reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Marzycielkaaa- witaj i gratulujemy :). To faktycznie szybko Ci teścik pokazał 2 kreski,

Han.kowa- fajny kalendarz ale ja z uwagi na miejsce itp i nie znoszenie albo znoszenie jak najmniejszej ilości rzeczy ;) - ściągnęłam po prostu fajne 2 aplikacje ciążowe i tyle, ale z 1 ciąży tez mam kalendarz zatrzymany na pamiątkę :)

Sojnabig- musisz po prostu olać, nie stresuj się

Kruczyca - zaraz oblukam ten dziennik ja będę szukać książki dla dziecka tylko musi być unisex bo my płci nie będziemy chcieli przez ciążę znać . Chyba ze się samo niechcacy wyda bo ślepa nie jestem heheh ;).

Anetka - witamy , gratulacje , i napisz coś o sobie :)

Ewelina1238- i dobrze ze juz masz zwolnienie tym bardziej ze tak wcześniej wyszło jak wyszło

Sojnabig- próbuj ukrywać ciążę dopóki umowy na stałe nie dostaniesz i wtedy albo na dni tylko albo zwolnienie , generalnie zależy kiedy w sierpniu masz dostać na początku czy na końcu bo na początku raczej jeszcze nic nie zobaczą nawet :) , zależy tylko właśnie jaka praca i czy dasz rade itp.

Ayran- chyba dobry przyrost , w lab nie mówili czy ok czy nie?! , ale chyba jak podwojony to jest ok :) .

Ja wczoraj miałam. Mega krwotok z nosa którego nie mogłam zatamowac, chyba pora na badania krwi..., ponad godzinę usiłowałam zatrzymać krwawienie masakra !

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, ciąży wcale nie trzeba ukrywać. Jest lista zawodów zabronionych w ciąży i prawo nakazuje pracodawcy, żeby zmienił ciężarnej stanowisko na czas ciąży przy zachowaniu takich samych zarobków lub wyższych, jeśli nowe stanowisko jest lepiej płatne. Na wizycie u lekarza trzeba poprosić o zaświadczenie o ciąży. I wcale nie trzeba czekać do 12 tygodnia.
Moja siostra jest prawnikiem ;)
Wiesz w Polsce prawo sobie a ludzie sobie ;) jesli ma się umowę o pracę wszystko jest łatwe. U mnie w mieście mało kto daje umowę o pracę osobie przed 30tka bo to miasto uniwersyteckie i na miejsce osoby której zależy na normalnej umowie jest 5studenciakow którzy zadowolą się chwilowa smieciowka bo i tak zaraz stąd wyjadą a tysiac co miesiąc dla nich na balety to dużo.

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Marzycielkaaa- witaj i gratulujemy :). To faktycznie szybko Ci teścik pokazał 2 kreski,

Han.kowa- fajny kalendarz ale ja z uwagi na miejsce itp i nie znoszenie albo znoszenie jak najmniejszej ilości rzeczy ;) - ściągnęłam po prostu fajne 2 aplikacje ciążowe i tyle, ale z 1 ciąży tez mam kalendarz zatrzymany na pamiątkę :)

Sojnabig- musisz po prostu olać, nie stresuj się

Kruczyca - zaraz oblukam ten dziennik ja będę szukać książki dla dziecka tylko musi być unisex bo my płci nie będziemy chcieli przez ciążę znać . Chyba ze się samo niechcacy wyda bo ślepa nie jestem heheh ;).

Anetka - witamy , gratulacje , i napisz coś o sobie :)

Ewelina1238- i dobrze ze juz masz zwolnienie tym bardziej ze tak wcześniej wyszło jak wyszło

Sojnabig- próbuj ukrywać ciążę dopóki umowy na stałe nie dostaniesz i wtedy albo na dni tylko albo zwolnienie , generalnie zależy kiedy w sierpniu masz dostać na początku czy na końcu bo na początku raczej jeszcze nic nie zobaczą nawet :) , zależy tylko właśnie jaka praca i czy dasz rade itp.

Ayran- chyba dobry przyrost , w lab nie mówili czy ok czy nie?! , ale chyba jak podwojony to jest ok :) .

Ja wczoraj miałam. Mega krwotok z nosa którego nie mogłam zatamowac, chyba pora na badania krwi..., ponad godzinę usiłowałam zatrzymać krwawienie masakra !

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
U nas w empiku są takie fajne, na allegro też jest tych pierdółek duzo

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie i ja mam ten problem... Ogormny... Pracuje na zmiany nocne po 12 godzin, w sierpniu konczy mi się umowa i mam dostać na stałe, ale jak powiem, ze jestem w ciąży i nie chcę pracować na nocki, to mi jej nie przedłużą, bo ogarną, że od razu rzucę im chorobwe... A z drugiej strony jak już pójdę na L4 to przepadnie mi umowa na stałe... MASAKRA
Rzeczywiści masakra ale nie powinnaś pracować w nocy może powinnaś porozmawiać z pracodawcą na pewno zrozumie jakie to obciążenie dla twojego organizmu i przede wszystkim dla dziecka i tak do końca trwania ciąży nie mogą cię zwolnić a po za tym twoje zdrowie i twojego dziecka jest ważniejsze niż umowa wiem że z nią było by Ci łatwiej ale myślę że twoje dziecko w tej chwili jest więcej warte niż ta umowa powinnaś jak najszybciej skończyć z pracą w nocy.

Umowę mam dokładnie do połowy sierpnia, czyli do 15ego ;)
No szczerze powiem, że nocki po 12 godzin wykańczają człowieka.. Gdybym zaczynała je o 22 to jeszcze bym to jakoś zniosła bo bym pospała przed ale jak mam na 18 to fizycznie nawet nie mam kiedy tego zrobić, zanim wstanę, zjem coś, ogarnę chatę, zrobię obiad, chwilę się pokręcę i już jest 17 i muszę jechać do pracy...

Ewelina, z tymi umowami to jest tak, że jeśli umowa się kończy przed 12 tygodniem ciąży, to nie jest ona przedłużana do dnia porodu. Dopiero jeśli kończyłaby się po 12 tygodniu ciąży, byłaby przedłużona do dnia porodu i kobieta miałaby prawo do zasiłku macierzyńskiego.

Kruczyca, kalendarzy i poradników ciążowych rzeczywiście jest sporo... ja tak się na ten nastawiłam, bo to coś nowego. Nigdzie indziej jeszcze tego nie ma.

Ewelina, z tymi umowami to jest tak, że jeśli umowa się kończy przed 12 tygodniem ciąży, to nie jest ona przedłużana do dnia porodu. Dopiero jeśli kończyłaby się po 12 tygodniu ciąży, byłaby przedłużona do dnia porodu i kobieta miałaby prawo do zasiłku macierzyńskiego.
U mnie się kończy w 15 tygodniu ;)

reklama
Sojnabig ja bym nie ryzykowala, odrazu zwolnienie bo pozniej bedziesz sobie w brode pluc ze moglas isc na l4. Ja tez mam fizyczną prace, staram sie nie dzwigac, ale samo stanie 11h robi swoje :-( mam nadzieje ze juz nie dlugo bede mogla wrocic do domu i nie martwic sie ze dzis znow tyle stania dzwigania i nerwow. Ciaza ma byc milym i przyjemnym czasem dla kobiety a nie samymi zmartwieniami :-)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry