reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Demolka jaki masz ochraniacz? Właśnie szukam na allegro. Masz całe łóżeczko w ochraniaczu?

Magmich właśnie widzę taki fajny meszek, dzieci to mają fajnie te włoski :)

Ola myślisz ze nasze maluchy pamiętają jeszcze jak było w brzuchu? :D

Moja jak raz się darla na spacerze i nie mogłam jej uspokoic to w końcu wsadzilam ja do wózka i prawie biegiem wracałam. I zasnęła[emoji14]
Magmich u mnie jest podobnie tylko ze ja ogarniam jedno dziecko. Ale jak ona śpi to ja biegiem latam żeby zrobić jak najwięcej :/

Młoda zasypia. Od niedzieli płakała po każdym posiłku. Teraz dostała 180 ml i szczęśliwa, nie ulala.

Napisane na SM-G350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
PaniAg a kto powiedzial, ze otulanie dziecka tylko do 3 miesiaca? te tuliki sa nawet do 9 miesiaca!
Tez wczoraj wracalam na syrenie, za dlugi spacer sobie zrobilismy i zglodnial... Bieglam z tym wozkiem a on w nim plakal, a ludzie sie patrzyli jakbym komus ukradla dziecko i uciekala...

Bettina mysle, ze maluchy pamietaja jeszcze ak bylo w brzuchu. Na mojego Antka na przyklad nadal dziala szum.

Jesli chodzi o czas dla siebie to nie jestem inna. Jak Antos spi to ja sprzatam, prasuje, gotuje itp ale dzis zasnal o 20 to sie nawet wykapalam jak czlowiek :D

Ola widzę szybkie postępy w zasypianiu u was :laugh2:

Takie może głupie pytanie, czy jak młoda spała do tej pory w odsłoniętym łóżeczku to nie wystraszy się jak ją tak nagle zasłonię? :confused:

Bettina hehe dobre pytanie nigdy o tym nie myślałam bo mam te ochraniacze od początku ale tak sobie myślę że w wózku też ma boki zasłonięte a jakoś śpi. Zawsze możesz poszukać takiego niższego ochraniacza (gdzieś mi nawet mignął na allegro) wtedy zabezpieczysz główkę i nóżki a całe szczebelki nie będę osłonięte.

Ola, czytalam artykul medyczny na ten temat. Ale to jak maly mial kilka tygodni,wiec dawno. Duzo ciekawych rzeczy bylo na ten temat. Fakty historyczne, skad siecwywidzi, z jakuch kultur itd Pozniej na nie,bo hamuje rozwoj bla bla. Ja nie dawalam rady swojego otulac,bo za silny pozniej byl;)

Ochraniacz mamy tylko od glowy i troche na boki. Od poczatku. A z tym,ze wozku maja osloniete i lubia to cos w tym jest.

Tylko w wózku leży na pleckach i widzi mnie przed sobą więc to trochę inaczej.
Gafa straszna z naszej strony bo kupiliśmy jej za małe łóżeczko i nogi jej się nie mieszczą, biedna :-p
Zamówiłam taki najprostszy na razie na połowę łóżeczka i zobaczymy, jak się sprawdzi to zamówię drugi, a jak nie to trudno, nie będzie to pierwsza rzecz, która w praktyce się nie sprawdziła :rolleyes2:
Dzisiaj się rozpłakała bo wystraszyła się jak pakowałam ziemniaki do rękawa do pieczenia, nie lubi jak się foliami szeleści :confused2:

reklama
Do góry