reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ola bo jak my z tymi naszymi dzieciaczkami tyle siedzimy to musimy czasami wśród ludzi pobyć bo zdziczejemy hehe
My mamy babydream z rossmana, którego mam 2min od domu:)
Alicja nauczyła się przewracać z plecków na brzuch i usilnie trenuje wszędzie: łózeczko, wózek a nawet bujaczek, teraz zamiast spać to wyczaiła że łóżeczko turystyczne ma kieszonkę i można złapać i się łatwiej obrócić, zasłoniłam kockiem dziecko zasnęło- wracam a po kocyku ani śladu a buźka z oczkami zamkniętymi i noskem pod kieszonka hehe No rozwala mnie nieraz ona:)

Bettina fajnie ze udaje Ci się obciać paznokcie podczas drzemki, ja to robiłam przy cycku a teraz młoda w dzien nie je i mam lipe a jej drzemki 10-15min to więcej czuwania niż spania więc czaję się jak okiełznać jej pazurki:)

reklama
Jak chodzi o huszeczki to ja uzywam babylove i jestem bardzo zadowolona :tak:

Magmich to fakt zarloczek z niej konkretny ale jak ma do wyboru warzywa i owoce czy miesko wybiera warzywa i owoce

Aaaaa jestem w szoku moje dziecko wlasnie chwytajac sie moich palcy zaczelo kombinowac wiec leciutko chcialam podciagnac ja zeby zobaczyc czy bedzie w miare glowe trzymac a ta mi chycnela do siadniecia i usiadla [emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji15]

Teraz to samo kombinuje na lezaczku

Demolka moja śpi max 30 min i to tak cienkim snem, że byle puknięcie ją budzi :confused2: Jak tylko przyśnie to od razu biorę się za robotę i powoli jakoś się udaje. Mój się dzisiaj śmiał jaką mam precyzyjną robotę jak obcinałam jej pazurki u nóg :p

Moja teraz praktycznie cały czas leży na brzuszku bo więcej widzi. A pomyśleć, że tak nie lubiła na początku tej pozycji i zawsze był ryk a ja panikowałam, że główkę słabo trzyma. Matka wariatka... ;)

U nas jak biorę ją na kolana do karmienia to też siedzi i idzie ją dopiero położyć jak dostanie butlę :confused2:

Bettina nic nie mów o paznokciach u nóg one są mikroskopijne bynajmniej moja ma takie mini mini. Do obcinania tego przydałaby się taka lupa jak mają jubilerzy. :):)

Aschlee nie wiem czy czytałaśz jakiś miesiac temu moja u pediatry jak ją tak za rączki trzymała się podciagnęła do siadu a potem pupa do góry i hyc na nogi stanęła! to dopiero był szok! A teraz połozyć ja too masakra tak się broni bo chce siedzieć!

Magmich przy ich wierceniu i gilgotkach lupa by nie pomogła hihi

Demolka szok! Silne te nasze dzieciaki.... a mi się do siły mojego Olafa nie spieszy :D

Ja najbardziej lubię chusteczki z babydreama :)

Ogólnie jakiegoś dola zlapalam, za dużo czasu z dzieciakami... mąż wolne kończy, od jutra szara rzeczywistość... żeby tylko cierpliwości wystarczyło... szczególności dla starszego synka... ech...

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Moją jak kładę to zaczyna płakać, terrorystka jedna ;)
A jak je trzymacie np do odbicia to próbują się odbijać nóżkami od waszych ud gdy wy siedzicie? o_O

reklama
Bettina mój Olaf też ryczy jak na plecach jest...no teraz trochę mniej jak wykombinowal to obracanie... ale jak go tylko położyć wyżej to myk i się podciąga do siedzenia... więc ginie wszystkich (mamę i męża) że jak zaczyna tak Olaf wywijac to mają go dawać na płasko na koc i tyle. Olaf też właśnie się odbija nóżkami :/ za szybko no[emoji14]

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry