reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
To ja już nie wiem jak to u mnie :/ bo niby 26-29.05 tez miałam owu wg testów No i czułam kłucie w jajnikach, stosunki 26,27.05 możliwe ze owu by się przesunęła o tydzień później ?? Przewaznie była 12-15 dc. Albo ze zagnieżdżenie było 2 tygodnie później ? Bo coś mi się nie zgadza :/ test dopiero wyszedł pozytywny przed spodziewana @... a beta w 30dc 22,6 ml:/ nie wiem o co tu chodzi
Ja miałam owulację potwierdzoną monitoringiem [emoji4] i była tym razem bardzo wcześnie bo w 9dc.
Ty według testów miałaś 26-29 maja ale test pokazuje, że do owulacji dojdzie między najbliższym 24-36h. Zagnieżdżenie to minimum 7 dni od owulacji, a może i być 14 [emoji3] ciąża to nie matematyka [emoji4]
Mi test pozytywny też wyszedł w dniu spodziewanej @ i beta była już 253. Dodam, że cykle między 28-30 dni.

reklama
zrz63e5ebuowxp7a.png
Też widzę twój suwaczek:) i widzę że też masz małego szkraba:)

Karolina921 ja robiłam betę w 6 tc wyszło mi 13400. trzymam kciuki mocno.Plamienia to często zdrowy objaw i w pełni normalny. Ja mam trochę śladu krwi i lekarz mówił, żebym też była przygotowana.

GAbrysia95 mnie też łyk coli po,aga choć wiem, że to "trucizna":D

Jak tam przyszłe mamusie? Zazdroszczę tymm, które objawów nie mają. Ja się czuję jak przy grypie żołądkowej i czekam na 12 ty tydzień bo zawsze wtedy mi troszkę odpuszcza.
Niby to wiem bo lekarz też mi powiedział, że tam jest wszystko mocniej ukrwione i nawet jakieś mini naczynie krwionośne może pęknąć i trochę brązowych lub czerwonych plamek sie pojawić. I wcale nie musi to oznaczać odrazu poronienia. Ale boję się strasznie, że coś pójdzie nie tak. Mąż już też na mnie krzyczy, że tylko stresu sobie dokładam zamiast myśleć pozytywnie. W każdym razie dziś i tak zrobiłam ostatnią betę i kolejna zrobię dopiero tak jak lekarz kazał w poniedziałek. Weekend akurat będę miała zajęty to może dzięki temu przestanę się nakręcać.

To ja już nie wiem jak to u mnie :/ bo niby 26-29.05 tez miałam owu wg testów No i czułam kłucie w jajnikach, stosunki 26,27.05 możliwe ze owu by się przesunęła o tydzień później ?? Przewaznie była 12-15 dc. Albo ze zagnieżdżenie było 2 tygodnie później ? Bo coś mi się nie zgadza :/ test dopiero wyszedł pozytywny przed spodziewana @... a beta w 30dc 22,6 ml:/ nie wiem o co tu chodzi
Mi w pierwszej ciąży też beta bardzo powoli rosła w 29dc miałam 67 a wiem dokładnie co i kiedy było [emoji2] i pan ginekolog powiedział żebym nie liczyła na cud bo przyrost jest bardzo mały bo nawet 50 % nie było przyrostu a mam piękna zdrową córeczkę [emoji3] od razu zmieniłam lekarza [emoji2] a teraz nawet nie robiłam bety ... Nie będę się stresować co ma być to będzie [emoji3]

Sprawdziłam z ciekawości dzisiaj test w 37dc i wyglada tak :) teraz dopiero widać porządnie po tylu dniach :laugh2: ten ma 10mIU

Załączniki

• 4954B051-C141-4655-884B-6E400E9916F5.jpeg
    4954B051-C141-4655-884B-6E400E9916F5.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 72
  • 3D423F2E-2D68-4E31-9070-F0DC720431B6.jpeg
    3D423F2E-2D68-4E31-9070-F0DC720431B6.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 66
Jeżeli nie plamisz, beta rośnie i jesteś zabezpieczona lekowo to myślę, że nie musisz się martwić progesteronem [emoji4] przyrosty miałaś bardzo ładne.
No i tak mi powiedziała położna, która akurat siedziała w ośrodku :) nawet już mnie zaprosiła ze jak bd wszystko w porządku mam przyjść do niej ;) i jak bd Miała pytania to tez:laugh2: a ze ośrodek i aptekę mam za oknem to luzik ❤️ Teraz tylko czekac Aa i tez powiedziała ze nie patrzeć na progesteron bo on we wczesnej ciąży niby wraca do swojej normy a potem wzrasta. Wiec zobaczymy wierze, ze będzie dobrze❤️ Musi być ❤️ Aaa i powiedziała jeszcze ze nie robić usg za czesto bo to nie jest dobre

Ja miałam owulację potwierdzoną monitoringiem [emoji4] i była tym razem bardzo wcześnie bo w 9dc.
Ty według testów miałaś 26-29 maja ale test pokazuje, że do owulacji dojdzie między najbliższym 24-36h. Zagnieżdżenie to minimum 7 dni od owulacji, a może i być 14 [emoji3] ciąża to nie matematyka [emoji4]
Mi test pozytywny też wyszedł w dniu spodziewanej @ i beta była już 253. Dodam, że cykle między 28-30 dni.

No fakt. Ja pierwsza betę zrobiłam dopiero 30dc i wyszła 22,6ml a od 27dc wiedziałam ze już coś jest na rzeczy, bo test pozytywny. Wiec chyba nie ma reguły. Tylko najgorsze ze mnie tak ta moja pierwsza ginekolog nastraszyla :/ No ale jeszcze nic nie jest pewne, czekamy ❤️✊✊✊

reklama
Niby to wiem bo lekarz też mi powiedział, że tam jest wszystko mocniej ukrwione i nawet jakieś mini naczynie krwionośne może pęknąć i trochę brązowych lub czerwonych plamek sie pojawić. I wcale nie musi to oznaczać odrazu poronienia. Ale boję się strasznie, że coś pójdzie nie tak. Mąż już też na mnie krzyczy, że tylko stresu sobie dokładam zamiast myśleć pozytywnie. W każdym razie dziś i tak zrobiłam ostatnią betę i kolejna zrobię dopiero tak jak lekarz kazał w poniedziałek. Weekend akurat będę miała zajęty to może dzięki temu przestanę się nakręcać.
Trzeba być dobrej myśli, ja dzisiaj lepiej się czuję i już schizy, że coś może być nie tak...

Do góry