reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Na wyjezdzie za przewijak sluzyly mi: mata do przewijania, przescieradelka z jednej strony bawelna z drugiej folia i podklady w razie czego.

A z przewijaka korzystam choc Antek tupie nogami o ranty, pod glowa dalam kocyk bo juz nie wyrabiamy. Ale mam taka polke z przewijakiem. Na lozku ubieram ale za nisko mi i bola mnie plecy.

Czytam ,,Stuletnia gospoda,, Katarzyny Majger. Kazdy rozdzial rozpoczyna przepis. To historie mieszkajacych w tej gospodzie ludzi. Wciaga bo autorka niezle opisuje bohaterow, a sa i zwariowani i panna puszczalska, czlowiek aspoleczny lekko nienormalny, matka co wychowuje syna na ksiedza,nienawidzi kobiet a syn zeni sie z rosadku, kobieta urodzona sprzataczka, dziewczyna chcaca byc artystka w czasach gdzie uczono w szkole ze kobieta noc nie warta i mlody biznesmen handlujacy od malego czym popadnie.

U nas burza. Doslownie weszlam do domu u zaczelo lać.

Betula a czego używacie do kąpania?
Atoperal i ja kupiłam jak Magmich kiedyś polecała, suche plamki z buzi ładnie zeszły a jak wychodzą na brodzie krostki od śliny to smaruję i też ładnie znikają. Warto spróbować.

Teraz za przewijak służy mi łóżko, kładę podkład babydream i siadam na wprost Hanuli po turecku. Inaczej kręgosłup już dawno by mi wysiadł jak bym się wyginała na wszystkie strony ;) Na wyjazdach jakichkolwiek pod tyłek też podkład i trochę płaskiej powierzchni i jakoś dajemy radę.

Zgodnie z zaleceniami lekarza - kąpiel w szarym mydle, po kapieli masc ze starydem, w ciągu dnia Alantan Plus wielokrotnie. Ale muszę z nim pogadać, bo wg mnie za malo ta skora jest nawilzana... kupię ten atoperal i sprobuję, bo szukam CZEGOKOLWIEK, co by działało...

Bettina, w dzień też nie używasz już przewijaka? Czemu?
My dalej na przewijaczku się przewijamy i ubieramy. W dzień. W nocy, podobnie jak u Hani bettinowej, przewijak "nałóżeczkowy" nie wchodzi w grę, więc podkładam pod tyłek podkład i przewijam w łóżeczku. A jak gdzieś wybywamy to zazwyczaj przewijamy się w samochodzie - kombi bardzo sie wtedy przydaje :)

Rany moja ma dzisiaj dzień śpiocha. W zasadzie większość dnia przesypia. To pewnie efekt wczorajszego szczepienia. Ciekawe co w nocy będzie.

Betula spróbuj może akurat pomoże. Już włącznie ze mną są trzy osoby zadowolone z kremiku.

Nie używam przewijaka w dzień bo wkurzało mnie zdejmowanie i nakładanie co chwila. Od kiedy Hania taka ruchliwa to na drzemki zanoszę ją do łóżeczka więc musiałam go zdejmować i w dzień. A poza tym mało miejsca było do położenia Hanuli, muszę ją położyć na samym środku łóżeczka aby miała miejsce w każdą stronę. ;) Dzisiaj zasnęła pierwszy raz z ochraniaczami, trochę popłakiwała i nie wiem czy dlatego, że była zmęczona, czy jej się nie podobało. No zobaczymy jaka noc będzie.
I jak przewijam Hanulę to pozwalam jej leżeć z gołym tyłkiem aby się przewietrzył a ona się przekręca na brzuch więc wolę jak na łóżku się kręci mimo, że jestem tuż obok :)

Magmich moja po szczepieniu też zawsze śpi dużo w dzień i w nocy też.

co do atopowego zapalenia skóry u jednej koleżanki pomogło emolium, potem jak już dziecko miało 2 lata używają babydream kosmetyków a u innej wszystkie kosmetyki co mają parafinę w składzie powodowały pogorszenie stanu skóry. Betula jeżeli u was też AZS to trzeba szukać czegoś co pomoże bo szkoda Haniaka :(

Nie no ja sie zalame...nie dosc ze dolne jedynki to jeszcze dolne dwojki sie pchaja wrrrrrrr juz mam dosc a to dopiero poczatek :/

Aschelee wspolczuje. Ja mam nadzieję, ze Olafowi nie zaczną szybko wychodzić, bo boję się ze mnie pogryzienia podczas karmienia...chociaż starszy mnie nie ugryzł ani razu.

Mkvet to jest myśl, że jak co mogę gdzieś w takie miejsce oddać.

A mi dzień zlecialo bardzo szybko, dzieciaki dawno śpią...

A ja chyba wezmę się za czytanie książki, obecnie ciągnę dalej czarna serie. Jestem na 'Syrence' Camilli Lackberg.

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, wpadlam na genialny pomysl,jak wymeczyc dziecko przed snem.

Musialam dzis Antka wykapac sama a ,ze wanienki z woda nie udzwigne, meza nie bylo to hop sa wrzucilam dziecie do naszej wanny! Radosci bylo co nie miara. Na brzuchu, na pleckach, piski, usmiechy, machanie konczynami.

Wanne oczywiscie umylam porzadnie. Zjadl butle, oczy juz zamykal i spi. Polecam! Juz wiem,ze polubi ten baby swimmer no chyba,ze sie bedzie go bal zakladac;)

Do góry