reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Demolka wilki?! :o Więcej bym tam nie poszła

Betula ja takie noce miałam ostatnio. Wstawałam nawet co 10 min ale nie brałam jej do łóżka, padałam na twarz ale wstawałam. Do tej pory wstaję w nocy bo przekręca się i śpi na brzuchu i nie potrafi zmienić pozycji. ;) Wczoraj ok 22 przekręciła się na brzuch to ulała przez sen :confused2:

A co Haniak robi, że gardzi jedzeniem? Za wcześnie by stwierdzić, że niejadek. Może jest po prostu nie gotowa? Zrób przerwę i spróbuj za kilka dni ponownie może? Nie ma co zmuszać bo się zrazi i dopiero będzie problem. :)

Caro nic się nie dzieje bo widzę, że Daniel już siedzi :D Moja nie siedzi, gibie się na wszystkie strony.
Nie chciałam dawać jedzenia w leżaczku no ale dzisiaj w nim jadła. :confused2: Raz, że nie kupiliśmy jeszcze krzesełka a dwa to i tak by nie dała rady w nim jeszcze siedzieć. :confused2:

Anit niektóre gondole są małe i dziecko się po prostu nie mieści ;)
Moja koleżanka wozi 9 miesięczne dziecko już na rowerze więc nie czepiajmy się spacerówek :szok:

reklama
Bettina, no zamierzam z tym spaniem (a raczej nie spaniem) walczyc od dzisiaj, bo jak ja naucze, ze spi z nami to o 22 bede musiala chodzic spac :D

No nie wiem czemu Haniak nie jest zainteresowany jedzeniem. Jablko sprobowala, marchewke sprobowala i tyle. Dalej nie chciala jesc. Po chwili sie zniecierpliwila i ryk (takie zachowania to po matce ma:D) Na sile jej na razie nic nie pakuje. Ale troche to dla mnie dziwne, bo widze wszystkie dzieciaki tutaj chetne na nowe smaki...

W ogole to moje dziecko strasznie sie zmienia, bo np nagle jej sie odwidzialo i od kilku dni NIE CHCE SMOKA :szok: a toż to smoczyca straszna byla...

Betula pamiętaj, że to dziecko decyduje czy zje i ile zje ;) Ty cierpliwie proponuj a Haniakowi daj czas. Ona nie wie, że to jedzenie i się wkurza :p Matka ma tylko uzbroić się w cierpliwość

Ola my zaczniemy tak na 5,5 miesiaca od glutenu, a po 2 tyg obiadki. Powoli obkupuje w różne gotowe Dania, bo na początku nie będę sie za bardzo bawić w gotowanie.
My Olafa nie przekładamy do spacerówki jeszcze, zamiast gondoli zostaje opcja - chusta. W spacerówkę przełożymy jak będzie siedział. Ewentualnie jak będziemy jechać na wczasy i ciężko będzie gondole wziąć to wówczas spacerówkę, ale wozony będzie na płasko.

Co do ludzi to wczoraj na spacerze w sąsiednim mieście miałam Olo w chuscie. I słyszałam "jak ślicznie, dzidzia taką przytulona" ale też słyszałam rozmowę mamy 2 dzie i i rozmowę ze starszym"mamo a może Ty tez będziesz tak nosic- żebym garb miała na starość?!" No więc ja akurat dzięki chuście w końcu chodze wyprostowana :)

Magmich podobno zapalenie ucha potwornie boli...zdrowia dla mamy.n

Bettina nasza hula w miarę cicha :) o ile starszak nią nie rzuci[emoji14]wtedy jest huk :D

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

hej:)
naczytalam sie I nie wiem co komu odp teraz:)
aschlee chyba bym umarla z takimi lokatorami;p
Betti nie zapieram narazie zobaczymy po praniu co bedzie.
u nas dzus byla dynia po mina kwasna I odruch wymiotny .no jutro sprobujemy :)

nasz Karol nadal w gondoli choc zajmuje cala dlugosc juz :o
a co do takich kolezanek co sie wysmiewaja niech sie pukna w glowe .ostatnio moja Kolezanka kazals mi dawac sok z biedry (zwykly z kartonu )rozcienczony z kranowa ciepla :\
a kolejna doprawia sloiczki ;0 nie slyszalam o czym takim.

denerwuja mnie takie Mamy co nakazuja co ma sie robic

reklama
Nowa dobre z tym sokiem i doprawianiem sloiczkow.To po co je kupuje niech zaserwuje mlodemu domowy obiad np schaboszczaka przynajmniej porzadnie doprawiony ;) :D

Do góry