reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ech to był dla mnie jako mamy łobuza ciężki dzień...

A poza tym zostałam poproszona o bycie mamą chrzestną.

To kamisia poczytam co piszą o kopertach dziewczyny ;)

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Betula najpierw marchew. Potem dynią która jej nie podeszła, potem marchew z ziemniakiem, potem jarzynowa bez miesa i teraz jarzynowa z królikiem. Jabłko i zwykła śliwka blee. Natomiast ta suszona wchodzi jej super. Dynia z gerbera jest w takich mini sloiczkach i zazwyczaj w Rossmann stoi przed wszystkimi smakami..

Dzięki za odpowiedzi. mamy jeszcze tydzień na zastanowienie. ;-) Na pewno chciałabym jakąś fajną pamiątkę znaleźć oprócz pieniążków. Bo rzeczywiście bardzo szybko się rozeszły te z chrztu. W sumie zakupiliśmy małej to czego jeszcze nie miała a potrzebowała. Jednak pamiątka to pamiątka i w przyszłości będzie wiedziała ze dostała ja od chrzestnego.
My tez mialysmy mily dzionek same baby.:-) Młoda dzis zaczepiala sąsiadkę taka mała gadula się z niej robi.;-)
Jak miło dZieci śpią. Czas na relaksik i kapiel.

skoro mowicie, ze w rossmannie dynia jest, to wpadne do innego, niz ten kolo mnie...

katjuszka, u nas na razie "super" poczatek - marchew bleee i jablko bleee. mam tez wrazenie, ze moja ma lekki odruch wymiotny jak je cos innego niz mleko :confused:

i moze glupie pytanie... ale jakiej konsystencji sa kaszki, ktore dajecie dzieciakom? jedza lyzeczka czy pija z butelki?

Ja wymieszalam sloiczki i zlapalo promocje :-) dzis na kolacje poszla kaszka... Czy karmienie z butli tez tyle u Was trwa? Mam mu podawac kaszke i zupke juz i nie nadazam bo dnia mi brakuje na to wszystko :/ i zaczynamy oduczac od cycki bo dzis byla mala histeria... A co bedzie jak wroce do pracy :-/

Moja za to bedzie fast-foodowa dziewczyna :D
Jabluszka nie, marchewki nie, ale chrupke kukurydziana wszamala prawie cala :szok:
Daniek też, wczoraj ze sloiczków wybrał frytkę i ciastko ;) :)
Pytalyscie czego moje dziecko nauczy sie kolejnego?
Otoz dzis sie nauczyla kolejnej rzeczy pytana gdzie ma wlosy pokazuje lapiac sie za nie i czochrajac :D

Jak bedzie zamkniety juz to wstawie filmik :)
A mój zaczął pięknie siedzieć, rzadko już na boki się chwieje.
I psy po imieniu rozpoznaje, pytam gdzie Lila i szuka :)

Co do chrztu to w kopertę ile kto uważa o ile w ogóle. Ja kilka lat temu ogarnęłam ubranie do chrztu, tort, kocyk z wyszytą datą narodzin i tyle.

Jestem po 10h w pracy, padam na twarz, jutro powtórka...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Caro weź Ty trochę odpocznij chociaż w tej ciąży bo za rok z trójką to już w ogóle będzie wesoło u Ciebie ;)

Mag_dzik mleko z butli u Ciebie długo je? Może smoczek ma zbyt wolny przepływ? I czemu już podajesz 2 posiłki pełne? Szybko bardzo

Betula jeżeli ma odruch wymiotny to Haniak może nie gotowy na rozszerzanie? Druga rzecz, że u niemowląt odruch wymiotny jest umiejscowiony wyżej niż u dorosłych, dopiero z czasem się on "przesuwa w dół"
Po trzecie dzieci dopiero poznają smaki i piszą, żeby nawet 8 razy proponować i ewentualnie po wielu próbach można stwierdzić czy faktycznie coś jest ble ;)

Co do rossmanów to ja mam dwa w okolicy do których z Hanią możemy dotrzeć na pieszo, jeden - porażka, w ogóle nie ma tam hippa a chusteczki huggiesy są od niedawna, ogólnie mały wybór no i jest ciasno, czasem ciężko wózkiem zawrócić. Za to drugi jest super, duży, z wózkiem bez problemu się poruszam no i wszystkiego pod dostatkiem.

Jaką kaszkę najlepiej kupić aby wprowadzić gluten do diety? :confused:

reklama
Bettina kupilam smoka do kaszki, niby powinien byc ok.
Pani dr mi mowila zeby kaszke wprowadzac juz z glutenem i bez cukru. Kupilam z bobovity porcje zboz, bo bez cukru i nie smakowa. Od 5 mca zupka i kaszka i koniecznie miesko juz w zupkach... Troche duzo tego.
No i woda do picia, kubek niekapek chwycil w raczke i sam wiedzial o co chodzi :-)

Do góry