reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Hej Kamaa, zapraszamy :) jak sie macie z maluszkiem? ;)

PaniAg no widzisz ja tez czytalam o tym i tam to owijanie bylo nawet wskazane :D pewnie sa plusy i minusy owijania ;) Ja tez Antka krotko owijalam a w zasadzie spal w rozku tylko chyba jakies trzy tygodnie, bo mial tandetny rozek mowiac krotka i sie odpinal ;)

Betula ale Ty masz "hajlajf" teraz z tym spaniem ;) u ns ewidentnie zabki nie daja pospac malemu.

Bettina a dzieci zwykle lubia takie szelesty.Zwykle z prezentu najfajnieszy jest papier w ktory prezent jest zapakowany, bo szelesci ;) A Antek tylko oczy mruzy jak gniote butelki :p Moze Hania bedzie wrazliwa na takie dzwieki jak od styropianu, nie kazdy to lubi przeciez ;)

reklama
Olaolala dzięki :*

Raczej wstecz czytać nie będę ;) ale postaram się Was poznać :)

Olaf ma już 7kg. Meczymy się z ropiejacym oczkiem prawie od urodzenia. Kolejne krople dostał...i skierowanie do okulisty... Bioderka miał 2b, już ma 1b i kończymy go szeroko pieluchowac. Gdzieś sierpien-wrzesien pojdziemy znowu na kontrolę.

Poza tym cycuch wielki ;) w nocy różnie, czasem do północy pospi inpotem cyckuje w nieskończoność, a czasem do 3:30. Kładziemy dzieciaki przed 19 :) więc spoko ;)

Śmieszek z Olafa, ale towarzystwo lubi baaaardzo. ;)

I bunt na wózek ogromny :(

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny
Ja tez sie pochwale ze Vera ładnie spi, zasypia na dobre o 22 i pierwsza pobudka ok 6, modlę sie by jej sie nie odmieniło

W piątek miała szczepienie, ma 62 cm, wazy 6850
Lekarz tez zalecił rozszerzać dietę pomalutku, w piątek konczy 4 miesiące, jeszcze chyba poczekam, narazie tylko cyc

Ciekawa jestem co u reszty dziewczyn z forum, ja staram sie co jakiś czas napisac co u nas, ale remont i dzieciaki dają w kość :-(
Cześć kamaa

Novaspace hej :) jakie przespane noce, wow. Niech tak zostanie. Już zalecił rozszerzanie diety jak jest na piersi? Szybko, moja lekarka mówiła że po 6 miesiącu. Starszemu też tak zaczelam dawać. Tym bardziej jak cycek wystarczy, nie domaga się więcej.

Witaj Kamaa, chustujecie się, ale fajnie :-) :)
Nova ja też jestem zdziwiona, że przy kp lekarz zaleca już rozszerzać dietę. :shocked2: Wszędzie czytam, że jak kp to dopiero po 6 miesiącu rozszerzać a tu lekarz takie coś. I bądź tu człowieku mądry :confused:

U nas ostatnio Hania w nocy śpi niespokojnie, kręci się strasznie i szuka smoka przez sen. Uspokaja się dopiero jak go dostanie :confused2: No i ciągle jestem w szoku, że ona chce już jeść 180 ml, to wychodzi aż 200 ml mleka :szok: łakomczuch :laugh2:

Podobno się zmieniło ostatnio z tym karmieniem i tak samo sie wprowadza przy mm jak przy kp

Kama witaj zapraszamy do dyskusji zawsze tu wesoło i wiele fajnych rad w obie strony idzie:)
Alicja dzisiaj odkryła nowe dzwięki hehe mamy ubaw:) a na cycka dalej bunt ech...

Kamaa witamy Ciebie i Olafka :tak:

O rany jak zazdroszcze tych pieknych nocy.Juz nie moge sie doczekac kiedy u nas tak bedzie.Mimo kaszek,obiadkow itp wstaje czesto :/

Kamaa a moge wiedziec skad jestes? Bo mam takie wrazenie jakbym Cie skads znala... ;) albo po prostu mi kogos przypominasz.

Tez zazdroszcze tych nocy... U nas sie pare razy zdarzylo, ze Antek spal od 22 do 6:30, ale to bylo tylko kilka razy.
My mamy w przyszły czwartek szczepienie, ciekawe co nam lekarka powie na temat rozszerzania diety. Pewnie bedzie kazala jak najpozniej, bo ona starszej daty jest i ma dziwne poglady czasem :p

Bettina moj Antek tez sie wierci w nocy, jak mu dam smoka to spokoj. Powinni opatentowac jakis niewypadajocy smoczek.
Demolka laktator slabiej pobudza piersi do produkcji mleka, wiec moze masz mniej pokarmu i Ala dlatego sie buntuje? Ja jestem mega zadowolona z tego recznego, dzis z tej piersi, ktorej Antos nie akceptuje sciagnelam 160 ml! za jednym razem, w ciagu 15 minut i byloby wiecej gdyby maluch sie nie zbudził... Oby tak dalej.

Widze, że w wielu przypadkach tutaj nie ma spania bez smoka:) Moja jak już przypadkiem uśnie bez, to wystarczy koło niej przejść i już po spaniu, budzi się momentalnie. A jak śpi ze smokiem, to zamiast się rozbudzić to zaczyna go zasysać tak, że aż czasami jej wypada :D

Generalnie Haniak ma nową zabawę - wyciąga smoka, wymachuje nim, ogląda i potem probuje go sobie włożyć z powrotem :) Ależ to fajnie wygląda!

U nas te piękne noce się pewnie skończą jak odstawimy antyhistaminę. Już się w sumie nastawiłam. Mam wrażenie, że zmiana mleka nic nie daje i że ponownie zaczniemy walczyć z plamami na skórze... aż się tego boję. Ech, jest tu jeszcze jakiś maluch z podejrzeniem alergii na mleko krowie? Czy tylko moja taka "wyjątkowa"?

Haniak dziś wypożyczony babci na 3-4h... ależ tu cicho!

reklama
Olaf bezbutelkowy i bezsmoczkowy :/ zasypia przy cycku.... w ciągu dnia mało kiedy ma drzemki, chociaż teraz razem ze starszym śpią już od godziny!

A mi laktatorem nigdy nie szło :/ ani ręcznym, ani elektrycznym...po 30ml max...

Ostatnia edycja:
Do góry