reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Kupcie podgrzewacz to nie trzeba będzie mleka studzić. ;) Ja jak kupiłam to żałowałam, że tak późno.
W plenerze jak robię mleko to daję 60 ml wrzątku i 120 ml zimnej wody i po dosypaniu mleka jest akurat do picia :D

Mieliśmy to początkowe usg, nie pamiętam w którym tygodniu dokładnie, potem kazał nam się zapisać ok 5 miesiąca czyli teraz i dzisiaj kazał się zapisać jak będzie mieć 11 miesięcy. Jak kazał to zapisałam ;)

Ja bym chciała jeszcze jedno ale nie wiadomo co los przyniesie :) Dlatego połowę ubranek wybieram unisex i akcesoria różne też :oops:

Kamaa widocznie nie jest gotowy jeszcze na nocnik, nic na siłę, różnie dzieci dojrzewają do takich rzeczy

reklama
Kamaa wyluzuj z tym pampkiem moja to jak trzy lata miała to jeszcze z nim latała bo żadne nasze próby nie skutkowały. W końcu pewnego dnia będąc w ogródku młoda "wdała się w dyskusję" z sąsiadką, która ma wnuczkę o rok od niej młodszą. Zapytała czy Karolina nosi pieluchę na co sąsiadka widząc moją babcię kręcącą głową odpowiedziała że "nie". L. przyszła do mnie i powiedziała że ona już nie będzie nosić pieluchy i od tego czasu mieliśmy spokój. Ale co przeszliśmy wcześniej to nasze dwa razy mi się w kościele zsikała bo ćwiczyliśmy bycie bez pieluchy.
Z tym że ona to wogóle rewelacje miała z pieluchami i kościołem. Raz jej jakoś musiałam tego pampa źle założyć i tak siedzimy sobie na mszy a młoda kręci się tam i z powrotem. W końcu przykucnęła sobie jakieś 3-4 m od nas ja patrzę a pod nią w środku nawy robi się kałuża. Szturam męża i mówię co widzę a on na to że mam zwida. Jak młoda podeszła złapał ją za spodnie i powiedział że jedzie z nią do domu bo jest mokra. Ja zostałam i tylko obserwowałam żeby ksiądz przy składce nie wdepnął.
Jestem ciekawa ile osób to widziało, dobrze że wtedy nie byliśmy w naszej parafii bo przynajmniej mniej znajomych.

hej :) jak milo Was poczytac :)
Betti my bioderka w nast tyg:)
co do dzieci to chcemy miec trojke:) Karol jest pierwszy wiec produlcja dopiero rusza !!;) Hehe
dzis bylam u gina ,narazie karmienie p.to skuteczna antykoncepcja bo na dzidzi sie nie zapowiada;p

Magmich, ja tak robie z czajnikiem,ze juz zagotowana w nim wystygnieta wode pstrykam na kilka sekund zeby pidgrzal ale nieraz za dlugo przytrzymam albo nie ma wcale w nim wody. Najwyzej spali sie. A podgrzewacza jakos nie lubie uzywac;) W jednej butelce trzymam tez chlodna wode do rozcienczania albo do herbatki.

My mielismy kilka usg bo byl mały problem. Po ostatnim bylo juz ok. Lekarz nie kazal juz kontrolowac.Ale na koniec maz pyta czy trzeba a on ze mozna po 4 mc. Na razie nie idziemy.

U nas leje cala noc i rano. Pije kawke. Dzis chyba nie wyjdziemy. Mam dwa prania Antka do prasowania. Oj jak sie cieszę;)

A trójka dzieci to marzenie ale zobaczymy jak to będzie. Dwojka na pewno;)

Halo, spicie jeszcze? Mój starszak jeszcze śpi :o
Olaf znowu oko zaklejone wrrr...

NovaNatka hihi no w każdej chwili ochrona może się skonczyc :D nawet jak będziesz karmić pełną parą :D

Magmich dziękuję, dodalas mi otuchy z tyminpieluchami. Serio, za bardzo się spielam. M mąż też. Mimo że staralismybsie być spokojni to zaczęło nam to ciążyć. Najbardziej chyba zdenerwowało mnie to, że Leon już wolał że chce Siku.... :/ bez problemu siadał na nocnik i wc. I tego do końca nie rozumiem.
Jutro mamy z nim wizytę u chirurga, bo ma naczyniaka na kolanku. Ale juz znika więc jak zwykle tylko kontrola.

Nic, trzeba się ogarnąć. Oj kawy mi się chce :)

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

PaniAg hihi to tez dziela ;) mnie sie marzy synus :D

Magmich ja mam 29 lat ;)

Ola mnie skrycie marzyl sie Synus ale po tych stratach modlilam sie zeby donosic i urodzic zdrowe dziecko wiec plec przestala byc wazna.Liczylo sie tylko zeby uslyszec ze zyje i jest zdrowe :tak:

Vivi dzis pospala od 22 do 5 zjadla i spala do 9.30 [emoji106] [emoji1]

mysmy wlasnie wstaly ;)

mloda namietnie sypia na brzuszku i az sie boje jak sie zacznie z brzucha odwracac na plecy,bo sobie te nogi na pewno powykreca...:/

u nas usg na poczatku i po skonczonym 4 miesiacu (zeby sprawdzic czy sie jakies tam kosteczki wyksztalcily). haniak bioderka ma jak baletnica ;) wiecej kontrolowac nie kazali.

Aschlee zazdroszcze spania ja od 5 na nogach bo dlaczego sie nie pobawić i pokrzyczeć na żyrandol ech... żeby chociaż te drzemki miała dłuzsze a tak nie opłaca mi się kłaść bo póki zasnę ona już kwęka.

Kamaa nic na siłę bo bedzie jeszcze gorzej poza tym to nie jest jeszcze aż taki duzy chłopiec więc mniej wyrąbane na komentarze:)
Leje i nie zanosi się na nic innego więc może chociaż balkon zaliczymy.

Mój mąż jak dowiedział się że dziewczynka przeżył mały zawód jak to skomentował " bo te kitki trzeba umieć..." hehe a teraz to taka łobuziara że pewnie za trzech chłopców będzie broić. Ale tak jak Aschlee pisze po stracie już marzenia i wyobrażenia mają inny wymiar. Pamiętam jak kumpela do mnie że łe na luty, zimno, nie mogliśmy na wiosnę zaplanować...no jakbym miała patelnię pod ręką...

AAAA i witam się z kawką- mocną kawką hehe

reklama
Do góry