G
gość17
Gość
Doczytałam Was,beta z rana 805czyli 5tydzien. Wcześniejsza beta była 363 więc wzrost dobry.jutro o 9:30 pewnie będę miała USG u kogoś innego i mam nadzieję,że będę coś wiedzieć więcej.dobrej nocki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dobrej nocy
Jaka dawkę luteiny stosujecie? Ja mam 3 x 100mg, nie za dużo? Coś mi migło jak pisałyście o 10 mg, stąd pytam.
Doczytałam Was,beta z rana 805czyli 5tydzien. Wcześniejsza beta była 363 więc wzrost dobry.jutro o 9:30 pewnie będę miała USG u kogoś innego i mam nadzieję,że będę coś wiedzieć więcej.dobrej nocki
Bierz leki i oszczędzaj się [emoji9] trzymam kciuki jutro za bete [emoji110]Jutro nie ma szans żebym się dostała bo przyjmuje w innym mieście. Dopiero w pt jest możliwość. Dupka wzięłam ok ,12 tbl 10mg i teraz na wieczór 2tbl . W instrukcji jest 2tbl na dobę. Przez to plamienie boję się że od poniedziałku nie wzrosło :/. Ehh już mam czarne myśli
Jaki duży maluszek [emoji16] super! Mojej siostry męża ciocia też urodziła w 35 albo 36tc malucha z waga 4,5kg ale ona miała cukrzycę ciążową. Kiedyś się zastanawiałam jaki ten chłopczyk by się duży urodził gdyby posiedział do końca [emoji6]@karolina921 moj Domi sie urodzil w 35t 3d I pamietam jak zaczął sie porod to mi mowili, zebym sie nie martwila, bo moze byc chudzina, albo owlosiony albo pokryty białą mazią, no w kazdym razie, ze moze nie wygladac jak noworodek na filmach amerykanskich I ze to normalne tak wczesnie...bylo kilku doktorow, mnostwo poloznych, inkubator przywiezli...wyszedl klusek 3.5kg, cieplutki, czysciutki, jak 40tyg dziecko...gdyby nie to, ze mialam usg w 6 I 8 tyg to bym sobie dala wmowic, ze daty pomylilam przykro mi, ze od razu na poczatku takie przejscia, ale najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo
@wiola1198 ja to musze dom ogarnac bo bym jeszcze gorzej sie czula...taki ze mnie OCD ;p w 6t 6d juz na pewno serduszko bedzie, zamiast sie nerwowac w pracy to skup sie na tym jaka bedziesz szczesliwa jak ten pulsujacy punkcik zobaczysz
@pszczolka dobrze, ze idziesz sprawdzic z lekarzem, a do tego czasu wypoczywaj
@Semifredo haha ja mieszkam w UK takze zima czy lato to przewaznie tak samo ;p moj "problem" jest taki, ze coreczka planowana byla na maj 2019 I bylby prezent dla Małzonka na jego 30ste urodziny....a tak to teraz musze dodatkowo cos wymyslac ;p
Ja dzisiaj mialam taka WIELKA ochote na curry...i zrobilam I zjadlam nawet ze smakiem...ale teraz juz nie jest tak fajnie, bo caly dom tym curry pachnie a mnie juz curry przeszlo
Ja teraz biore rano 2x100mg luteiny, w południe 2x duphaston i na noc 2x100mg luteiny i jedna tabletka duphastonuDobrej nocy
Jaka dawkę luteiny stosujecie? Ja mam 3 x 100mg, nie za dużo? Coś mi migło jak pisałyście o 10 mg, stąd pytam.
Swietnie, ze rośnie. Trzymam kciuki jutro za wizytę [emoji6]Doczytałam Was,beta z rana 805czyli 5tydzien. Wcześniejsza beta była 363 więc wzrost dobry.jutro o 9:30 pewnie będę miała USG u kogoś innego i mam nadzieję,że będę coś wiedzieć więcej.dobrej nocki
Wiem kochana co czujesz [emoji26] ja też nie mam wsparcia u rodziców i też nie zadowoleni że jestem w ciąży z drugim nie rozumiem ludzi zamiast się cieszyć że będzie następne to narzekają ze nie odpowiedzialni jesteśmy tak jak byś my mieli po 18 lat [emoji3]Dobry wieczor kochane. Probuje nadrobic te dziesiatki stron waszej tworczosci :-) . U mnie zaczyna sie siodmy tydzien, trzecia ciąża. Ale ze mieszkam w nie bylam jeszcze ani na usg ani nic. Zlapalam tylko paskudna infekcje I siedze jak na mrowisku. Jakos ciezko mi sobie wyobrazic ta ciaze z dwojka dzieci z tym jednym maluszkiem. Dzis z wysokie skarpy znosilam wozek z synem w srodku I myslalam sobie ze kiedys nigdy bym tego nie zrobila. A teraz, brak wyjscia. Do tego zero wsparcia. Mama nie pomoze, obrazona ze smialam zajsc w ciaze gdy moja siostra od lat stara sie I nie moze. Chyba tez hormony mi szaleja bo przygnebia mnie brak akceptacji mimo ze sa tysiace kilometrow. Kurcze... To sie wyzalilam... Ehh...
Moja córcia ma 12 miesięcy i jakoś to będzie [emoji3] musi być najwyżej jedno i drugie będzie się darło moja koleżanka ma dzieci z różnica 10 miesięcy i daje radę[emoji8]ja urodziłam 1 marca i była to wspaniała data! zaraz zrobiło się cieplej, mała całymi dniami była na dworze i nie musiałyśmy się kisić w domku. teraz też celowałam w zimę, u mnie dziecię w Grecji poczęte haha- powinno obywatelstwo dostać [emoji14] jedyne, co mnie trochę przeraża to fakt, że mimo pomocy mojej mamy- jak ja sobie z dwójką bobasów poradzę i niewielką różnicą wieku... córcia ma teraz 16 miesięcy. będą niecałe 2 lata różnicy miedzy nimi. zwłaszcza, że planuję najszybciej jak się da wrócić do pracy, chociaż na 2 godziny dziennie na początek...
i trzymam kciuki za wszystkie wizytujące oraz przede wszystkim te z nas, które muszą żyć w stresie.. Baffi- podziwiam że cierpliwość. ja bym chyba oszalała, latała od lekarza do lekarza. też zrozumiałam z wcześniejszych wpisów, że serduszko było. takie czekanie jest najgorsze. wiem doskonale, że na pewne rzeczy nie ma wpływu no ale mimo wszystko... mnie trapi w jakim wieku jest moje dziecko i spać nie mogę, co wydaje się takie nieistotne przy Waszych problemach...
Trzymam mocno kciuki za serduszko :*Moja 9 letnia córka stale mówi o tym że chce mieć brata lub siostrę a mnie aż język swiezbi żeby jej powiedzieć ale jeszcze poczekam Dzisiaj mam usg .. Denerwuje się czy serce będzie biło ... Ktoś jeszcze dzisiaj się wizytuje ?