reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Hmmm jak widac co lekarz to inna opinie i chyba co kraj to obyczaj ;)

Kamaa zdroweczka dla Ciebbie i dzieciaczkow

Dokladnie Aschlee, mieszkam w uk I tutaj tez nieco inaczej wyglada z noszeniem maluchow. Ja polecam chuste-dla mnie latwiejsza w obsludze niz nosidlo klamrowe, chociaz maz woli tule. Carola dobrze, ze u Ciebie wszystko ok

reklama
Kamaa zdrowiejcie szybko.

Mkvet co do skarpetek to mi się już zdarzyło znaleźć jedną koło łóżeczka.

Kamisia tak przetrwało. U mnie też sterta prasowania i do tego pościele:oo2:. Na kawkę to ja się piszę bo u mnie leje za oknem i coś mnie głowa ćmi czyli norma przy takiej pogodzie.

U nas drzemka nr 1 czyli jedna z krótszych więc ja się nie kładę póki co a taką mam ochotę się przespać.

Magmich jak to leje? Lekarz kazał mi na spacery chodzić z chłopakami mimo że są przeziębieni! Aaa nie wytrzymam kolejnego popołudnia z nimi w domu[emoji14]
Ja juz po zupce (rety zupę ugotowalam...barszcz ukraiński, szok!) I nawet zjafliwa jest.

Zaraz zacznie się krzyk, muszę odgilowac i oklepac Olafa :/ a potem mam nadzieję razem usniemy, bo starszy zaraz usnie.

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzem dobry ;)

Ja nie wiem co z tym moim dzieckiem sie dzieje, ale budzi mi sie w nocy 98282827137676 razy :/ nie raz chodzi tylko o smoka a nie raz o cyca. Tylko ja nie zdaze zasnac, a on znowu kweka.

Co do nosidla to pare razy nosilismy, ale mi ciezko wiec poszlo w odstawke.

Betula ja tez namiotu nie umiem skladac, wiec witaj w klubie ;)

Magmich juz kiedys pisalam, ze masz wyjotkowe dzieci jesli chodzi o sen. Zazdroszcze i zdradz, PROSZE, sekret!

Kamisia co tu duzo mowic? Ja mam upierdliwa tesciowa, z ktora niestety mieszkamy. Owa kobieta ma rozne dziwne pomysly, np. kiedys jak zrobil mi sie zastoj w piersi to kazala mojemu mezowi "przepchac" mi piers" tzn. zeby on wyssal mi mleko :D :D a ta Twoja mala od maleo rozrabia, szczebelki wypycha no no :p

Magmich a to ja sie nie chwalilam, ze tesciowa miala operacje usuwania hemoroidow i ma zwolnienie na 2 tyg :wściekła/y: los mnie nie oszczedza.

Kamaa no leje no jak chcesz to Ci trochę podeśle bo ja mam pranie w pralce i mnie tu zaraz trafi.

Ola nie chwaliłaś się. Żeby Twoja teściowa wiedziała jakie jej tajemnice nam tu zdradzasz to by się na Ciebie obraziła;). Co do spania to ja nie mam jakiegoś przepisu już kiedyś pisałam że to pewnie geny po rodzicach śpiochach.

Ola hehe wspolczuje mieszkania z teściową. Moja jest daleko. Ale z mamą też lekko nie ma, chociaż nie mam co narzekać. Mamy wszystko osobno, nie wtraca się. Ale są rzeczy wspólne jak np ogród. I niestety co bym nie zrobiła to widać ze jest źle ;) najlepiej samemu ale ja bym padła z nerwów nie mając 'oka' na mamę ;)

Mój Olaf też się tak budzi, i to nie wina choroby...odmieniło mu się po wizycie u teściów! Serio! Może zbieg okoliczności wg lekarza jak mu i tym mowilam to powiedział że Olaf tak odreagowuje zmiany niestety... ja już mam zapałki w oczach...

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Magmich rety, masz racje? A jak ona mi zajrzy kiedys do laptopa i zobaczy co pisze? Jeszcze mam taki nick, ze wiadomo, ze ja to ja :szok: jakby co to pisalam tez, ze to dobra kobieta jest, prawda? Bo jest dobra. Koniec tematu :evil:
ja tez spich, moj BB tez spioch dziecko na poczatku tez spioch, ale jak widac czasem ma wazniejsze sprawy niz spanie.

Kamaa z moja mama to ja bym mogla mieszkac, chociaz... tez by mi sie pewnie wtracala. Najlepiej mieszkac osobno :) Tyle, ze swoim rozicom umialam bym sie sprzeciwic. Nie sadze zeby to byl zbieg okolicznosci ze spaniem u Olafa ;)

Jenyyyy jak mnie denerwuje ten telefon. Nie moge dac posta ani nie zapisuje wersji roboczych ech ;-/

Magmich daj nam troche deszczu tu zachmurzone a ani kropelki... Ja z tym prasowaniem juz tak trzy dni sie zbieram...Średnio mi sie usmiecha.

Olaola ja myslalam ze wyjechala Ci tesciowa a tu zonk mowisz o zwolnieniu echh wspolczuje! Pamietam ze mieszkasz z tesciami ;-) My na szczęście nie. Nie wiem jakbym to przezyla. Zawsze mam juz dosc tej kobiety jak mi na dwa dni nalot zrobi. A najlepszy jest jej tekst "ale ja tylko tak mowie" a potem i tak obrobi d...e ze tak czy inaczej zrobilismy oj rządzić by chciała... Powodzenia! Bądź twarda :-)

U nas noc średnia, kilka razy wstawałam ale ogólnie spała do 6, mleko i po 7 poszłyśmy dalej spać do 9
Teraz trwa pierwsza drzemka ale pewnie zaraz się obudzi.
Hanula teraz spędza czas głównie na podłodze, kręci się jak oszalała, leżenie na kanapie stało się niebezpieczne nawet jak jestem 2 metry od niej. Dzisiaj ponad godzinę kręciła się na brzuchu i robiła bąble ze śliny, strasznie była tym zafascynowana :D

reklama
Kto chętny , podeślę moje prasowanie ;) ogrom tego leży a dzisiaj już będę wstawiać 3 pralkę :(.
A spanie dzieci wcale nie jest po rodzicach . Mój mąż dużo śpi i uwielbia spać a dzieciaki o_O niestety nie. Najbardziej lubię jak wieczorem siedzimy w salonie i mąż śpi. (Okolo 2 h) Przebudzi się i mówi no dobra idę spać , więc pytam "a do tej pory to niby co robiłeś ?" A on " aaaaa to, to była drzemka przed spaniem" :D
My już po obiedzie. Starszaki pobiegli na orlik , Tymek śpi a ja leniuchuje na kanapie ;)

Do góry