reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Moj ma pępek koloru skóry.

A ja zawijam Małego w ręcznik na pralce. Na pralce lezy taka lazienkowa gąbka i recznik. Tak samo przy podmyciu w umywalce.

reklama
Moja też ma pępek ciemniejszy taki brązowy i też czyściłam i nic. Ja wanienkę stawiam na stole w pokoju i kąpie. Przeważnie to mąż mi ją przynosi ale sama już też ją przytaszczyłam oczywiście z wodą w środku.

Demollka młoda śpi temperatury już jej nie mierzyłam ale raczej nie ma a jak już to minimalną, ostatnio jak miała 38 to aż czułam jak mocno grzeje i jest gorąca a teraz jest ok.

Ja dzisiaj zmęczona że szok, nawet mężowi się dostało za to że próbował mi wytłumaczyć coś o odwodnieniu tarasu czy okna tarasowego czy licho wie czego tam. Ja dzisiaj nie mam ochoty żeby ktoś w ogóle do mnie mówił no już dawno tak nie miałam. Tym bardziej że ja lubię sobie pogadulić.

Ostatnia edycja:
No właśnie z ta pralką to mi znajome podpowiedziały ze one przewijaki uzywały bardzo długo jedna nadal a jej mała ma 2,5lat bo kładły go na pralkę i jak wyciągały szkraby z kąpieli to chyc na przewijak pupą:)

Magmich chyba każdy tak czasem ma że bez kija lepiej nie podchodź tylko mój małż się śmieje że wraca co trzy tyg i zawsze trafi na ten "jeden dzień" hehe

Mkvet ręcznik z kapturkiem to super wynalazek:)

A ja kapie Antosia razem z mezem, zawsze on nalewa wode do wanienki, potem ja wylewa. Ja trzymam recznik a on mi podaje Antosia ;)
A w jaki sposob czyscie uszy maluchom? i jak u Was wyglada "toaleta poranna"?

Hej. Ale duszno :/

Ola u nas toaleta poranna zazwyczaj zaczyna się od mycia pupy po kupie ;) myk pod kran :) i przemywanie, masowanie, zakrapianie teraz oczka...

Jestem załamana, włosy zaczęły minkeciec garściami... dla mnie to gorsze niż zwisająca faldka na brzuchu :(

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

To ja nie mam możliwości położenia przewijaka na pralce a to by było najprostsze. ;-) ;) Muszę coś pokombinować bo jak zacznie się chlapanie na całego to pokój będzie pływał :p
U nas jak mój jest w domu na kąpanie to też on zajmuje się przygotowaniem wody ale w tygodniu to rzadko się zdarza i muszę sama. Często wraca jak już Hanula zasypia. :(
Uszy czyszczę pałeczkami, małżowinę tylko i jak jakaś woskowina wypłynie to delikatnie zbieram.
Poranna toaleta to u nas wietrzenie tyłka i założenie nowego pampersa. :p A wy robicie coś więcej? :D

U nas kąpiel jeszcze w pokoju - w wanience na stojaku. Oczywiście też pełno wody w koło więc będziemy się przenosić do łazienki. A pralka w kuchni stoi, więc jak starsze musiałam sama kąpać w łazience to na podłodze robiłam stanowisko do wycierania - kocyk, podkład i ręcznik i było ok :)

A specjalnej toalety porannej nie mamy ;)

reklama
Kamaa mi tez strasznie wlosy wypadaja, ale zauwazylam ostatnio, ze odrastaja mi nowe :)

Ja, w ramach toalety porannej, przecieram buzke mokrymi wacikami i za uszkami, bo nieraz mu w nocy mleko splynie, wycieknie mu z buzi albo nakapie z cycocha, no i ma zaschniete czesto. A uszka czyszcze tak jak Bettina :)

Do góry