reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Powiesz cos wiecej?
Dlaczego dostalas?
Od którego dnia ciazy bierzesz?
Czy po aplikacji lezysz?
Czy widzisz jakies skutki uboczne?
Dostałam ją bo miałam brązowe plamienia, a że jestem po dwóch poronieniach to poprosiłam lekarza by mi wpisał duphaston. A on dał mi jedno na dzień, a luteinę na noc. Biorę od wtorku według usg był to 5t 3d [emoji4] Aplikuje ją tylko na noc tuż przed samym spaniem gdy wiem, że już raczej nie będę wstawać [emoji4] Ze skutków ubocznych to na pewno wyciekanie jej. Łatwiej jest o infekcje. Mam większe mdłości po niej i bardziej bolą mnie piersi. W zasadzie to po prostu progesteron nasila objawy ciąży [emoji4]

Dostałamtak bo miałam brązowe plamienia, a że jestem po dwóch poronieniach to poprosiłam lekarza by mi wpisał duphaston. A on dał mi jedno ja dzień, a luteinę na noc. Biorę od wtorku według usg był to 5t 3d [emoji4] Aplikuje ją tylko na noc tuż przed samym spaniem gdy wiem, że już raczej nie będę wstawać [emoji4] Ze skutków ubocznych to na pewno wyciekanie jej. Łatwiej jest o infekcje. Mam większe mdłości po niej i bardziej bolą mnie piersi. W zasadzie to po prostu progesteron nasila objawy ciąży [emoji4]
Rozumiem [emoji4] bardzo dziękuję za odpowiedź [emoji4] ja mam brac rano i wieczorem. Podobno mam policystyczne jajniki i lekarz dal zapobiegawczo ta luteine. Co do objawow to ja na razie nie mam właśnie żadnych [emoji4]

Rozumiem [emoji4] bardzo dziękuję za odpowiedź [emoji4] ja mam brac rano i wieczorem. Podobno mam policystyczne jajniki i lekarz dal zapobiegawczo ta luteine. Co do objawow to ja na razie nie mam właśnie żadnych [emoji4]
Ja w poprzednich ciążach brałam luteinę trzy razy dziennie i to po dwie tabletki i do tego duphaston. Ale byłam po in vitro to to też troszkę inaczej [emoji4]
Teraz lekarze często dają tego typu leki zapobiegawczo. W każdym razie na pewno ona nie zaszkodzi, a wspomoże maluszka [emoji4]

Ja w poprzednich ciążach brałam luteinę trzy razy dziennie i to po dwie tabletki i do tego duphaston. Ale byłam po in vitro to to też troszkę inaczej [emoji4]
Teraz lekarze często dają tego typu leki zapobiegawczo. W każdym razie na pewno ona nie zaszkodzi, a wspomoże maluszka [emoji4]
Dziękuję Ci za wyjaśnienie [emoji8] i trzymam za Was kciuki [emoji4][emoji4]

No właśnie kalkulatory mi pokazuje,ze mało i mnie zmrozilo :/ niby 5t5d .
11.06 44
13.06 144
19.06 2229
22.06 4336

Kochana, bo ten kalkulator już nie działa na ten tydzień - nawet nie na tydzień tylko na te wartości. Nie wiem czemu oni tego nie podają i wywołują niepotrzebny stres ;/ Tam jest algorytm który za dobry wynik uwaza ten podwajajacy się. Wszystko u Ciebie OK - serio nie stresuj się.
Ja też się zestresowalam i pozniej wszystko przeanalizowałam na spokojnie i wiem ze ten kalkulator juz sie nie sprawdza w tych tyg. ciazy.
Mi do 6 + 0 się sprawdzało - w kazdej konfiguracji (robilam wczesniej 2 bety), a w 7 już nie - wychodziły bzdury. Piszę na szybko bys sie nie stresowała! :)
Mam teraz Gosci ;) pozniej poczytam reszte postów :)

15296838121351895087511.jpg u mnie wyglądało tak w 5tyg3d

Załączniki

• 15296838121351895087511.jpg
    15296838121351895087511.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 86
Kochana, bo ten kalkulator już nie działa na ten tydzień - nawet nie na tydzień tylko na te wartości. Nie wiem czemu oni tego nie podają i wywołują niepotrzebny stres ;/ Tam jest algorytm który za dobry wynik uwaza ten podwajajacy się. Wszystko u Ciebie OK - serio nie stresuj się.
Ja też się zestresowalam i pozniej wszystko przeanalizowałam na spokojnie i wiem ze ten kalkulator juz sie nie sprawdza w tych tyg. ciazy.
Mi do 6 + 0 się sprawdzało - w kazdej konfiguracji (robilam wczesniej 2 bety), a w 7 już nie - wychodziły bzdury. Piszę na szybko bys sie nie stresowała! :)
Dźwięki jesteś naprawdę kochana :* gości masz na glowie
kochana jesteś! :* :*masz gości a odpisujesz mi i mnie uspokajasz:) gdzieś czytałam,ze już przy tych troszkę większych wartościach az tak szybko nie rośnie?

reklama
Do góry