reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Jeśli na gardło nie pomogą naturalne środki polecam Ci Argentin T. Mi ten spray swietnie pomaga na gardło, a jest na nim napisane, ze można stosować w ciąży (oczywiście to warto dopytać lekarza).
Ja dziewczyny jestem bardzo słaba i ciagle mam mdłości, czasem dopadają mnie rano, czasem popołudniu czy wieczorem, są męczące;)
U mnie też mega zmęczenie , senność, osłabienie , poranne i wieczorne mdłości[emoji19] poprzednie ciąże prawie bez objawowo a teraz nadrabiam. Do tego rano w stałam z bólem gardła. Dzisiaj nie funkcjonuje a snuje się z kąta w kąt [emoji846]

reklama
Ładne imiona.
Ja też marzę o córeczce, z wiadomej sprawy - żeby mieć parkę :D
W poprzedniej ciąży do 28 tc miała być Jagódka, bo lekarz się wahał i dawał nadzieję, ale przeszłam się do drugiego lekarza i potwierdził na 105% Mikołaja.
Z drugiej strony gdyby był drugi syn, to wyszłoby taniej, bo wszystko odziedziczyłby po Mikim ;)
Ale modlę się by wiadomo - było zdrowe oraz oby nie było bliźniąt (a są i w mojej i w męża rodzinie dwa takie przypadki), bo się nie pomieścimy po prostu.
U nas Zosia do 22 tygodnia miała być chłopcem [emoji3] tak lekarz nam mówił i w 13 i 16 tygodniu, a na połówkowym jednak okazało się, że dziewczynka. Z Łucją i Julką na połówkowym lekarz dopiero powiedział, że będą dwie córki [emoji4]

A siostra w styczniu urodziła synka, który miał być Oktawią i do samego końca wszyscy twierdzili, że dziewczynka [emoji44]
No ale ona mieszka w Stanach i mówiła, że tu lekarze i położne to są mało kompetentni i takie pomyłki często się im zdarzają.

Ładne imiona.
Ja też marzę o córeczce, z wiadomej sprawy - żeby mieć parkę :D
W poprzedniej ciąży do 28 tc miała być Jagódka, bo lekarz się wahał i dawał nadzieję, ale przeszłam się do drugiego lekarza i potwierdził na 105% Mikołaja.
Z drugiej strony gdyby był drugi syn, to wyszłoby taniej, bo wszystko odziedziczyłby po Mikim ;)
Ale modlę się by wiadomo - było zdrowe oraz oby nie było bliźniąt (a są i w mojej i w męża rodzinie dwa takie przypadki), bo się nie pomieścimy po prostu.
U mnie dwie dziewczynki w domu więc po cichu marzy nam się synek [emoji4]

Dziewczyny, a czy Was tak długo bolało/boli podbrzusze jak na okres? To jest mylące, bo może ten okres nadejść, ale z drugiej strony takie pobolewanie w ciąży też jest możliwe. Mnie już dobry tydzień boli podbrzusze.

Brzuch mnie pobolewa. Piersi. I jestem trochę rozdrażniona. Ale to normalne na początku [emoji4] No i od trzech nocy mam skurcze w łydkach. U mnie to zwykle pierwszy objaw ciąży. Nigdy poza ciążami nie miałam z tym problemów. Jest to niestety mega bolesne [emoji58]

To również moja 4 ciąża , mamy syna 12lat, córkę 10 i aniołka ,który teraz miałby rok i 4 miesiące..którego mi bardzo brakuje:'(
to idziemy podobnie mój aniołek Dawid mialby teraz 9 lat :) a tak to wychodzi identyczna sytuacja jak z dziewczynami roznica wieku jest prawie 7 lat miedzy najstarsza a najmlodsza i teraz tez tak będzie ze miedzy najmlodsza a noworodkiem będzie prawie 7 lat bo moja najstarsza jest z lipca 2005 a mloda z kwietnia 2012 no adzidzi będzie z lutego 2019

U mnie też mega zmęczenie , senność, osłabienie , poranne i wieczorne mdłości[emoji19] poprzednie ciąże prawie bez objawowo a teraz nadrabiam. Do tego rano w stałam z bólem gardła. Dzisiaj nie funkcjonuje a snuje się z kąta w kąt [emoji846]
To ja też dzisiaj z bólem gardła.

Mi termin wg kalkulatorow wychodzi na 23.02.
Na wizytę czekam do 27.06.

reklama
Mnie też dalej gardło boli, na wieczór mocniej. I też troszkę brzuch dziś pobolewa a najgorsze jest to ze zaczynają mi się chyba "poważne" mdłości :( :( :( CAŁY dzień dziś mi niedobrze, na wymioty mnie zbiera. Mam nadzieję, że gorzej nie będzie

Do góry