reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

A ze jestem zielona w tych sprawach... to moze wiecie czy jak jest rozwarcie to znaczy ze czop wylecial?

Ellie roznie moze byc :) moze juz wylecial a moze jeszcze trzyma. To totalna niewiadomo. Mysle ze z rozwarciem mozesz jeszcze spokojnie dlugo chodzic, albo za tydzien czy dwa urodzic. Masz jakies skurcze?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć, Dysiak :)
Rozmaryn, trzymam mocno kciuki! Dawaj znać, jak tam u Ciebie :)

Moja, póki co, cały czas się wierci. W ciągu ostatniego miesiąca zaliczyła położenie poprzeczne, później ułożyła się główką w dół, później pupą w dół i ostatnio znów główką...
Spałam 2,5 h, po wstaniu przez 20 minut mogłabym "góry przenosić", a teraz znowu mam spadek mocy.

Ellie roznie moze byc :) moze juz wylecial a moze jeszcze trzyma. To totalna niewiadomo. Mysle ze z rozwarciem mozesz jeszcze spokojnie dlugo chodzic, albo za tydzien czy dwa urodzic. Masz jakies skurcze?

Troche mam, ale ja juz sama nie wiem ktore to sa skurcze... bo mam czasami takie twardnienie brzucha, czasami taki bol w dole jak przed miesiaczka a 2-3 razy mialam takie bole ze mnie prawie wyginalo i przez kilka sekund nie moglam sie ruszyc i to bolalo...
no a tak ogolnie to czuje sie dobrze ;)

Rozmaryn trzymam kciuki [emoji110][emoji110]
Dzwoniłam dziś do lekarza, bo wczoraj mi ciśnienie skakało, a przyjmuje juz maksymalną dawkę dopegytu. Lekarz powiedział, ze jak się powtórzy taka sytuacja to do szpitala mnie położy i będzie chciał bym juz rodziła. Przeraziłam się trochę, bo to dopiero 35 tydzień. Dziś ciśnienie ok, myśle ze ta pogoda tak na mnie podziałała.
Witam nowe mamusie [emoji1]

Agatucca a ile bierzesz Dopegytu? Ja póki co biorę 4x1 i do tego 2x Staveran ale ciśnienie narazie mam idealne.

Ja po wizycie, maluch waży 2552g i lekarka przepowiada mi dzidzię tak mniej więcej 3500 bo jeszcze z kilogram może przybrać :) ale dalej nie określiła się co do porodu czy sn czy cc, bo różnie może być teraz z ciśnieniem.. następną wizytę mam 26 stycznia i do tej pory biorę luteinę i później odstawiam :)

Dziewczyny A czy któraś brała te zastrzyki na rozwój plucek? Lekarz byłby chętny mi je podać, ale to chyba zastrzyk domiesniowy,a mi takich nie wolno podawać.

reklama
Do góry