reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
W którym tygodniu jestes? Jak u Ciebie wyglądały przyrosty? U mnie 37 dc
Nie mam pojęcia. Każdy kalendarz pokazuje mi inaczej a ja mam długie i nieregularne cykle. Cykl zaczął sie 2 maja ale jestem prawie pewna że do zapłodnienia doszlo 27 maja. We wtorek na usg jeszcze nie było widać pęcherzyka a bete jutro zrobię pierwszą :happy2:

reklama
Nie mam pojęcia. Każdy kalendarz pokazuje mi inaczej a ja mam długie i nieregularne cykle. Cykl zaczął sie 2 maja ale jestem prawie pewna że do zapłodnienia doszlo 27 maja. We wtorek na usg jeszcze nie było widać pęcherzyka a bete jutro zrobię pierwszą :happy2:
O to u mnie owulacja była w dzień mamy. Beta w 28 dniu cyklu czyli 19-20 dpo była 253, 21-22 dpo 784 i 23-24dpo czyli we wtorek 3840 i na usg było widać pęcherzyk odpowiadający 5t3d i echo ciałka żółtego. [emoji4] We wtorek mam kolejną wizytę i lekarz mówił, że w takim układzie powinno być serduszko i zarodek [emoji4]
Zobaczymy tylko czy dziś beta nadal przyrasta. Miałam te plamienia i trochę się boję, że znów przestała rosnąć jak w tamtym roku [emoji53]

Co do jedzenia to ja mogłabym jeść jajka na śniadanie, obiad i kolację [emoji3]

Migotka1 Ninka86 trzymam kciuki za wizyty i oczekuje samych dobrych wieści :)

Jajniki mnie rwą ale macica się rozciąga więc to normalne i piersi mnie tak bolą że najchętniej trzymała bym w zamrażalniku :D

Mam ochotę na jajka i ziemniaki z cebulą i śmietaną :) a was nie biorą takie smaki?
Ja bym litrami piła cole :)

Aaa No ja byłam tak wcześnie, ze nic kompletnie nie było widać i zostałam skreślona już na starcie .... trochę się obawiam tych moich przyrostów czy na ten dzień cyklu nie są jednak małe? No niby liczy się przyrost :dry: w pon 25.06 do gin, później 4.07 ale chyba w międzyczasie pójdę do gina na NFZ jeszcze bo oszaleje :eek: :sad: Zeby tylko wszystko bylo dobrze❤️ Martwi mnie ten mój progesteron zbyt niski :/

Aaa No ja byłam tak wcześnie, ze nic kompletnie nie było widać i zostałam skreślona już na starcie .... trochę się obawiam tych moich przyrostów czy na ten dzień cyklu nie są jednak małe? No niby liczy się przyrost :dry: w pon 25.06 do gin, później 4.07 ale chyba w międzyczasie pójdę do gina na NFZ jeszcze bo oszaleje :eek: :sad: Zeby tylko wszystko bylo dobrze[emoji173]️ Martwi mnie ten mój progesteron zbyt niski :/
Jeżeli nie plamisz, beta rośnie i jesteś zabezpieczona lekowo to myślę, że nie musisz się martwić progesteronem [emoji4] przyrosty miałaś bardzo ładne.

O to u mnie owulacja była w dzień mamy. Beta w 28 dniu cyklu czyli 19-20 dpo była 253, 21-22 dpo 784 i 23-24dpo czyli we wtorek 3840 i na usg było widać pęcherzyk odpowiadający 5t3d i echo ciałka żółtego. [emoji4] We wtorek mam kolejną wizytę i lekarz mówił, że w takim układzie powinno być serduszko i zarodek [emoji4]
Zobaczymy tylko czy dziś beta nadal przyrasta. Miałam te plamienia i trochę się boję, że znów przestała rosnąć jak w tamtym roku [emoji53]

Co do jedzenia to ja mogłabym jeść jajka na śniadanie, obiad i kolację [emoji3]

To ja już nie wiem jak to u mnie :/ bo niby 26-29.05 tez miałam owu wg testów No i czułam kłucie w jajnikach, stosunki 26,27.05 możliwe ze owu by się przesunęła o tydzień później ?? Przewaznie była 12-15 dc. Albo ze zagnieżdżenie było 2 tygodnie później ? Bo coś mi się nie zgadza :/ test dopiero wyszedł pozytywny przed spodziewana @... a beta w 30dc 22,6 ml:/ nie wiem o co tu chodzi

Karolina921 ja robiłam betę w 6 tc wyszło mi 13400. trzymam kciuki mocno.Plamienia to często zdrowy objaw i w pełni normalny. Ja mam trochę śladu krwi i lekarz mówił, żebym też była przygotowana.

GAbrysia95 mnie też łyk coli po,aga choć wiem, że to "trucizna":D

Jak tam przyszłe mamusie? Zazdroszczę tymm, które objawów nie mają. Ja się czuję jak przy grypie żołądkowej i czekam na 12 ty tydzień bo zawsze wtedy mi troszkę odpuszcza.

To ja już nie wiem jak to u mnie :/ bo niby 26-29.05 tez miałam owu wg testów No i czułam kłucie w jajnikach, stosunki 26,27.05 możliwe ze owu by się przesunęła o tydzień później ?? Przewaznie była 12-15 dc. Albo ze zagnieżdżenie było 2 tygodnie później ? Bo coś mi się nie zgadza :/ test dopiero wyszedł pozytywny przed spodziewana @... a beta w 30dc 22,6 ml:/ nie wiem o co tu chodzi
A dodam ze cykle srednio co 27 dni, +- 2 dni

reklama
Aaa No ja byłam tak wcześnie, ze nic kompletnie nie było widać i zostałam skreślona już na starcie .... trochę się obawiam tych moich przyrostów czy na ten dzień cyklu nie są jednak małe? No niby liczy się przyrost :dry: w pon 25.06 do gin, później 4.07 ale chyba w międzyczasie pójdę do gina na NFZ jeszcze bo oszaleje :eek: :sad: Zeby tylko wszystko bylo dobrze❤️ Martwi mnie ten mój progesteron zbyt niski :/
Ja przy pierwszej ciąży panikowalam bardzo, teraz trochę odpuscilam moze tez dlatego ze Natan chce100%mojej uwagi i brak mi czasu. I też nie mogę sie zebrać żeby tą bete sprawdzic

Do góry