reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

PaniAg ja już od dłuższego czasu tak kąpie Olafa. Ale czy to pomaga w usypianiu, nie wiem :D i tak pada jak kawka :D a ja najchętniej za nim :/

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja dzisiaj nastrój miała kiepski i na zanurzenie w wodzie zareagowała płaczem. :p Przed kąpaniem się za to nieźle zmęczyła bo prawie godzinę "biegała" i klepała się po kolankach, po odłożeniu do łóżeczka zasnęła w kilka minut. ;)

Dziecię od ponad godziny śpi ,ja zaliczyłam w końcu kąpiel z pianą:) Dzis odwiedziła nas przyjaciółka z mężem i wiecie co , jak Alicja nie przepada za " obcymi" tak w przyjaciółki męża wpatrzyła się i godzinami do niego gadała, zabrał ją na spacerek a mogłyśmy poplotkować- normalnie mi dziecko zaczarował hehe

Asch to Vivi szaleje! ładnie idą! Alicja ma jasne już dziąsełka ciekawe kiedy wykukam ząbka, może akurat się uda maż wróci i od razu po kieckę hehe

My przewijak nadal uzywamy młoda leżąc może tuptać w mój brzuch i najwyraźniej jej się to podoba:)

Betula biedna ta Twoja Hania mam nadzieję ze w końcu dojdziecie co to, a widać ze to ją swędzi czy piecze? Ja z polecenia znajomych caly czas Alę kąpię w emolium ma super nawilżoną skórę i nie muszę jej po kąpieli już nczym smarować a to byłby dramat!

Magmich Twoja nie dosć ze wogóle ładnie śpi to jeszcze dzisiaj tai bonus:) pewnie jej organizm tak zareagował na szczepionke, niech śpi tylko trzeba kontrolować czy temp nie ma. W nocy na bank też padnie:)

PaniAg dobrze ze zdążyliście przed deszczem, u nas dziś pięknie było więc korzystałyśmy na maxa

Wanienka w wannie tez miala byc ale co tam. Ja weszlam do wanny z nim ( umylam nogi ha ha) i tal go pluskalam, do przodu, do tylu. Trwalo dluzej niz codzienna kapiel w wanience przy ktorej woda zalewa nam pokoj:)

Ufff...Kupilismy nowe auto, nie nowe ale dla nas nowe. W koncu skonczy maz swe opowiesci o autach, o ogloszeniach... I w koncu bedziemy mieli wielki bagaznik ;) Maz w euforii a mi sie nie podoba;p

Aschlee ale sie Vivi rozhulała z tymi zębami ;) u nas stanelo na jednym. Czytalam, ze im wczesniej, tym dziecko mniej bolesnie przechodzi zabkowanie, bo dziaselka sa jeszcze miekkie i tak ie boli.

Betula co do kremu Atoperal to jeszcze raz polecam. Antos tez dostl recepte na masc ze sterydami, ale jakos nie mialam odwagi go smarowac taka mascia. A ten Atoperal kupilam raczej bez przekonania, bo myslalam, sobie, ze jak jakis kremik za 20 zl moze pomoc jesli lekarz przepisal masc ze sterydami...no ale pomogl.

Dziewczyny jak wyglada pępek u Waszych maluchow? Bo pepek Antosia w srodku jest taki czarny, nie wiem czy to normalne. Zawsze zapominam zapytac lekarki, ale w sumie sama nigdy nic nie mowila...

Ostatnia edycja:
PaniAg pewnie była zabawa, muszę też spróbować bo jak na razie nosze wodę do wanienki w wiaderku a potem wybieram miską z powrotem i wylewam ale mnie to meczy.

Ola Ala ma też czarny i próbowałam myć tak jak przy kikucie, oscenisept i patyczkiem i nic nie czyściło więc uznałam ze tak ma byc:)

Właśnie miałam pytać jak wygląda wasze kąpanie bo mnie wkurza to znoszenie i wynoszenie wszystkiego do kąpania. Jak sama kąpię to nalewam i wybieram wodę małą miseczką :p No ale muszę też znieść stojak, ręcznik i inne drobiazgi a potem to wynieść. W łazience mam miejsce, żeby wejść z wanienką ale nie mam na co położyć małej, żeby ją w ręcznik zawinąć i np przejść do pokoju na dalsze zabiegi. Jak to u was wygląda?

U nas pępek był taki brązowy, ciemniejszy niż reszta skóry. Wydawało mi się, że brudny ale też czyściłam wacikami, patyczkami i nic. Nawet mąż się zainteresował co ten pępek taki ciemny. Zasugerował spirytus. Miałam tylko takie waciki nasączone LEKO i nimi w tych szczelinkach czyściłam i zaczęło schodzić, teraz ma ładny czyściutki :p Spróbujcie może u was jest to samo ;)

Ja kąpię w wanience- wodę nalewam prysznicem, a wylewam normalnie... chociaż marzy mi się taka wanienka z wężem podłączanym żeby po prostu spuszczać tą wodę- bo nie jest łatwo. Po kąpieli zawijamy Zosię w ręcznik, taki z kapturkiem i zanosimy do pokoju. Ręcznik to była pierwsza rzecz którą jej kupiliśmy...jeszcze jak siedziała w brzuszku... i jestem z niego bardzo zadowolona : http://maylily.pl/design/_gallery/_500_500_3/5033.jpg

reklama
Do góry