reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ola dalej mecz laktator, ciepły prysznic na pierś i kapusta

U mnie dzisiaj burza, wiec wystawiłam tylko mała na balkon, pospala z godzinkę

Zazdroszczę Wam ze dzieciaczki tak wczesnie chodzą spac, 21 to by było marzenie, a ja jak nawet próbuje ja położyć to i tak pobudki co 5 minut i zasypia na dłużej późnym wieczorem :-(
W piątek miała pierwsze szczepienie i zniosła je bardzo dzielnie :-)

Ola jak mi się coś takiego w piersi zrobiło w pierwszym tygodniu po porodzie to moja mama mi rozmasowała i uwierz nie był to delikatny masaż bolało że szok ale zgrubienie zrobiło się miękkie i wycisnęłam od razu mleko. Masaż najpierw okrężnymi ruchami a potem kierować w stronę brodawki. Spróbuj i dołącz to co dziewczyny piszą kapustę i ciepły prysznic powinno pomóc.

Dziewczyny jak tam z włosami Was. U mnie lecą na potęgę wszędzie je znajduję a przy myciu to już szkoda gadać.

Moje wlosy nie wypadaja wiecej niz przed ciaza i w trakcie. Bywalo gorzej.

Dzis mnie dziecko rano wkurzylo. Niedosc ze z trudem odciagne mu butle mleka z piersi to ten nie mial akurat wtedy apetytu jak mi sie udalo odciagnac wiecej.... I do wylania poszlo.

Tez pozno zasypia
Wczesniej drzemie od 2o.oo ale na dobre zasypia 22/ 23.w trakcie czesto kupa
..wiecej ma kup odkad ma woecej mojego mleka. Moje dostaje zawsze.na sniadanie.

Weekend minal spacerowo....;)

Mnie tez czeka pewnie wypadanie, z pierwsza córa pół roku po porodzie dopiero zaczęły wypadać ale juz tak konkretnie.
Teraz jem witaminy, zaopatrzyłam sie w Dermene (polecam, do kupienia w aptece) i moze aż tak duzo jak ostatnio ich nie stracę. Zwłaszcza ze w ciazy miałam sporu problem z wypadaniem :-(

Z tymi rozmiarami to my jesteśmy trochę do tyłu - N za tydzień też będzie miała 3 miesiące, waży ponad 6, ale ubranka to tylko 62. Tylko, że ona krótka jest. Wiec 68 jeszcze daleko przed nami.

Ola - jak Twoja pierś? Mi się tak robi zawsze, gdy sie uderzę (albo oberwę jakimś łokciem...) . Miejscowe, bywa bardzo bolesne i przechodzi po kilku dniach. Teoretycznie dobrze tak przystawiać dziecko, żeby ściągało z tej strony piersi mleko tj powinno być ułożone brodą w kierunki bolesnej strony. I ciepłe okłady lub kąpiel trochę łagodzą dolegliwość. Ale tak czy inaczej zawsze mnie trzyma min 2-3 dni.

Dzięki dziewczyny, dziś z piersią jest już troche lepiej. Rano, przed karmieniem zrobilam sobie cieply oklad i szybko Antka przystawilam do tej piersi, musialo mu cos leciec, bo ssal troche, potem laktatorem ciagnelam poki lecialo, kapusta na piers i dalej spac. Potem znowu to samo. Juz tak nie boli jak wczoraj.

Zuzanka jak Ty to wytzrymujesz? mnie bolalo, az prawie pod pachą :/ i wydaje mi się, ze to przez to, że wiecej spie na prawym boku (a to prawa piers) i jakos ją uciskam. Masz racje, musze go czesciej przystwiac do tej piersi, a ja zle robilam do tej pory, bo mu odpuszczalam, bo on nie lubil z niej jesc...

reklama
Mket Bobotic to cos takiego jak espumisan, tylko silniejszy, ma wiecej tego symetykonu.
PaniAg czemu wylewasz mleko? Przeciez w lodowce moze stac kilka dni...

Do góry