reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
A ja jestem w szoku, bo juz dostalam telefon od poloznej i przyjedzie w srode. Strasznie szybko jak na UK, ale moze to dlatego, ze poprzednio urodzilam w 36tc i malo nie zeszlismy oboje z tego swiata. Dzisiaj mam rowne 5 tygodni. Z tymi wyliczeniami to sie gubie, bo kilka kalkulatorow sprawdzalam. Ostatnia @ 3.05 i jeden pokazuje date na 7.02, inny 10.02. I tak na pierwszym USG mi date ustala i oni sie jej trzymaja.

Witam wszystkie Kobietki :) ja dziś po pierwszej wizycie, wg ostatniej @ 6t2d jednak wg usg 5t2d, owu opóźniona, gdzieś w granicach 17 dc. Na chwilę obecną mamy pęcherzyk ciążowy 9 mm więc lada moment powinien pojawić się pęcherzyk żółtkowy i next zarodek ;) kontrola za 2 tygodnie. Wtedy już musi być serducho. Ehh jak ten czas się będzie dłuzył...i wieczne zamartwianie już od poczęcia ;) trzeba włączyć tryb pozytywne myślenie. Ja mam 28 lat i prawie 2 letniego Synusia :) dawajcie znać jak Wasze wizyty
Wstępny termin 05.02.2019

A ja dzisiaj już po pierwszej wizycie, i w sumie tak jakby jej nie było, skierownie na bete i powrót z wynikami za tydzień.

A dlaczego tak???

Witam wszystkie Kobietki :) ja dziś po pierwszej wizycie, wg ostatniej @ 6t2d jednak wg usg 5t2d, owu opóźniona, gdzieś w granicach 17 dc. Na chwilę obecną mamy pęcherzyk ciążowy 9 mm więc lada moment powinien pojawić się pęcherzyk żółtkowy i next zarodek ;) kontrola za 2 tygodnie. Wtedy już musi być serducho. Ehh jak ten czas się będzie dłuzył...i wieczne zamartwianie już od poczęcia ;) trzeba włączyć tryb pozytywne myślenie. Ja mam 28 lat i prawie 2 letniego Synusia :) dawajcie znać jak Wasze wizyty
Wstępny termin 05.02.2019
Super [emoji846][emoji846] ja już się nie mogę doczekać wizyty. Idę we wtorek i to będzie 6t1d [emoji16] mam nadzieje, ze nic się nie wydarzy w międzyczasie i tez będzie chociaż pęcherzyk [emoji846]

A dlaczego tak???

Super [emoji846][emoji846] ja już się nie mogę doczekać wizyty. Idę we wtorek i to będzie 6t1d [emoji16] mam nadzieje, ze nic się nie wydarzy w międzyczasie i tez będzie chociaż pęcherzyk [emoji846]
W sumie się nie dogadaliśmy, wziął to swoje kółko i powiedział, że z miesiączki wychodzi 5 tyg, i zapytał o bete, no to mu powiedziałm, że 2 czerwca miałam wynik 264 na co on ,, ojej to bardzo wcześniutka ciąża, i że może zobaczyć coś dopiero jak beta przyjmie wartość paru tyś. Gdyby mi kazał przyjść za 3, 4 tyg to bym więcej do niego nie poszła, ale , że następna wizyta 14.06 to daje mu jeszcze szansę. Ogólnie bardzo miły facet , delikatny był, życzliwy także ogólnie zadowolona jestem, bo bałam się, że jakiś cham będzie.
Jak wróciłam do domu i tak sobie mniej wiecej policzyłam przyrost bety to jutra już powinna mieć mniej wiecej ok 2100, może poprostu błąd w wyliczeniu. Żałuję tylko, że nie zrobiłam sama np. wczoraj i, ze nie poszłam z gotowymi wynikami może by wyciągnał rękę chociaż po usg.
I mam tylko jedno zmartwienie, przy badaniu powiedział tylko, że macica jeszcze malutka... i nie wiem czy normalna jak na wiek ciązy, czy nie.
Na koniec dodał tylko, że nie widzi nic niepokojącego.

reklama
W sumie się nie dogadaliśmy, wziął to swoje kółko i powiedział, że z miesiączki wychodzi 5 tyg, i zapytał o bete, no to mu powiedziałm, że 2 czerwca miałam wynik 264 na co on ,, ojej to bardzo wcześniutka ciąża, i że może zobaczyć coś dopiero jak beta przyjmie wartość paru tyś. Gdyby mi kazał przyjść za 3, 4 tyg to bym więcej do niego nie poszła, ale , że następna wizyta 14.06 to daje mu jeszcze szansę. Ogólnie bardzo miły facet , delikatny był, życzliwy także ogólnie zadowolona jestem, bo bałam się, że jakiś cham będzie.
Jak wróciłam do domu i tak sobie mniej wiecej policzyłam przyrost bety to jutra już powinna mieć mniej wiecej ok 2100, może poprostu błąd w wyliczeniu. Żałuję tylko, że nie zrobiłam sama np. wczoraj i, ze nie poszłam z gotowymi wynikami może by wyciągnał rękę chociaż po usg.
I mam tylko jedno zmartwienie, przy badaniu powiedział tylko, że macica jeszcze malutka... i nie wiem czy normalna jak na wiek ciązy, czy nie.
Na koniec dodał tylko, że nie widzi nic niepokojącego.

To chyba najważniejsze, ze nie widzi nic niepokojącego [emoji846] to kolejna wizyta już za tydzień [emoji846]

Do góry