reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Link do: Wypadnięcie pępowiny. Aktualne (2008 r.) wytyczne Royal College of Obstetricians and Gynaecologists
Poczytałam trochę na temat tej pępowiny i coś mi nie leży - skoro pęcherz płodowy jest cały, szyjka jest cała, to nie może być mowy o wypadnięciu, a jedynie o przodowaniu pępowiny. Wypadnięcie pępowiny to powikłanie okołoporodowe, a nie powikłanie w toku ciąży.
Ja się dopytam na kolejnej wizycie. Bo też właśnie czytałam ze wypadanie to okoloporodowe jest i to jest wtedy nie za fajnie. U mnie według tego artykułu by było przodowanie przy zachowanych blonach plodowych.
Na razie nie mogę słów lekarza zrozumieć -" Pepowina coś nam wyszła bokiem."
Ale skoro wszystko pozamykane to czym mogła wyjść... :/
Ja wkładając Luteine do środka wyczulam to palcem....myślałam że to dziecko przez szyjke coś wystawiło hahah i ze jest rozwarcie, głupie uczucie. .takie coś tetniace... I stąd kazalam lekarzowi sprawdzić co jest. Już po badaniu palcami coś mu się nie podobało i mówi ze musi dopochwowe zrobić żeby zobaczyć.
Teraz nie wiem czy to coś źle czy dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
Kurde, jak ja wyczulas w pochwie to na pewno nie jest dobrze.. Może Ty się przejdź do jakiegoś innego lekarza jeszcze, bo to jest bardzo niepokojące. Przecież przez szczelny pęcherz plodowy nie ma prawa nic wyjść..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Madaaalena ale mialas polowkowe? Gdyby cos z dzidziusiem bylo nie tak to na polowkowym i innych usg lekarz by chyba zauważył.
Tak połówkowe miałam, lekarz powiedział że wszystko dobrze i że bardzo rzadko widuje tak równe wyniki na wykresie, jak to określił mały ma idealną foremkę ;-) Za 3 tyg kolejne badania.

Kurde, jak ja wyczulas w pochwie to na pewno nie jest dobrze.. Może Ty się przejdź do jakiegoś innego lekarza jeszcze, bo to jest bardzo niepokojące. Przecież przez szczelny pęcherz plodowy nie ma prawa nic wyjść..

Zgadzam sie ze to dziwne. Ale jak ja wyczulas? Nie dotknęłas samej pepowiny tylko wyczulas dziwne pulsowanie? ciekawe czy przy tym przodowaniu jest możliwe wyczuć pepowina tak nisko... hmm

Właśnie tak myślę żeby u innego sprawdzić o co chodzi. Mało wszystkiego to jeszcze to.
Ale ewidentnie na zdjęciu z usg widać ja.
Nic mi lekarz nie mówił żeby leżeć,oszczędzać się,a ja trochę km dziennie robię po dziecko do szkoły.

Airfix no to masz nieźle przeboje w tej ciąży [emoji53]
Gratulacje udanych wizyt! My dopiero za tydzień się widzimy [emoji4]
Dziś drugi dzień z rzędu nic mi się nie chce, a potem wieczorem nadrabiam [emoji32]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Zgadzam sie ze to dziwne. Ale jak ja wyczulas? Nie dotknęłas samej pepowiny tylko wyczulas dziwne pulsowanie? ciekawe czy przy tym przodowaniu jest możliwe wyczuć pepowina tak nisko... hmm
Ja próbowałam daleko Luteine włożyć i nagle pod palcem było cos czego tam wcześniej nie było, pierwsze co to pomyślałam o rozwarciu i ze to część dziecka i zaczęłam sobie wyobrażać czarne scenariusze,ale to takie tetniace było, takie dziwne pod palcem. I dokładnie jest to w tym miejscu co usg pokazuje. Nie chce nawet myśleć ze coś gorszego z tego wyjdzie.
Ale chyba jeśli byłoby źle to by mnie na szpital wziął do siebie albo cos... bije się z myślami, a jak coś przeoczyl nawet na tym swoim kosmicznym usg

Airfix naprawdę nic Cię nie oszczędza ale chyba dobrze by to skonsultowac jeszcze u kogoś.

Kasia.Zosia na wymazy to kilka dni się czeka także odpoczywaj jeszcze i się relaksuj. Mój bączek tez ktg nie lubi i to bardzo fikolki wtedy robi i kopie i zapis marny wychodzi :)

Zdrówka dla wszystkich chorowitek :)

Wy tu wyprawki juz kończycie kompletować a ja jeszcze nie zaczęłam nawet. Dopiero teraz ogarnełam wyprawkę szpitalna dla siebie typu koszule i art higieniczne juz paczka dotarła do domu a teraz biorę się za kosmetyki dla malenstwa a ciuszki w grudniu a gdzie reszta i ja w szpitalu ciężki temat.

Ładne macie szyjki u nas 1.5 cm i rozwarcie na palec wiec leżymy grzecznie dalej i oby jak najdłużej w dwupaku :)

reklama
Airfix skonsultuj się z innym ginem dla pewności, albo jedź na izbę do szpitala gdzie jest położnictwo.
Umowie się do innego i zobaczę o co chodzi...choć prywatnie pewnie z 2-3tyg czekania. A ja u tego mojego ordynatora mam wizytę 6.12. Wiecznie coś...
Może być też tak ze on mi nie do końca powiedział wszystko bo wie ze sama wizja porodu z moimi zaburzeniami krzepnięcia mnie przeraża i wałkujemy ten temat co wizytę.

Do góry