reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Witaj :) Stężenie bhcg jest u Ciebie powyzej 6000 mlU/ml stąd spowolnienie wzrostu. Przy 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml bhcg podwaja się co 4 dni, a powyżej 6000 mlU/ml trwa to jeszcze dłużej, więc nie martw się na zapas :)
Dokładnie, miałam to samo pisac, ale nie pamiętałam w jakich normach spowalnia się beta :rolleyes:

reklama
Hmm czyli ustalmy:
- 2 maja: pierwszy dzień miesiączki
- 27 maja: zapłodnienie -> tu raczej napisałabym: stosunek płciowy
- 28 maja: owulacja

Po pierwsze, rozumiem, że 27 maja był stosunek i wtenczas do zapłodnienia mogło dojść dopiero po owulacji, czyli 28 lub nawet 29 maja :) Jeśli jesteś pewna, że tego konkretnego dnia doszło do zapłodnienia to wynika, że jesteś w ok 3t 3d (trzecim tygodniu i trzecim dniu od zapłodnienia), czyli w ok. 5t 3d (piątym tygodniu i trzecim dniu ciąży).

Jest to jednak o tyle trudne do wyliczenia, gdyż nie znasz długości swojego cyklu (ten jest nieregularny) stąd też nie wiemy jak długie są poszczególne fazy. Z Twojego opisu wynika, że faza folikularna trwała aż 26 dni, gdzie przy normalnym miesiączkowaniu tyle trwa cały cykl - dokładnie 28 dni +/-2 dni).

Twoje Bhcg również by wskazywało na początek 5 tygodnia :-)
Tak to w sumie by sie wszystko zgadzało rowniez to ze we wtorek jeszcze nic nie bylo widać na usg. Tak tylko 27 i 29 kochalismy sie bez zabezpieczenia stąd noje podejrzenia;)

Dzień dobry[emoji4][emoji4]

Witam się jako lutowa mama pierwszego dzieciątka[emoji4]
Mam 26 lat, ostatnia @ mialam 14.05.

Wczoraj zaliczylam pierwsza wizytę u gina[emoji4] jest pecherzyk i jest zarodek[emoji4]
Wow ja 16.05 i u mnie jeszcze nic nie widać :eek: No ale każda kobieta jest inna :rolleyes:

Dziewczyny czy ten przyrost nie jest za mały?
19.06 2229
22.06 4336
Na tym etapie beta może się podwajać w ciągu 72-96h czyli według mnie jest jak najbardziej ok. Sprawdzałaś w kalkulatorach? Ja miałam we wtorek 3840 a wczoraj 7200 czyli w ciągu 48h też się nie podwoiła [emoji4] przyrost jest na poziomie ponad 80% i wydaje mi się, że to jest ok [emoji18]

reklama
Do góry