reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
to idziemy podobnie mój aniołek Dawid mialby teraz 9 lat :) a tak to wychodzi identyczna sytuacja jak z dziewczynami roznica wieku jest prawie 7 lat miedzy najstarsza a najmlodsza i teraz tez tak będzie ze miedzy najmlodsza a noworodkiem będzie prawie 7 lat bo moja najstarsza jest z lipca 2005 a mloda z kwietnia 2012 no adzidzi będzie z lutego 2019
U mnie to już piąta ciąża, dwie pierwsze bez problemowe a później to już się posypało niestety [emoji53] Teraz jestem pełna nadziei i staram się nie dopuszczać złych myśli.

U mnie to już piąta ciąża, dwie pierwsze bez problemowe a później to już się posypało niestety [emoji53] Teraz jestem pełna nadziei i staram się nie dopuszczać złych myśli.

I bardzo dobre podejście! Nie ma co - tylko pozytywne myśli. Pamiętajcie dobro przyciąga dobro! I tak będzie z ciążami. Uda nam się!

Ja Wam powiem,ze u mnie z objawow niewiele :) jedynie:
-mega bolace cycki twarde jak kamienie
-lekki spadek apetytu
-brzuch mnie pobolewa od owulacji do niedawna a teraz już bardzo rzadko
Czekam spokojnie na wizytę w czwartek a teraz oglądam meczyk z mężem ;)

ja dzisiaj myślałam, że się wykończę.. mdliło mnie, zawroty głowy i ogólne osłabienie... masakra! co do bóla brzucha- też mi regularnie towarzyszy. zjadłam dzisiaj sushi z imbirem i mi lepiej się zrobiło więc chyba to będzie mój sposób na złe samopoczucie ;) poza tym u mnie niby do zapłodnienia doszło po owulacji wg kalendarzyka, a cykl zaburzył się przed ostawienie 4 miesiące temu tabletek antykoncepcyjnych. i miałam okres! na usg dzidzia starsza wyszła właśnie. dziwna sprawa... dlatego czekam z niecierpliwością na wizytę, bo jeszcze wyjdzie, że ja jednak styczniówka będę hehe. poza tym po ostatnim cc mam taką fobię, że zaczynam wertować informacje o prywatnych klinikach bo nie wiem czy to zniosę w szpitalu jeszcze raz...

Katharina w ciąży absolutnie zabronione jest jedzenie surowego mięsa, ryb, jaj, sera pleśniowego, sera feta itd. Nie pamiętam czy czegoś jeszcze. Chodzi o to, że możemy się łatwo zarazić np. salmonellą z jajek, o ile my to łagodnie możemy znieść, o tyle płód już nie.

Ja sama tydzień temu sobie beztrosko popijałam piwko, drinki, nieświadoma ciąży. Tyle dobrze, że do ok 6 tyg płód jest bardzo dobrze chroniony i takie wybryki raczej mu nie zaskodzą, ale lepiej później już się pilnować.

Co do okresu to też ponoć normalne, znajoma tak samo miała. Był okres, a była już w ciąży i jak poszła do ginekologa to się już 2 miesiąc okazał, a nie 1 :)

Ja póki co wg terminu OM 4t4d, i z objawów to:
-bolesne piersi
-napady głodu w środku nocy
-non stop wzdęty brzuch
- bardzo dużo białego sluzu
To narazie tylko tyle. Brzuch mnie czasem zakluje, czasem coś pociągnie, ale to wszystko ;)

U mnie też już piąta ciąża. Pierwsza stracona w 2012 potem dwie udane po transferze zarodków i kolejna stracona w maju 2017. I teraz ta zupełnie naturalna. Ale mam nadzieję, że tym razem uda się donosić [emoji4]

jadłam sushi z pieczoną rybą albo gotowaną krewetką także spokojnie :) za bardzo lubię, żeby sobie odmawiać. uważam na to co jem, chociaż zanim się dowiedziałam o ciąży to też nie odmawiałam sobie piwka wieczorem... z tym okresem to dla mnie niespodzianka, bo robiłam test dzień przed @ i wyszedł negatywny.. ale ja mam cykle 22 dni więc u mnie mogło nawet 10 po zapłodnieniu przed @ nie minąć. byłoby super, zawsze to do przodu ;)

reklama
U mnie też już piąta ciąża. Pierwsza stracona w 2012 potem dwie udane po transferze zarodków i kolejna stracona w maju 2017. I teraz ta zupełnie naturalna. Ale mam nadzieję, że tym razem uda się donosić [emoji4]
Myślę, że nie ma inne opcji [emoji846] To nasz szczęśliwy czas [emoji5][emoji173]

Do góry