reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

My z mężem jesteśmy alergikami, ale wziewnymi. A jak poznać że dziecko połyka to powietrze? Przerasta mnie to wszystko:(

Czasem słychać dziwne dźwięki przy jedzeniu, u mnie Zosia tak ciumkala. Spróbuj pomasowac brzuszek, jeśli ma tam powietrze to będziesz czuć pod palcami i pomożesz jej to powietrze usunąć. Mi lekarz kazał lekko uciskać palcami jednaj dłoni brzuszek po bokach, ale tylko jak był rozluźniony nie napiety.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ninka chyba ma kolki:( brzuszek twardy, układam ja na brzuchu, to bączki wylatują i jest trochę lepiej. Stosujecie jakaś dietę podczas kp? Odstawić nabiał? Może nie trawi laktozy?

My po każdym karmieniu kangurujemy przez 15 min. Dajemy priobiotyk Biogaja, masujemy brzuszek po kąpaniu- na internecie znaleźliśmy sposoby masażu. Do tego raz dziennie dajemy termoforek z wisni na brzuszek l. I zaczął ładnie sie wypróżniać, bez krzyku przed. Dzis to mnie nawet kupa strzelil[emoji23]

Zauważyłam ze sporo mam daje dzieciom probiotyki. Powiecie coś więcej na ten temat? Ogólnie na co to pomaga?

Ja nie miałam takiego zamiaru, ale nasz szkrab ma problem z brzuszkiem, gazami. Ten priobiotyk uzupełnia florę jelitowa. Polecony przez pediatrę.

ja probiotyku nie podaje, jedynie starszej jeszze jakis czas po infekcji

ale mielismy nocke... ostatecznie po polnocy Kamil wyladowal u nas i wtedy juz pobudek bylo zdecydowanie mniej

Ja dzieciom do tej pory probiotyk podałam raz, do antybiotyku.
Ostatnio opublikowano raport ze 90% probiotyków ma niewłaściwy skład. Niestety nie podano które probiotyki są Ok a które nie.

My tez mieliśmy marna noc bo Zosia się obudziła i przyszła do nas a potem dwa razy wymiotowała. Dwa razy zmieniałam pościel. Nie wiem czy to przez kiełbaskę bo cała zwróciła czy jakis wirus. Plusem jest ze już wstała i wróci jej normalny rytm. Jak byłam w szpitalu to się przestawiła i spała aż do 11-12

Probiotyk koniecznie przy problemach z brzuszkiem. Dicoflor najlepiej przebadany

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry