam sytuacje na monitorze to wyglądało by u nas na chłopca [emoji16]
Szczerze dziwne bo ja miałam bete 157 i widoczny lecherzyk.dzis mam 363 betę.troche mnie to martwi bo niby wzrosty są w normie ale nie są one jakieś wysokie.
Rzadko przy takiej niskiej becie coś widać na USG.

W tej ciąży beta 137,5.Na drugi dzień miałam robione usg i pecherzyk był widoczny-5mm.Z kolei w poprzedniej beta porównywalna oraz usg prawie w tym samy czasie i lekarka nic nie widziała. I tak musiałam do 9 tygodnia żyć w niepewności. Po prostu miała gorszy sprzęt. NIE MA CO TRACIĆ NADZIEI LEKARZE TEŻ SIĘ MYLĄ! ! Trzymajcie się kochane wszystko będzie dobrze. Czasami trzeba odczekać. Wiadomo nerwy. Ale trzeba dla dobra naszych dzieciątek wszystko przetrwać.

dzień dobry! nie wiem czy Was nadrobię!!! 40 stron w weekend! no szalone ;) ja dzisiaj po wizycie, jest serduszko i wszystko pięknie wygląda. dzidzia starsza niż wskazują moje obliczenia i wg rozmiaru crl- płód ma dzisiaj 7ti4d. termin na 7 lutego mi więc wypada ale że pewnie cc się skończy to chyba się jeszcze na styczeń załapię ;) ale zostaję z Wami hehe

No to być może jeszcze nie było serduszka? I dopiero siw pojawi? Ktory to tydzień według om? Sugerowanie się na tym etapie wymiarami dzidzi może być mylne
2mm w jedną stronę znacznik i już mamy tydzień do przodu. Jednym słowem wszystko zależy od umiejętności dr i sprzętu. Super
emoji8.png
Dokladnie Jeżeli dobrze oceniłam sytuacje na monitorze to wyglądało by u nas na chłopca
emoji16.png
Rzadko przy takiej niskiej becie coś widać na USG.

W poczatkowych tyg. owszem, ale pozniej juz - na etapie 8-9 tyg - roznice w tygodniach nie beda w mm. Wlasnie chodzi o to, ze db specjalista - juz nawet w 6 tyg - bedzie w stanie poprawnie zmierzyć, a co za tym idzie ocenic wielkosc plodu. Sadze dlatego, ze Baffi powinna udac sie na konsultacje do innego lekarza.

Dobrej nocki Dziewczyny :)

dzień dobry! nie wiem czy Was nadrobię!!! 40 stron w weekend! no szalone ;) ja dzisiaj po wizycie, jest serduszko i wszystko pięknie wygląda. dzidzia starsza niż wskazują moje obliczenia i wg rozmiaru crl- płód ma dzisiaj 7ti4d. termin na 7 lutego mi więc wypada ale że pewnie cc się skończy to chyba się jeszcze na styczeń załapię ;) ale zostaję z Wami hehe
Super [emoji7] rosnijcie zdrowo [emoji4]

Spokojnej nocy kobietki :) . Za wizytującego jutro a przede wszystkim za te w stresie i w niepewności kciuki zaciśnięte. Do jutra . Przesyłam pozytywne fluidki :-D. Jak to mowia " w kupie siła" :D.

Matko kochana byłam na paznokciach jak sobie długość dobrałam to pisać normalnie nie mogę. Popsułam aparat w telefonie [emoji43][emoji15] dobrze, że dzień się konczy. Powodzenia jutro na wizytach czekamy na same dobre wiadomości [emoji8]
Dobranoc [emoji276][emoji354]

reklama
IrenaX - 3mam kciuki oby dzisiejsza beta była ładna i po prostu żeby się okazało że jest za wczesnie żeby było coś widać i dzidziuś siedzi w ukryciu

Katharina85 - gratuluję i oby tak dalej

Baffi26 - mocno wierzę że lekarz się pomylił. Ja bym poszła do innego, nie wytrzymała bym tygodnia. 3mam kciuki żeby się okazało że dzidziusiowi jednak ładnie serduszko bije.
dombro26 - super, gratuluję i oby tak dalej do przodu w zdrowiu i sile

Wszystkim wizytujacym dzisiaj dziewczynom życzę powodzenia i czekam na dobre wieści - bo inaczej być nie moze

Do góry