reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Kto z was był w 6 tyg ciąży lub po 6 tyg?
Moje usg i bijące serduszko maciupkie:)

Załączniki

• IMG_20160705_183024.jpg
    IMG_20160705_183024.jpg
    424 KB · Wyświetleń: 98
reklama
Ametka Tsh za wysokie -już bym do endokrynologa szla:).hematokryt to zapas żelaza w organizmie. Suplementacja żelazne potrzebna:)

Ja dziś padam po 6h gry w monopol

Ja dopiero mam 19.07 wizytę u gina
A co do endokrynologa to wątpię żebym się na NFZ dostała.

Anetka Ja od 4lat na NFZ się nie dostałam. Chodzę prywatnie. Wysokie Tsh wpływa źle na dziecko, niedobór hormonu tarczycy -tak jak u Ciebie (ja na lekach jestem ), grozi dziecku nawet upośledzeniem. Ok 100zl wizyta ,wiec nie tak źle.

Dokładnie tak jak Airfix pisze - Twoje dziecko jeszcze nie ma tarczycy, samo nie może produkować wiec hormonów a są one potrzebne do rozwoju prawidłowego. Ja tez chodzę prywatnie. Trudno - dla dziecka wszystko :)

Akurat anty tg i anty tpo wskazują na Hashimoto. Ale ciąża często wygasza stan zapalny więc mogą się obniżyć w jej czasie. TSH prawie 6 to dużo za dużo (a dla młodej, zdrowej kobiety czy w ciąży czy nie 2,5 to już sporo, ta norma 4,2 to chyba dla 80 latki ;) niestety endo- rutyniarze często to ignorują). Idź do lekarza dostaniesz na pewno tyroksynę.

Ale koniecznie z ft4 :) bo moje tsh ciagle jest 2,4-2,6 (co by wskazywało ze trzeba zwiekszyć dawkę leku) a ft4 mam ładnie przy górnej granicy normy czyli hormonów mam dużo :)

Mloda1234 Nie wiem czy ten Twoj, mój, nasz lekarz :) u Ciebie w gabinecie też ma taką planszę na której pokazane sa dzieci ktore się rodzą przy braku odpowiedniej ilosci hormonu tarczycy? U mnie jest - Ja jak tam wchodzę tak przerażona jestem i lykam pokornie wszystko co mi daje hahah

Airfix mówimy o doktorze B. ? Nie zwróciłam uwagi nigdy, ale wybieram się pojutrze. Ja tez grzecznie łykam co daje

reklama
Do góry