reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Caro no właśnie nam lekarz nie pozwolił woreczka założyć i mówił żadnego przelewania. No i że nie pierwsze siuśki tylko te środkowe :mad::o. Dlatego od 6 rano do przed 11 walczyliśmy żeby złapać odpowiednie siusiu :D. Ciężko było ale sie udało ;).

Tymek kocha się kąpać a najbardziej chlapać. Wogóle czego on nie lubi wszystko lubi co dotyczy jego osoby. Najważniejsze żeby z nim coś robić :p

reklama
No i powrócił temat namiotu:)
Betula nadal pewnie ma biwak w salonie. Jeszcze trochę a będzie ognisko i kiełbaski na dywanie :) Oczywiście czujemy się zaproszone;)

Betula moje dużo szybciej noce przesypiały niż 7-8 miesiąc. Oczywiście zdarza się jakaś pobudka ale sporadycznie.

Anit no widzę że Twój kawaler krótko mówiąc uwielbia być w centrum uwagi.

Ola co tam u Was? Smutno Ci pewnie bez teściowej. Hmmm...Tobie by się przydała ta pielęgniarka co Bettina o niej pisała;)

Betula moim zdaniem przy takich maluchach nie ma "powinno". A Ty się nie budzisz w nocy? Do łazienki, pić, coś Cię boli, coś się przyśni, zimno, gorąco itp.? :-D

Co do nosideł to mamy chustujące polecają mei tai tylko nie wiem od kiedy można je używać, kiedyś trochę czytałam o chustowaniu. U mnie jedna dziewczyna na osiedlu nosi tak bobasa, fajnie to wygląda :laugh2:

Anit ja jak łapałam siuśki to nim zdążyłam zareagować i podstawić kubeczek to akurat był środkowy sik więc to akurat jest najmniej skomplikowane :p

Ja ostatnio zaczaiłam że jak moja się obudzi przypadkiem o 4 to wcale o mleko nie chodzi. Wystarczyło podać smoka dwa ciuknięcia i spała. Potem pobudka tak między 6-7 i wtedy już mleko.

U nas zależy od nocy, dzisiaj np rozbudziła się po 4 więc dałam mleko a tak to zjada 5-6. Czasem śpi całą noc bez przerwy a czasem budzi się milion razy z niewiadomych powodów, wtedy okrywam, trochę pogłaskam, dam smoka, uwolnię nogę ze szczebelków i śpi dalej.

:przyszło dzisiaj zamówienie ze smyka. Fajnie bo body są długie i wąskie (ale rozciągliwe). Kostka baby mix jest w drodze ;)

eee, magmich, mąż mój wrócił z pracy pewnego wieczora, powiedzial "dosc tego!", zlozyl namiot w 2 sekundy :szok: i tym samym zakonczyl nasz biwak... Haniak foszy z tego powodu do dzisiaj :)

magmich, bo jesli chodzi o spanie to Ty masz dzieci wyjatkowe... nie ma tu chyba drugiego dziecka, ktore tak elegancko spi od poczatku... jest?

ola pozbyla sie tesciowej i tak szaleje, ze nie ma czasu na forum :laugh2:

Bettina, w nocy to ja sie budzilam jak bylam w zaawansowanej ciazy (bo: "DO ŁAZIENKI, pić, coś Cię boli, coś się przyśni, zimno, gorąco itp."). Teraz próbuje ten czas odespac, ale slabo mi idzie, bo "brzuch" lezy obok w lozeczku i nie pozwala... ;) a powaznie, to ja naleze do tych ludzi co moga spac zawsze, wszedzie i w kazdej pozycji, takze baaaaaardzo rzadko sie w nocy budze.... ekhm... budzilam :)

Moja od początku praktycznie przesypia noce. :) pojedyncze były takie że wstawałam więcej niż raz. Teraz śpi 20.00-6.30.

Co do nosidełek teraz dużo się mówi o tym żeby nie było to wisiadlo, choDzi o właściwe ułożenie nóżek i żeby dziecko nie wisiało na kroku. Jak będę korzystać z komputera to wstawię Wam zdjęcie, tam widać o co chodzi. Nosidełko powinno być ergonomiczne i wspomagać fizjologiczne ułożenie dziecka. Z firm takich najbardziej popularnych robiących nosidełka ergonomiczne jest tulą albo lennylamb. A i jeszcze noszenie dziecka plecami do siebie w nosidełku jest bardzo mocno niewskazane.

reklama
Do góry