reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Ja mam dlugie i nieregularne cykle. 2 maja zaczal sie cykl,27 zaplodnienie a 28 niby kalendarzyk pokazał owulacje:/

Hmm czyli ustalmy:
- 2 maja: pierwszy dzień miesiączki
- 27 maja: zapłodnienie -> tu raczej napisałabym: stosunek płciowy
- 28 maja: owulacja

Po pierwsze, rozumiem, że 27 maja był stosunek i wtenczas do zapłodnienia mogło dojść dopiero po owulacji, czyli 28 lub nawet 29 maja :) Jeśli jesteś pewna, że tego konkretnego dnia doszło do zapłodnienia to wynika, że jesteś w ok 3t 3d (trzecim tygodniu i trzecim dniu od zapłodnienia), czyli w ok. 5t 3d (piątym tygodniu i trzecim dniu ciąży).

Jest to jednak o tyle trudne do wyliczenia, gdyż nie znasz długości swojego cyklu (ten jest nieregularny) stąd też nie wiemy jak długie są poszczególne fazy. Z Twojego opisu wynika, że faza folikularna trwała aż 26 dni, gdzie przy normalnym miesiączkowaniu tyle trwa cały cykl - dokładnie 28 dni +/-2 dni).

Twoje Bhcg również by wskazywało na początek 5 tygodnia :-)

Dziewczyny siedzę na poczekalni u mojej gin dostałam jakiejś infekcji że sama nie dam rady :( trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :)

Justyna masz wysoką betę u mnie było widać pęcherzyk w 4 tyg miał 5mm. Ale ja mam regularne 26 dniowe cykle . A na kiedy Ci następną wizytę wyznaczył lekarz ? I w ogóle kiedy miałaś ostatnią miesiaczke ?

reklama
Do góry