reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Natka takie mam herbatki:
http://hipp.pl/uploads/tx_hippkatalog/Herbatka_z_kopru_wloskiego_BIO.png
One są w torebkach do zaparzania, nie dosładzam ani nic. Ostatnio np dawałam rumianek jak myślałam, że idą zęby. I w tym rumianku maczałam gazik i masowałam dziąsełka.

Ola no są stare wytyczne, właśnie te rozpiski co w którym miesiącu wprowadzić, ekspozycja na gluten itp. a te nowe wytyczne wg WHO nic takiego nie określają, podajesz tak jak intuicja Ci mówi, wszystko po 6. miesiącu ;) A i podobno dzieci kp już mają kontakt z glutenem w mleku matki :)
Okropna jesteś, dałaś posmakować i zabrałaś :D
Z tymi tygodniami to bez przesady, do roku czasu to dziecko większości rzeczy by nie zdążyło posmakować :D

Ja mam kupioną dynię, marchew, brokuł, dynię z ziemniakiem i ten felerny kalafior i od tego zaczniemy. Mam też jabłka i śliwki na ewentualne zatwardzenie. :D
Poskładałam cały stos pieluch, poprasowałam, jeszcze butelki umyć i fajrant :confused2:
Wiecie, że mój mąż potyka się już o Hanuli zabawki, padłam dzisiaj ze śmiechu :D

reklama
Ola przez cały tydzień jedno warzywo:o trochę chyba długo. Ja dawałam np. marchewkę to przez dwa dni (słoiczek na dwa razy a jak coś zostało to już wyrzucałam). Jakbym jej dała przez tydzień marchewkę to by mi chyba przez następny kupy nie zrobiła:):) Poza tym jeżeli ma byc alergia to raczej nie trzeba na nią tydzień czekać.
A z prezentem tak mi jakoś wpadło może by się spodobał.

Dziewczyny przepraszam, że tak Wam wchodzę na wątek ale chciałabym Was zaprosić do mojego sklepu
z ubraniami dla dzieci.
Link do: Q-ba Style | Facebook
Są to ubranka tyko i wyłącznie polskich producentów, świetna jakość modne fasony.
Teraz jest sporo rzeczy na letniej wyprzedaży myślę, że znajdziecie coś dla swoich pociech.
Kontakt przez mój fanpage na FB. Jest konkurs i zapraszam do wzięcia w nim udziału. Odnośnie rozmiarów pytajcie

Ooo fajne pudło no ja mam bez kółek plus taki sztywny materiałowy domek ze spadzistym dachem na rzepy.
Co do zabawek to spokojnie Hania szybko pudło zapełni;)

dzien dobry! dziewczyny, jaks ie rozszerza dziecku diete i podaje nowe pokarmy, to sie ich nie podaje "na glodnego", nie? cos mi sie kojarzy, ze ktoras cos takiego tu pisala. w sensie jak moja Mloda je co 3-3,5h to kiedy jej mam ta marchewke dac? po 2h? bo mowicie, ze i tak szybko upomni sie o mleko...

zostaly nam do podleczenia tylko nogi praktycznie, wiec obstawiam, ze to ten nieszczesny devikap.... sprobuje dac jej cos "nowego" bo odnosze wrazenie, ze mleko dla niej to juz troche za malo. i ze za monotonnie.

i ide wyszukać jakiegos niekapka :)

U nas jak chodzi o jedzenie np dzis wyglada to tak : rano ok 8 mleczko potem ok 9.30 kaszka taka gesciejsza waniliowa albo owocowa potem, kolo 14 obiadek dzis np spaghetti bolognese,ok 16.30 deserek dzis np marakuja z brzoskwinia i potem na kolacje znow gesta kaszka podawana lyzeczka jak rano waniliowa to wieczorem owocowa badz odwrotnie ;) no i oczywiscie w miedzyczasie mleko.

Sloiczki podaje malo ale jak jak juz to 125g je caly na raz a 190g ma na dwa razy.Mniej wiecej takie same porcje wychodza obiadkami domowymi :tak:

tez mamy taka herbatke ;) jak Bettina.

Co do tej mojej kolezanki, ktora mi mowila, ze jedno warzywo na jeden tydzien, to tak myslalam, ze to bujda na resorach :D bo ta dziewczyna troche dziwna jest. Ma synka trzyletnie, z ktorym na plac zabaw chodzi tylko rano, bo nikogo nie ma i wtedy mu sie szybko znudzi i moga szybko wrocic :confused2:

Betula ja pisalam o tym, ze stale pokarmy podaje sie PO mleku. A wyczytalam to tu: Link do: Rozszerzanie diety dzieci – zrób to dobrze!

NowaNatka co do herbatek granulowanych to one chyba maja duzo cukru. Lepiej kupic zwykly rumianek albo koperek wloski, ten babydream jest dobry, poza tym dla niemowlaka najlepsza jest woda.
Pisalas kiedys, ze Twojego Karolka pogryzly komary...jak sobie z tym poradziliscie? stosowaliscie jakies urzadzenia do gniazdka typu raid? U nas grasuja te mendy, pogryzly nas wszystkich, najgorzej, ze Antosia :( a moskitiery mamy... :confused2:

reklama
Do góry