reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Dzisiaj czyli 7.02 o godz. 2.55 przyszedł na swiat mój kochany synek Adrianek :) waży 2920g i mierzy 53cm - dostał 10 pkt :) porod SN.

To jeszcze raz w skrócie jak było. Pod oxy dzis lezalam 8h, na badaniu odeszly mi wody. Ok 20 trafilam na porodówkę, skurcze troche ustaly ale dali mi większą dawkę oxy i zaczęly sie skurcze. Jak były co 1.5min i trwały minutę nie moglam juz wytrzymać (mam bardzo niski prog bólu). Dali mi zzo, rozwarcie było na 3cm. Poczułam ulgę wszystko super tylko że zmniejszyli mi do minimum oxy wiec i skurcze male no i nagle jakby ustały. Dostalam z powrotem wysoką dawkę oxy i sie okazało że zzo ***** pomogło. Skurcze czułam jeszcze bardziej. Przyszli dać drugą dawkę, ale efektów brak. Przy skurczach płakałam. Moja położna mnie zbadała a tam 9.5cm rozwarcia i mowi ze moze sprobujemy poprzeć i darujemy sobie piłkę. Pomogla mi w rozwarciu no i sie zaczęło.. po 45 min Adrianek był już ze mną. Obyło sie bez nacięc i pęknięć wiec czuje sie super, nic mnie nawet nie boli.
Jestem przeszczęśliwa :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Airfix - dobrze ze wszystko w porzadku! Gratulacje!
Kosik - gratylacje!

Ale newsy z rana, sojnabig - kolejka na Ciebie!!

reklama
Airfix, Kosik gratulacje [emoji258][emoji258][emoji258]
Sojnabig nie martw się, no w końcu musi przyjść czas na Ciebie. Trzymaj się jakoś...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry