reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ola obawiam się ze zawiniecie w kokon skonczyloby się aferą ;)
Chyba kupie ten ochraniacz bo szkoda tej małej główki :(

Magmich co za cudo! Włosków to chyba ma malutko co? ;)

PaniAg a kiedy Twój się urodził? Dużo waży ale i długi :)

Moja bardzo się slini ale staram się wycierać jaj najczęściej bo krostki na brodzie jej się robią.

Hania została w domu z babcią, mam nadzieję że dobrze sobie radzą i Hanula nie będzie płakać [emoji5]

Napisane na SM-G350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola też mam ten elektryczny Canpolu, ale sama widzę ze lewa pierś słabiej mi się ładuje i mała się bardziej przy niej denerwuje, moze uda mi się ją ciut rozruszyć.
Ale te Wasze dzieciaczki to kolosiki a moja przecież od niektórych sporo starsza hehe i cudne są uwielbiam oglądać fotki takich Szkrabów!

Magmich szacun dla córci za spanie, podrzuć przepis na takiego śpioszka:)

Bettina podziwiam ze na zawał nie zejdziesz, no akrobatka się szykuje, ja mam ochraniacze bo Ala ładowała łapki pomięddzy szczebelki, a teraz łapie kokardki od ochraniaczy. Może lepiej Ci będzie przerzucić ją do turystycznego jak nie chcesz ochraniaczy?

Dzisiaj dynia weszła jak nie wiem aż mlaskała hehe i była z babcią 4h grzeczna a jak mama sie pojawiła to dała popis kupkowy-po pachy hehe nie mogła z godzinkę wcześniej hehe Ile wasze dzieciaczki zjedzą na raz takiego słoiczka? chodzi mi o te malutkie np gerbera.

Demollka tego małego gerbera od dyni to na raz przygotowałam 1/3 a i tak coś tam zostało. A na spanie to naprawdę nie wiem jaki jest przepis może geny po rodzicach śpiochach;)

Bettina włoski to taki jaśniutki meszek jak skórka od kiwi. Mój tata na nią woła "małe kiwi":):) Z tego co pamiętam to masz dzisiaj fryzjera więc relaksuj się kochana jak masz okazję.

Magmich i tak jest sliczna, serio ;)
Antos tez sie slini. Wycieranie buzi nic nie daje, bo ta slina leci ciurkiem, czasami az trudno jest ja "przerwac". Zakladam mu takie trojkatne chusteczki pod szyke, ale nie nadazam ich zmieniac, suszyc i prac, to samo z ubrankami...

Bettina moze jednak nie byloby afery, bo dzieci lubia jak maja "ciasno" czuja sie wtedy tak jak byly w brzuchu ;)

Demolka ja mam tak z prawa piersia. W tym elektrycznym pekla mi taka gumowa membrana i mleko zaczelo dostawac sie do tej rurki a w konsekwencji do tej pompki no i zaczal strasznie warczec, wiec juz go nie wlaczam :D ale powiem Ci, ze ten reczny chyba lepiej zasysa i sciaga od elektrycznego jak mocniej przytrzymuje. Tyle, ze jak sciagalam elektrzycznym to moglam jedna reka cos robic, np. pisac na forum, a z recznym to niekoniecznie :p

Antek jest z 25 lutego. Za 11 dni konczy 4 mc.

Moja chrzesnica majac rok wazyla niecale 1o kilo. Szok. Taka drobna. Ale zdrowa byla. Drobna jest dalej a ma juz 7 lat.

Otulanie i spowijanie dzieci tylko do 3 miesiaca. U nas skonczylo sie po jakis 3 tygodniach bo wyciagal rece. Poza tym teraz goraco.

Antek tez sie slini az bąble lecą. Niezly koncert dal mi na spacerze. Musialam robic z nim posiadowy na 3 lawkach potem niesc a potem znow zasnal.

No i chyba mam po karmieniu dzisiaj mleka jeszcze mniej i mała poczuła że z butli łatwiej więc mamy mega bunt!!

Dobrze że juz śpi trochę relaksu dla mamusi:))

Przeanalizowałam swój dzień i stwierdzam że mam mało czasu dla siebie. Jak mała śpi to ja ogarniam pranie, sprzątanie i gotowanie. Jak nie śpi to albo je (tu też trzeba przygotować) albo się bawimy. Zaliczamy jeszcze spacer połączony z zakupami. Wieczorem kolacja kąpiel jednej i drugiej. Zanim ja się ogarnę to ostatnio wcześniej niż o północy się nie kładę. Dobrze że jest lato i długie dni to jakoś inaczej się to odczuwa niż zimą.

reklama
Na syrenie kawałek tez jechaliśmy xD

Maly wciagnal dzis 1oo mll rumianku na dwie raty.

Z tym czasem to juz chyba tak jest. Ja doslownie kradne chwile dla siebie. Niezla ze mnie zlodziejka xD ale zmeczona jestem szybko i tak to wyglada

Do góry