reklama
novaspace
Fanka BB :)
Ola dalej mecz laktator, ciepły prysznic na pierś i kapusta
U mnie dzisiaj burza, wiec wystawiłam tylko mała na balkon, pospala z godzinkę
Zazdroszczę Wam ze dzieciaczki tak wczesnie chodzą spac, 21 to by było marzenie, a ja jak nawet próbuje ja położyć to i tak pobudki co 5 minut i zasypia na dłużej późnym wieczorem :-(
W piątek miała pierwsze szczepienie i zniosła je bardzo dzielnie :-)
U mnie dzisiaj burza, wiec wystawiłam tylko mała na balkon, pospala z godzinkę
Zazdroszczę Wam ze dzieciaczki tak wczesnie chodzą spac, 21 to by było marzenie, a ja jak nawet próbuje ja położyć to i tak pobudki co 5 minut i zasypia na dłużej późnym wieczorem :-(
W piątek miała pierwsze szczepienie i zniosła je bardzo dzielnie :-)
magmich
Ola jak mi się coś takiego w piersi zrobiło w pierwszym tygodniu po porodzie to moja mama mi rozmasowała i uwierz nie był to delikatny masaż bolało że szok ale zgrubienie zrobiło się miękkie i wycisnęłam od razu mleko. Masaż najpierw okrężnymi ruchami a potem kierować w stronę brodawki. Spróbuj i dołącz to co dziewczyny piszą kapustę i ciepły prysznic powinno pomóc.
Dziewczyny jak tam z włosami Was. U mnie lecą na potęgę wszędzie je znajduję a przy myciu to już szkoda gadać.
Dziewczyny jak tam z włosami Was. U mnie lecą na potęgę wszędzie je znajduję a przy myciu to już szkoda gadać.
Bettina2701
Moje włosy są wszędzie, lecą garściami
PaniAg
Moje wlosy nie wypadaja wiecej niz przed ciaza i w trakcie. Bywalo gorzej.
Dzis mnie dziecko rano wkurzylo. Niedosc ze z trudem odciagne mu butle mleka z piersi to ten nie mial akurat wtedy apetytu jak mi sie udalo odciagnac wiecej.... I do wylania poszlo.
Tez pozno zasypia
Wczesniej drzemie od 2o.oo ale na dobre zasypia 22/ 23.w trakcie czesto kupa
..wiecej ma kup odkad ma woecej mojego mleka. Moje dostaje zawsze.na sniadanie.
Weekend minal spacerowo....
Dzis mnie dziecko rano wkurzylo. Niedosc ze z trudem odciagne mu butle mleka z piersi to ten nie mial akurat wtedy apetytu jak mi sie udalo odciagnac wiecej.... I do wylania poszlo.
Tez pozno zasypia
Wczesniej drzemie od 2o.oo ale na dobre zasypia 22/ 23.w trakcie czesto kupa
..wiecej ma kup odkad ma woecej mojego mleka. Moje dostaje zawsze.na sniadanie.
Weekend minal spacerowo....
novaspace
Mnie tez czeka pewnie wypadanie, z pierwsza córa pół roku po porodzie dopiero zaczęły wypadać ale juz tak konkretnie.
Teraz jem witaminy, zaopatrzyłam sie w Dermene (polecam, do kupienia w aptece) i moze aż tak duzo jak ostatnio ich nie stracę. Zwłaszcza ze w ciazy miałam sporu problem z wypadaniem :-(
Teraz jem witaminy, zaopatrzyłam sie w Dermene (polecam, do kupienia w aptece) i moze aż tak duzo jak ostatnio ich nie stracę. Zwłaszcza ze w ciazy miałam sporu problem z wypadaniem :-(
Z tymi rozmiarami to my jesteśmy trochę do tyłu - N za tydzień też będzie miała 3 miesiące, waży ponad 6, ale ubranka to tylko 62. Tylko, że ona krótka jest. Wiec 68 jeszcze daleko przed nami.
Ola - jak Twoja pierś? Mi się tak robi zawsze, gdy sie uderzę (albo oberwę jakimś łokciem...) . Miejscowe, bywa bardzo bolesne i przechodzi po kilku dniach. Teoretycznie dobrze tak przystawiać dziecko, żeby ściągało z tej strony piersi mleko tj powinno być ułożone brodą w kierunki bolesnej strony. I ciepłe okłady lub kąpiel trochę łagodzą dolegliwość. Ale tak czy inaczej zawsze mnie trzyma min 2-3 dni.
Ola - jak Twoja pierś? Mi się tak robi zawsze, gdy sie uderzę (albo oberwę jakimś łokciem...) . Miejscowe, bywa bardzo bolesne i przechodzi po kilku dniach. Teoretycznie dobrze tak przystawiać dziecko, żeby ściągało z tej strony piersi mleko tj powinno być ułożone brodą w kierunki bolesnej strony. I ciepłe okłady lub kąpiel trochę łagodzą dolegliwość. Ale tak czy inaczej zawsze mnie trzyma min 2-3 dni.
Dzięki dziewczyny, dziś z piersią jest już troche lepiej. Rano, przed karmieniem zrobilam sobie cieply oklad i szybko Antka przystawilam do tej piersi, musialo mu cos leciec, bo ssal troche, potem laktatorem ciagnelam poki lecialo, kapusta na piers i dalej spac. Potem znowu to samo. Juz tak nie boli jak wczoraj.
Zuzanka jak Ty to wytzrymujesz? mnie bolalo, az prawie pod pachą :/ i wydaje mi się, ze to przez to, że wiecej spie na prawym boku (a to prawa piers) i jakos ją uciskam. Masz racje, musze go czesciej przystwiac do tej piersi, a ja zle robilam do tej pory, bo mu odpuszczalam, bo on nie lubil z niej jesc...
Zuzanka jak Ty to wytzrymujesz? mnie bolalo, az prawie pod pachą :/ i wydaje mi się, ze to przez to, że wiecej spie na prawym boku (a to prawa piers) i jakos ją uciskam. Masz racje, musze go czesciej przystwiac do tej piersi, a ja zle robilam do tej pory, bo mu odpuszczalam, bo on nie lubil z niej jesc...
reklama