reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ja też mam pralkę w kuchni i to tego dość małą łazienkę jak na domek jednorodzinny ale co tam będziemy robili drugą też małą ale z prysznicem.;)
Uszka czyszczę dokładnie tak samo jak Bettina i Ola. Rano to przecieram pupkę mokrą ściereczką i czyszczę nosek bo w nocy to się tam zbiera.

Kamaa to i tak późno Ci się włosy sypnęły mi już chyba z połowa ubyła;) od 6 dni zaczęłam brać na włosy Belisse Intense zobaczymy jakie będą efekty.

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy jak dajecie malcom jedzenie( te które daj ą:)) to po jakimś czasie dokarmiacie mlekiem? bo wiadomo ze one jeszcze dużo nie zjedzą np ze słoiczka. Moja z godzinkę po już się dopomina o butle.

U nas rano jest mycie buzi wacikami, nosek, pazurki jak trzeba, uszka czyszcze co kilka dni wedle potrzeby. Dupcie myje po kazdej kupie ( w umywalce). Nie zawsze to jest rano;)

Wlosy i mi zaczely wypadac. Juz daaaawnoooo tak nie mialam.

A kapiel w pojedynke mam raz na jakis czas tak to maz myje a ja wycieram.

U mnie grzmi....

Demollka.Moja na obiad wcina jak je sloiczek to caly ten maly sloiczek a za godzinke- poltorej i tak dopomina sie mleka :)
Jak obiadek ktory ja gotuje dokladnie tak samo

My rano wacikami myjemy buzię, za uszami. Uszka myjemy tak samo jak Wy:)
Do pupy to używamy tylko tych nawilżanych, wodą tylko podczas kąpieli.
A jakich chusteczek nawilżanych używacie?
Mi najbardziej odpowiadają Johnsona ale są fajne najbardziej jak są w promocji, a tak używamy Dady. ;)

Moje ulubione chusteczki to huggies. Wypróbowałam je już 5 lat temu i jak dla mnie są najlepsze z tych co próbowałam. Jeden minus stały się trudno dostępne ostatnio to tylko w Rossmannie a wcześniej to w Tesco czy w Realu mogłam kupić całe mega paki w kartonikach, chyba po 6 były pakowane.

Aschlee cały słoiczek:szok: ale masz małego żarłoczka. Moja tak z 1/3 zje.

My tez dady, sa ok :)
Zaliczylismy dzis spacerek rodzinny w Łazienkach, zupełnie inaczej sie czuje, tyyyyyyyle ludzi widzialam :D

Hanula pobiła rekord, po odlozeniu do łóżeczka zasnęła w minutę. Przysypiala w trakcie ubierania a mleko jadła na spiocha ;)

Ja nosek czyszcze w zależności od potrzeb czasem kilka razy w ciągu dnia a czasem wcale. Psikacie wodę do noska aby nawilzyc?

Paznokcie obcinam w trakcie drzemek. Dzisiaj obcielam a i tak sobie kolanko podrapala, strasznie ostre ma pazurki :/

Ja używam huggisow, kupiłam takie jako pierwsze, nic się z tyłkiem nie działo to nawet innych nie testowalam. Fakt ich dostępność jest kiepska ale na szczęście rosmanow mam sporo w okolicy ;)

Napisane na SM-G350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja do noska zakrapiam wodę morską, psikaczy nie używam bo lekarz powiedział że u takich maluchów jest to nie wskazane ze względu na delikatną przegrodę nosową czy coś tam takiego.
Moja też się drapie mimo iż wydaje mi się że skróciłam maksymalnie pazurki.

Do góry