reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny nie straszcie z tym żelazem, my też od wczoraj bierzemy... Ja to ogólnie słaba i blada jestem. W poprzedniej ciąży było wszystko ok.

Mam pytanie z innej beczki: Kupujecie dzieciakom śpiworki zimowe do wózka? Na ile one nam starcza? W kwietniu to już chyba za ciepło będzie na nie? Czy przesadzam?

reklama
Jagódka - a kiedy ważysz swojego bobasa?:D u mnie 8 kg na plusie.....

Super_mysz - haha przynajmniej możemy wytłumaczyć się mężom, że to oni mają zachcianki :D
Ja właśnie miałam powtórzone na toksoplazmoze badania :)

Asia3003 - ja też biorę żelazo i mam problemy z zaparciami przez to ale lekarz mi dziś przepisał DUPHALAC, który ma działać "zmiękczająco" :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam taki specjalny kocyk z łapkami i kapturkiem, do samochodu i do wózka więc śpiworka nie potrzebuję. A w razie czego mam jeszcze jeden kocyk jakby ten nie zdał egzaminu. Nie chcę kupować specjalnie śpiworka, bo tak jak napisałaś za chwilę zacznie się robić ciepło. A jakby był rzeczywiście potrzebny to wtedy pójdę do sklepu i kupię :)

Dziewczyny nie straszcie z tym żelazem, my też od wczoraj bierzemy... Ja to ogólnie słaba i blada jestem. W poprzedniej ciąży było wszystko ok.

Mam pytanie z innej beczki: Kupujecie dzieciakom śpiworki zimowe do wózka? Na ile one nam starcza? W kwietniu to już chyba za ciepło będzie na nie? Czy przesadzam?
Asia ja mam taki śpiworek do fotelika i wozka, bardzo dobrez się sprawdził z zosia w jesieni i zimie. Teraz mysle ze do kwietnia/mają będę go używać w zależności od temperatury na zewnatrz. Ale nie jest to coś co musisz mieć :)

Trochę się obudziłam :) synek waży 1760 gram :) wszystko z nim ok, ja dostałam skierowanie do dermatologa bo gin zauważył zmianę w jednym moim pieprzyku...

ale spory już dzieciaczek:)

ja nie kupuję...z synkiem też nie miałam i mi go nie brakowało, a synek jest z października, więc jesienno zimowy maluszek

Ale Was dużo dzisiaj wizytuje:) trzymamy kciuki:)

Cześć Wam Dziewczyny:)
Ja też mam tylko jeden kombinezon rozmiar 56 maleństwo i się zastanawiam czy już kupować 62 czy się wstrzymać i zobaczyć jaka będzie pogoda..?
W ogóle też nie posiadam cieplejszych czapeczek, tylko zwykłe bawełniane. Czy 2 sztuki mi wystarczą jakiś ciepłych? Co prawda kombinezon ma kaptur, większość tych moich cieplejszych ciuszków ma kaptur-zatem czy jest sens je kupować?
Co do hemoglobiny, ja wypróbuję ten sok z pokrzywy. Moja na szczęście od 3 tygodni nie spadła.

A nasze Maleństwa to chyba sporo już rosną, ja swoją Małą już inaczej czuję-takie rozpychanie bardziej a jak kopniak to bardzo mocny.
Ja wizytuję dopiero w środe-więc trzymam za wszystkie kciuki!

Wczoraj na Szkole Rodzenia dziewczyna powiedziała, że jej córka jest jednak synkiem bo w 30 tygodniu pokazały się jajeczka ! Nie chciałabym takiej niespodzianki ;-)

Ja kupiłam kombinezon 62 ale wydaje mi się duży.. Może dlatego, że ostatnio przy zapełnianiu szafy malucha naoglądałam się malutkich ubrań na 56 :D
Ale i tak muszę dokupić kilka bluzeczek lub kaftaników na 62 bo body mam ale coś na te body jeszcze by się przydało.

No właśnie na jaki rozmiar kupować te grubsze czapeczki? Bo szczerze powiedziwaszy jak ostatnio próbowałam znaleźć w sklepie jakieś malutkie czapeczki cieplejsze to nie znalazłam nic.. miałam wrażenie ze wszystkie są takie duże.

Cześć Wam Dziewczyny:)
Ja też mam tylko jeden kombinezon rozmiar 56 maleństwo i się zastanawiam czy już kupować 62 czy się wstrzymać i zobaczyć jaka będzie pogoda..?
W ogóle też nie posiadam cieplejszych czapeczek, tylko zwykłe bawełniane. Czy 2 sztuki mi wystarczą jakiś ciepłych? Co prawda kombinezon ma kaptur, większość tych moich cieplejszych ciuszków ma kaptur-zatem czy jest sens je kupować?
Co do hemoglobiny, ja wypróbuję ten sok z pokrzywy. Moja na szczęście od 3 tygodni nie spadła.

A nasze Maleństwa to chyba sporo już rosną, ja swoją Małą już inaczej czuję-takie rozpychanie bardziej a jak kopniak to bardzo mocny.
Ja wizytuję dopiero w środe-więc trzymam za wszystkie kciuki!

Wczoraj na Szkole Rodzenia dziewczyna powiedziała, że jej córka jest jednak synkiem bo w 30 tygodniu pokazały się jajeczka ! Nie chciałabym takiej niespodzianki ;-)
O mam nadzieje ze mojemu synowi jajeczka nie odpadna :D ale u mnie już była zmiana, przecież miała być dziewczynka, to może juz się wyczerpala liczba zmian płci :)
Ja mam zawsze jedna grubsza czapeczka na jesien/zime (ale nie jakaś mega gruba :D) taka z uszkami i sznurowaniem :) ale nie zawsze uzywam, zosia miala przez większość czasu bawełniana ale też z uszkami i sznurowaniem ale ona w zimie miała już 3 miesiace.

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam kombinezon 62 ale wydaje mi się duży.. Może dlatego, że ostatnio przy zapełnianiu szafy malucha naoglądałam się malutkich ubrań na 56 :D
Ale i tak muszę dokupić kilka bluzeczek lub kaftaników na 62 bo body mam ale coś na te body jeszcze by się przydało.

No właśnie na jaki rozmiar kupować te grubsze czapeczki? Bo szczerze powiedziwaszy jak ostatnio próbowałam znaleźć w sklepie jakieś malutkie czapeczki cieplejsze to nie znalazłam nic.. miałam wrażenie ze wszystkie są takie duże.
Ja kupiłam w hm rozmiar 50/56 bo oni maja dość duże wymiary i 62 byłoby za duze.

reklama
Screenshot_2016-11-24-09-43-40-1.png

Załączniki

• Screenshot_2016-11-24-09-43-40-1.png
    Screenshot_2016-11-24-09-43-40-1.png
    34 KB · Wyświetleń: 426
Do góry