reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
A ja lece do PL 2 lipca to od razu umowie wizyte do lekarza, bo tutaj ta niepewnosc czy wszystko ok bedzie trwala i trwala. Mam problem z praca, bo zaczelam ja 2 tyg temu i nie mam pojecia kiedy i jak sie przyznac, ze jestem w ciazy. Nie wiem tez kiedy ciaza stanie sie widoczna, bo w poprzednich dopiero tak na dobre to w 28tc ciazy bylo widac, ale to juz 3 ciaza wiec moze pojsc szybciej :(

A ja lece do PL 2 lipca to od razu umowie wizyte do lekarza, bo tutaj ta niepewnosc czy wszystko ok bedzie trwala i trwala. Mam problem z praca, bo zaczelam ja 2 tyg temu i nie mam pojecia kiedy i jak sie przyznac, ze jestem w ciazy. Nie wiem tez kiedy ciaza stanie sie widoczna, bo w poprzednich dopiero tak na dobre to w 28tc ciazy bylo widac, ale to juz 3 ciaza wiec moze pojsc szybciej :(
Julia do 20 tygodnia nie musisz nic mówić, niestety macierzyńskiego od firmy nie dostaniesz ale jeśli pracowałaś wcześniej w UK to będzie Ci sie należało rządowe.
Ja do polski jadę w Sierpniu wiec 12 tygodniowe usg i tak będę miała tutaj. Z Szymkiem mialam 3 usg i częste wizyty u położnej wiec naprawdę nie narzekałam na prowadzenie ciąży.

Julia do 20 tygodnia nie musisz nic mówić, niestety macierzyńskiego od firmy nie dostaniesz ale jeśli pracowałaś wcześniej w UK to będzie Ci sie należało rządowe.
Ja do polski jadę w Sierpniu wiec 12 tygodniowe usg i tak będę miała tutaj. Z Szymkiem mialam 3 usg i częste wizyty u położnej wiec naprawdę nie narzekałam na prowadzenie ciąży.
Zeby dostac macierzynski musze przepracowac w tej firmie 26 tygodni, wiec na pewno dostane, ale tak czy siak mam ciaglosc, bo pracowalam gdzie indziej i jak sie przenioslam to 3 dni przerwy mialam miedzy jedna praca a druga.
Edit: czytam te umowy i juz w sumie to nie wiem czy dostane z firmy. Najgorsze jest to, ze w poprzedniej firmie byl rok platnego macierzynskiego... A tu jest, ze 26 tygodniu musze u nich pracowac, ale do qualifying week a z tego co wyczytalam to znaczy, ze do 15 tygodni przed wyznaczona data porodu. Czyli lipa, bo zabraknie mi jakos 2-3 tygodnie...

Ostatnia edycja:
witam was moje drogie jak się dziś czujecie ?? u mnie wszystko ok mam mdlosci ale nie jakos bardzo intensywne i zwykle tylko kilka godzin mnie mecza z rana:) brzusio widoczny także jest ok mam ciągoty na kwaśne a od słodyczy mnie odrzucilo i od mleka tez:( może po południu wysle wam fotke jak mój brzusiu wygląda a to dopiero 7 tydzień dziś się zaczal

witam was moje drogie jak się dziś czujecie ?? u mnie wszystko ok mam mdlosci ale nie jakos bardzo intensywne i zwykle tylko kilka godzin mnie mecza z rana:) brzusio widoczny także jest ok mam ciągoty na kwaśne a od słodyczy mnie odrzucilo i od mleka tez:( może po południu wysle wam fotke jak mój brzusiu wygląda a to dopiero 7 tydzień dziś się zaczal
U mnie jeszcze w sumie nie ma żadnych objawów :) zobaczymy jak długo :) w poprzedniej ciąży strasznie męczyły mnie mdłości no i spać mogłam 24h a i tak byłam niewyspana :) co do brzuszka to u mnie długo nie bedzie nic widać bo jestem raczej grubszą osobą

Zeby dostac macierzynski musze przepracowac w tej firmie 26 tygodni, wiec na pewno dostane, ale tak czy siak mam ciaglosc, bo pracowalam gdzie indziej i jak sie przenioslam to 3 dni przerwy mialam miedzy jedna praca a druga.
Edit: czytam te umowy i juz w sumie to nie wiem czy dostane z firmy. Najgorsze jest to, ze w poprzedniej firmie byl rok platnego macierzynskiego... A tu jest, ze 26 tygodniu musze u nich pracowac, ale do qualifying week a z tego co wyczytalam to znaczy, ze do 15 tygodni przed wyznaczona data porodu. Czyli lipa, bo zabraknie mi jakos 2-3 tygodnie...
No właśnie z reguły tak jest, ze 26 do qualifying week, ale nie przejmuj się bo dostaniesz normalnie od rzadu(tylko to będzie SMP) a jako kobieta w ciąży i tak jesteś chroniona. A w poprzedniej firmie miałaś 100% płatne przez rok? U mnie 6 miesięcy płatne normalnie a potem SMP przed 3 i ewentualnie 3 miesiące bezpłatnego i zaległy urlop potem miesiąc.

Ja objawy to mega realistyczne sny, ciagłe wizyty w toalecie na siusiu, tkliwe piersi i rozdrażnienie jak przed miesiączka....apetyt bez zmian. W tej ciąży muszę uważać bo z Szymkiem - uwaga - przytyłam po ad 25 kilo ale ze startowałam z wagą 48 kilo to nie było aż takiej tragedii, teraz zaczynam z 60 wiec 10-12 to Max ;)

reklama
20180606_095814.jpg a to moj brzusiu

Załączniki

• 20180606_095814.jpg
    20180606_095814.jpg
    299,1 KB · Wyświetleń: 273
Do góry