reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Ja pod koniec ciąży z Adasiem miałam taki incydent. Pojechałam na zakupy, a że było strasznie gorąco to byłam w białych ciazowych szortach. Nagle czuje, mokro mi! Spodnie mokre, ja w panice, do kasy, zapłaciłam i w samochód. Telefon do męża, że mi chyba wody odeszły, do domu, przebralam się i na IP. Okazało się, że to wodnisty śluz, zalalo mnie tak jakby mnie ktoś oblał. W życiu bym nie pomyślała,że aż tak może pociec.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi sie wydaje, ze ja mam wiecej teraz zluzu niz wczesniej, ze tak wglebie sie w szczegoly: jak rano jestem jeszcze w koszulce nocnej, bez majtek , to nie raz wstalam z fotela i mi, za przeproszeniem, cieklo po nogach :) wg jakby to byly wody to cieklo by caly czas, albo za jednym razem ogromna ilosc..

Ja będę siebie obserwować. Słyszałam, że wody się sączą jak się leży, najlepsze ujście wtedy jest, główka dziecka nie działa jak korek.
Jeżeli to się powtórzy, a dużo tego było to na IP pojadę.
I wiecie co, w takich momentach człowiek sobie przypomina co jest ważne-zdrowie-nasze byśmy były zdrowym domem dla Maleństwa i dziecko nasze, by wszystko było ok.
Na nic reszta.
JA dziś z mężem idę oglądać mieszkanie na 12, pani wie że jestem w ciąży.
Zobaczymy jakie warunki-mam nadzieję, że nie umowa najmu okazjonalnego (podpisujesz na rok, wyprowadzisz się wcześniej, a i tak musisz płacić).
Dobrej niedzieli :)

Ufff odpoczęłam po wczorajszym maratonie, mąż był wyrozumiały i zabrał dzieci o 7:30, pospałam do 9:) Czuję się jak nowonarodzona.
Turluturlu, ja bym nie panikowała, ale obserwować trzeba. Wody mają specyficzny słodki zapach, mi nigdy pęcherz nie pękł sam, przy każdy porodzie miałam przebijany.

Najem okazjonalny różni się od innych umów najmu na czas określony (rok, dwa lata) tylko tym, że właściciel może za pomocą komornika pozbyć się lokatorów gdy chcą mieszkać dalej po upływie umowy lub gdy przestali płacić.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się od nowa:) Nie ogarniam niczego od przeszło 2tyg,dziecko miało wypadek w szkole i tak lazimy od lekarza do lekarza :/

Miciur-ka Zrowiej kobietko :) mnie chyba coś rozkładać zaczyna też. .

Turluturlu Wiesz ze ja przez ostatni tydzień mam tak mokro ze byłam pewna ze to wody się sacza. Ale wiem ze na lezaco jeśli to wody sacza się bardziej...A u mnie tego nie ma. W aptece są wkładki specjalne do kupienia które zakładasz i dają wynik czy to mocz czy wody. Wody sa bezbarwne na poczatku i bez zapachu,albo zapach podobny do czegos "czystego".Mi mala na pecherzu siedzi głową i stąd to uczucie wilgoci. Co dzień wieczorem siedzę w ciepłej wodzie żeby zagrzac pęcherz i nerki (bo miałam zapalenie ) i jest lepiej. Wspomnę w środę na wizycie o tej wilgoci ale jestem pewna ze to nie wody.

Cześć wszystkim :) ja od rana dziś piekę. Mini tort czekoladowy dla męża i rogaliki z dżemem z normalnych drozdzy. Nigdy mi jeszcze tak ciasto nie wyroslo i zrobiłam ponad 60szt :)
Ja tez nie wiem ile dokładne waży i mierzy moje dziecko, jedyne co lekarka powiedziała to ze jest duży i duży się urodzi. Wiec jestem przekonana ze ponad 4 kg będzie jeśli urodzi się w lub po terminie.
Ja nie mam za dużo sluzu, ale niestety zdarza mi się posikac przy kochaniu. Duze dzięcia jednak zostawiają po sobie trwały slad. Po tym porodzie juz na pewno zrobię kurs na mięśnie bo juz się pewnie będą rozlatywac :D choć szczerze mówiąc nie czuje różnicy w seksie.
Bawcie się dziś dobrze, ja jadę do mamy na obiad :)

reklama
A u mnie najgorzej przy kichaniu :) maly mi strasznie naciska na pecherz...

U nas dzisiaj caly dzien bedzie padac wiec posiedze w domu i moze cos fajnego w necie znajde :)

Do góry