reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dzisiaj czyli 7.02 o godz. 2.55 przyszedł na swiat mój kochany synek Adrianek :) waży 2920g i mierzy 53cm - dostał 10 pkt :) porod SN.

To jeszcze raz w skrócie jak było. Pod oxy dzis lezalam 8h, na badaniu odeszly mi wody. Ok 20 trafilam na porodówkę, skurcze troche ustaly ale dali mi większą dawkę oxy i zaczęly sie skurcze. Jak były co 1.5min i trwały minutę nie moglam juz wytrzymać (mam bardzo niski prog bólu). Dali mi zzo, rozwarcie było na 3cm. Poczułam ulgę wszystko super tylko że zmniejszyli mi do minimum oxy wiec i skurcze male no i nagle jakby ustały. Dostalam z powrotem wysoką dawkę oxy i sie okazało że zzo ***** pomogło. Skurcze czułam jeszcze bardziej. Przyszli dać drugą dawkę, ale efektów brak. Przy skurczach płakałam. Moja położna mnie zbadała a tam 9.5cm rozwarcia i mowi ze moze sprobujemy poprzeć i darujemy sobie piłkę. Pomogla mi w rozwarciu no i sie zaczęło.. po 45 min Adrianek był już ze mną. Obyło sie bez nacięc i pęknięć wiec czuje sie super, nic mnie nawet nie boli.
Jestem przeszczęśliwa :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Airfix - dobrze ze wszystko w porzadku! Gratulacje!
Kosik - gratylacje!

Ale newsy z rana, sojnabig - kolejka na Ciebie!!

reklama
Airfix, Kosik gratulacje [emoji258][emoji258][emoji258]
Sojnabig nie martw się, no w końcu musi przyjść czas na Ciebie. Trzymaj się jakoś...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry