reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Jak tak czytam co wy bierzecie jak robicie często te bety to zastanawiam się czy ja napewno dobrze robię że nic nie biorę 2 testy pozytywne 1 wizyta nic nie widać poproszę przyjść 26.06 I tyle żadnych bet żadnych wyników nic ..,może tak to działa w niemczech, w mojej pierszej ciazy też Tu oprócz witamin nic też nie bralam jak się źle czułam przed urlopem zadzwoniłam do położnej powiedziała jak ma być to i urlop przetrwa... hmm ale zastanawiam się nad tym bo ja zawsze miałam @ 7.8 dzień miesiąca, zresztą były dosyć skąpe no ale do czego daze że wyjątkowo w maju dostałam.okres 1go tak wcześnie i nawet niewiem kiedy zaszlam bo nic nie było planowane czy możliwe żebym zaszła pod koniec maja ? W kwietniu raczej nie no bo przeciez 8czerwca nic nie było widać..
???? Już mam w glowie mix

reklama
Polać jej!
.... Yyy soku - jesteśmy ciężarne, zapomniałam.

Hehe :) Wiesz, przed ciążą uwielbiałam wino - dobra kolacja i do tego lampka czerwonego wytrawnego wina typu chianti, cabernet sauvignon.. mmmm... :) Najlepiej na świeżym powietrzu do grilowanej jagnieciny z szałwią z ziemniaczkami z rozmarynem albo stek t-bone z grubszymi frytkami (do steków) i zestaw sałat np. hehe :) To się rozmarzyłam.. :p Jestem koneserka db wina i lubie sam smak - uwielbiam wina z upraw biologicznych - są wtedy takie łagodne a zarazem wyraziste w smaku :) Za innymi alkoholami to nie przepadam i mogłyby nie istnieć ;)

U Was też takie piękne słoneczko? Teraz to nawet byłby dobry orzeźwiający riesling (wino białe) z lodem na balkonie + książeczka :) Chyba to jedyne czego mi czasem brakuje w ciąży.. ale tylko czasem :) A Wy za czym tesknicie? Ps. Ja paliłam przed ciążą - teraz wcale i nawet mnie nie ciągnie.

Fanka Kadry - cieszę sie, że Cie uspokoiłam :) I przestroga dla innych Pań by już nie wpisywały bety do tych cholernych kalkulatorów po 6 tyg ciąży, bo mogą wyjść bzdury :)

Ide konczyć pytania na jutrzejszy egzamin, czekam na Męża jak wróci z pracy i zjemy gołąbki - Rodzice mi przywieźli hehe :)

Hej
U mnie córka dzisiaj zakończenie drugiej klasy. Później 3 godziny drzemki Jest mi źle bo ciągle chodzę zmęczona i nic mi się nie chce. Że maz jeszcze nic nie mówił to w szoku jestem

Ja też tylko test zrobiłam raz będę żeby potwierdzić i na wizycie byłam. Co ma być to będzie wiadomo nie zmienimy toru przeznaczenia.

Co do spodni niestety ciasno mi już i chodzę w sukienkach .Trzeba będzie się zaopatrzyć w spodnie z gumką..

Jak tak czytam co wy bierzecie jak robicie często te bety to zastanawiam się czy ja napewno dobrze robię że nic nie biorę 2 testy pozytywne 1 wizyta nic nie widać poproszę przyjść 26.06 I tyle żadnych bet żadnych wyników nic ..,może tak to działa w niemczech, w mojej pierszej ciazy też Tu oprócz witamin nic też nie bralam jak się źle czułam przed urlopem zadzwoniłam do położnej powiedziała jak ma być to i urlop przetrwa... hmm ale zastanawiam się nad tym bo ja zawsze miałam @ 7.8 dzień miesiąca, zresztą były dosyć skąpe no ale do czego daze że wyjątkowo w maju dostałam.okres 1go tak wcześnie i nawet niewiem kiedy zaszlam bo nic nie było planowane czy możliwe żebym zaszła pod koniec maja ? W kwietniu raczej nie no bo przeciez 8czerwca nic nie było widać..
No wiesz jak wszystko było u ciebie dobrze w pierwszej ciąży to teraz sie nie przejmujesz ja juz 2 ciaze poroniłam więc dmucham na zimne

Hmm cieżko powiedzieć, dlatego jakbyś zrobiła Bhcg dałoby to już jakiś obraz. Mogłaś zajść w kwietniu jednakże z tego by wynikało że podczas wizyty 8 czerwca byłby to ok 9 t.c. (gdybyś ostatnia miesiączkę miała 7/8 kwietnia) - zatem byłoby juz wszystko dokladnie widać. Widocznie dostałaś miesiaczke 1 maja (była przyspieszona; choć i mogło to być plamienie implantacyjne, bo nawet by się pokrywało - zatem musisz sobie przypomniec jak wygladało Twoje krwawienie z 1 maja). Wątpie jednak by ginekolog tak się pomyliła tzn. że nic by nie widziała.

Możesz zrobic dla spokoju bhcg - pokaze Ci ktory tydz. i łykaj kwas foliowy :) Ja witamin nie biore - bo sadze ze mam zbilansowana diete + w 4 tyg ciazy miałam db wyniki :)

@Megi86 jakiego przedmiotu wykladasz?

Statystyka opisowa, demografia społeczna, procesy demograficzne w PL / UE itp. :) a interesuje się wszystkim po trochu: począwszy od astronomii, techniki i innowacji - poprzez kulinaria, politykę, medycynę 'ludzką i żółwiową' - na psychologii i PR'ze konczac hehe :) A Ty czym się zajmujesz? :)

Hehe :) Wiesz, przed ciążą uwielbiałam wino - dobra kolacja i do tego lampka czerwonego wytrawnego wina typu chianti, cabernet sauvignon.. mmmm... :) Najlepiej na świeżym powietrzu do grilowanej jagnieciny z szałwią z ziemniaczkami z rozmarynem albo stek t-bone z grubszymi frytkami (do steków) i zestaw sałat np. hehe :) To się rozmarzyłam.. :p Jestem koneserka db wina i lubie sam smak - uwielbiam wina z upraw biologicznych - są wtedy takie łagodne a zarazem wyraziste w smaku :) Za innymi alkoholami to nie przepadam i mogłyby nie istnieć ;)

U Was też takie piękne słoneczko? Teraz to nawet byłby dobry orzeźwiający riesling (wino białe) z lodem na balkonie + książeczka :) Chyba to jedyne czego mi czasem brakuje w ciąży.. ale tylko czasem :) A Wy za czym tesknicie? Ps. Ja paliłam przed ciążą - teraz wcale i nawet mnie nie ciągnie.

Fanka Kadry - cieszę sie, że Cie uspokoiłam :) I przestroga dla innych Pań by już nie wpisywały bety do tych cholernych kalkulatorów po 6 tyg ciąży, bo mogą wyjść bzdury :)

Ide konczyć pytania na jutrzejszy egzamin, czekam na Męża jak wróci z pracy i zjemy gołąbki - Rodzice mi przywieźli hehe :)
Jeszcze raz Ci dziękuję kochana jesteś i widać po wpisach,ze dobry człowiek z Ciebie ;) ja jutro jadę nad morze odpocząć,dziś trochę plamilam ale byłam od razu U lekarza, kazała zrobić betę i jak wzrośnie to poprostu odpoczywać i brać tabletki. I wzrosła z 2 do 4 tyś. Więc chyba maluszek rośnie.

reklama
@Megi86 prowadzimy z mężem warsztat samochodowy ;)

A Ty też coś tam naprawiasz w samochodzikach? :) Ja nie mam prawka z własnego wyboru, bo to jest jedna z niewielu rzeczy - prowadzenie samochodu - której nie cierpię bo mnie za mocno stresuje ;-) Ale mamy samochód Mąż jest bdb kierowcą i sporo jeździliśmy po Europie :) Mogę zatem liczyć na jakiś rabat podczas ew. naprawy w ramach forumowej znajomości? hehe :) Ja Cie mogę podszkolić w zamian za to np. ze statystyki :p :) hehe :)

Do góry