reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Caro no właśnie nam lekarz nie pozwolił woreczka założyć i mówił żadnego przelewania. No i że nie pierwsze siuśki tylko te środkowe :mad::o. Dlatego od 6 rano do przed 11 walczyliśmy żeby złapać odpowiednie siusiu :D. Ciężko było ale sie udało ;).

Tymek kocha się kąpać a najbardziej chlapać. Wogóle czego on nie lubi wszystko lubi co dotyczy jego osoby. Najważniejsze żeby z nim coś robić :p

reklama
No i powrócił temat namiotu:)
Betula nadal pewnie ma biwak w salonie. Jeszcze trochę a będzie ognisko i kiełbaski na dywanie :) Oczywiście czujemy się zaproszone;)

Betula moje dużo szybciej noce przesypiały niż 7-8 miesiąc. Oczywiście zdarza się jakaś pobudka ale sporadycznie.

Anit no widzę że Twój kawaler krótko mówiąc uwielbia być w centrum uwagi.

Ola co tam u Was? Smutno Ci pewnie bez teściowej. Hmmm...Tobie by się przydała ta pielęgniarka co Bettina o niej pisała;)

Betula moim zdaniem przy takich maluchach nie ma "powinno". A Ty się nie budzisz w nocy? Do łazienki, pić, coś Cię boli, coś się przyśni, zimno, gorąco itp.? :-D

Co do nosideł to mamy chustujące polecają mei tai tylko nie wiem od kiedy można je używać, kiedyś trochę czytałam o chustowaniu. U mnie jedna dziewczyna na osiedlu nosi tak bobasa, fajnie to wygląda :laugh2:

Anit ja jak łapałam siuśki to nim zdążyłam zareagować i podstawić kubeczek to akurat był środkowy sik więc to akurat jest najmniej skomplikowane :p

Ja ostatnio zaczaiłam że jak moja się obudzi przypadkiem o 4 to wcale o mleko nie chodzi. Wystarczyło podać smoka dwa ciuknięcia i spała. Potem pobudka tak między 6-7 i wtedy już mleko.

U nas zależy od nocy, dzisiaj np rozbudziła się po 4 więc dałam mleko a tak to zjada 5-6. Czasem śpi całą noc bez przerwy a czasem budzi się milion razy z niewiadomych powodów, wtedy okrywam, trochę pogłaskam, dam smoka, uwolnię nogę ze szczebelków i śpi dalej.

:przyszło dzisiaj zamówienie ze smyka. Fajnie bo body są długie i wąskie (ale rozciągliwe). Kostka baby mix jest w drodze ;)

eee, magmich, mąż mój wrócił z pracy pewnego wieczora, powiedzial "dosc tego!", zlozyl namiot w 2 sekundy :szok: i tym samym zakonczyl nasz biwak... Haniak foszy z tego powodu do dzisiaj :)

magmich, bo jesli chodzi o spanie to Ty masz dzieci wyjatkowe... nie ma tu chyba drugiego dziecka, ktore tak elegancko spi od poczatku... jest?

ola pozbyla sie tesciowej i tak szaleje, ze nie ma czasu na forum :laugh2:

Bettina, w nocy to ja sie budzilam jak bylam w zaawansowanej ciazy (bo: "DO ŁAZIENKI, pić, coś Cię boli, coś się przyśni, zimno, gorąco itp."). Teraz próbuje ten czas odespac, ale slabo mi idzie, bo "brzuch" lezy obok w lozeczku i nie pozwala... ;) a powaznie, to ja naleze do tych ludzi co moga spac zawsze, wszedzie i w kazdej pozycji, takze baaaaaardzo rzadko sie w nocy budze.... ekhm... budzilam :)

Moja od początku praktycznie przesypia noce. :) pojedyncze były takie że wstawałam więcej niż raz. Teraz śpi 20.00-6.30.

Co do nosidełek teraz dużo się mówi o tym żeby nie było to wisiadlo, choDzi o właściwe ułożenie nóżek i żeby dziecko nie wisiało na kroku. Jak będę korzystać z komputera to wstawię Wam zdjęcie, tam widać o co chodzi. Nosidełko powinno być ergonomiczne i wspomagać fizjologiczne ułożenie dziecka. Z firm takich najbardziej popularnych robiących nosidełka ergonomiczne jest tulą albo lennylamb. A i jeszcze noszenie dziecka plecami do siebie w nosidełku jest bardzo mocno niewskazane.

reklama
Do góry