reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
To ja już nie wiem jak to u mnie :/ bo niby 26-29.05 tez miałam owu wg testów No i czułam kłucie w jajnikach, stosunki 26,27.05 możliwe ze owu by się przesunęła o tydzień później ?? Przewaznie była 12-15 dc. Albo ze zagnieżdżenie było 2 tygodnie później ? Bo coś mi się nie zgadza :/ test dopiero wyszedł pozytywny przed spodziewana @... a beta w 30dc 22,6 ml:/ nie wiem o co tu chodzi
Ja miałam owulację potwierdzoną monitoringiem [emoji4] i była tym razem bardzo wcześnie bo w 9dc.
Ty według testów miałaś 26-29 maja ale test pokazuje, że do owulacji dojdzie między najbliższym 24-36h. Zagnieżdżenie to minimum 7 dni od owulacji, a może i być 14 [emoji3] ciąża to nie matematyka [emoji4]
Mi test pozytywny też wyszedł w dniu spodziewanej @ i beta była już 253. Dodam, że cykle między 28-30 dni.

reklama
zrz63e5ebuowxp7a.png
Też widzę twój suwaczek:) i widzę że też masz małego szkraba:)

Karolina921 ja robiłam betę w 6 tc wyszło mi 13400. trzymam kciuki mocno.Plamienia to często zdrowy objaw i w pełni normalny. Ja mam trochę śladu krwi i lekarz mówił, żebym też była przygotowana.

GAbrysia95 mnie też łyk coli po,aga choć wiem, że to "trucizna":D

Jak tam przyszłe mamusie? Zazdroszczę tymm, które objawów nie mają. Ja się czuję jak przy grypie żołądkowej i czekam na 12 ty tydzień bo zawsze wtedy mi troszkę odpuszcza.
Niby to wiem bo lekarz też mi powiedział, że tam jest wszystko mocniej ukrwione i nawet jakieś mini naczynie krwionośne może pęknąć i trochę brązowych lub czerwonych plamek sie pojawić. I wcale nie musi to oznaczać odrazu poronienia. Ale boję się strasznie, że coś pójdzie nie tak. Mąż już też na mnie krzyczy, że tylko stresu sobie dokładam zamiast myśleć pozytywnie. W każdym razie dziś i tak zrobiłam ostatnią betę i kolejna zrobię dopiero tak jak lekarz kazał w poniedziałek. Weekend akurat będę miała zajęty to może dzięki temu przestanę się nakręcać.

To ja już nie wiem jak to u mnie :/ bo niby 26-29.05 tez miałam owu wg testów No i czułam kłucie w jajnikach, stosunki 26,27.05 możliwe ze owu by się przesunęła o tydzień później ?? Przewaznie była 12-15 dc. Albo ze zagnieżdżenie było 2 tygodnie później ? Bo coś mi się nie zgadza :/ test dopiero wyszedł pozytywny przed spodziewana @... a beta w 30dc 22,6 ml:/ nie wiem o co tu chodzi
Mi w pierwszej ciąży też beta bardzo powoli rosła w 29dc miałam 67 a wiem dokładnie co i kiedy było [emoji2] i pan ginekolog powiedział żebym nie liczyła na cud bo przyrost jest bardzo mały bo nawet 50 % nie było przyrostu a mam piękna zdrową córeczkę [emoji3] od razu zmieniłam lekarza [emoji2] a teraz nawet nie robiłam bety ... Nie będę się stresować co ma być to będzie [emoji3]

Sprawdziłam z ciekawości dzisiaj test w 37dc i wyglada tak :) teraz dopiero widać porządnie po tylu dniach :laugh2: ten ma 10mIU

Załączniki

• 4954B051-C141-4655-884B-6E400E9916F5.jpeg
    4954B051-C141-4655-884B-6E400E9916F5.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 83
  • 3D423F2E-2D68-4E31-9070-F0DC720431B6.jpeg
    3D423F2E-2D68-4E31-9070-F0DC720431B6.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 73
Jeżeli nie plamisz, beta rośnie i jesteś zabezpieczona lekowo to myślę, że nie musisz się martwić progesteronem [emoji4] przyrosty miałaś bardzo ładne.
No i tak mi powiedziała położna, która akurat siedziała w ośrodku :) nawet już mnie zaprosiła ze jak bd wszystko w porządku mam przyjść do niej ;) i jak bd Miała pytania to tez:laugh2: a ze ośrodek i aptekę mam za oknem to luzik ❤️ Teraz tylko czekac Aa i tez powiedziała ze nie patrzeć na progesteron bo on we wczesnej ciąży niby wraca do swojej normy a potem wzrasta. Wiec zobaczymy wierze, ze będzie dobrze❤️ Musi być ❤️ Aaa i powiedziała jeszcze ze nie robić usg za czesto bo to nie jest dobre

Ja miałam owulację potwierdzoną monitoringiem [emoji4] i była tym razem bardzo wcześnie bo w 9dc.
Ty według testów miałaś 26-29 maja ale test pokazuje, że do owulacji dojdzie między najbliższym 24-36h. Zagnieżdżenie to minimum 7 dni od owulacji, a może i być 14 [emoji3] ciąża to nie matematyka [emoji4]
Mi test pozytywny też wyszedł w dniu spodziewanej @ i beta była już 253. Dodam, że cykle między 28-30 dni.

No fakt. Ja pierwsza betę zrobiłam dopiero 30dc i wyszła 22,6ml a od 27dc wiedziałam ze już coś jest na rzeczy, bo test pozytywny. Wiec chyba nie ma reguły. Tylko najgorsze ze mnie tak ta moja pierwsza ginekolog nastraszyla :/ No ale jeszcze nic nie jest pewne, czekamy ❤️✊✊✊

reklama
Niby to wiem bo lekarz też mi powiedział, że tam jest wszystko mocniej ukrwione i nawet jakieś mini naczynie krwionośne może pęknąć i trochę brązowych lub czerwonych plamek sie pojawić. I wcale nie musi to oznaczać odrazu poronienia. Ale boję się strasznie, że coś pójdzie nie tak. Mąż już też na mnie krzyczy, że tylko stresu sobie dokładam zamiast myśleć pozytywnie. W każdym razie dziś i tak zrobiłam ostatnią betę i kolejna zrobię dopiero tak jak lekarz kazał w poniedziałek. Weekend akurat będę miała zajęty to może dzięki temu przestanę się nakręcać.
Trzeba być dobrej myśli, ja dzisiaj lepiej się czuję i już schizy, że coś może być nie tak...

Do góry