reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

U nas 62 od razu po urodzeniu poszło ;) miałam sprezentowane body 56 to nawet raz nie ubrane bo za małe były :p druga sprawa to rozmiar rozmiarowi nierówny i na oko trzeba brać
Mkvet dużo też zależy od figury dziecka. Hania jest długa a w pasie wszystko wisi jak worek

No mama mi powiedziała ze trochę płacze to zarzadzilam powrót, jeszcze zdążymy poimprezowac a ona teraz taka malutka ;) człowiek jak bez ręki, dziwnie mi bez niej :D
A ostatnio to zlapalam się na tym ze w sklepie wózek z zakupami bujam hahaha

reklama
Co do ubranek to prawda,ze co firma to inny rozmiar. Sa takie ubranka Pampcio, nie polecam za bardzo. Antek ledwo wchodzi w ich 68. A 74 szerokie i krotkie.

I nas tez od razu 62 a teraz 62, 68 i 74 nawet. Body 74 luzniutkie i za dlugie troche ale przyajmniej nie obcisle.

Moj slodki ciezar wazy juz 6.2oo kg.

Jest faza na grzechotki.

Wczoraj znow byla kupa po kapieli o to takanogromna,ze mial brudne az kolo ramion i oczywiscie byla akcja umywalka a potem dziecko bylobtak radosne,ze poerwszy raz sie zasmialo! Tak tobtylko usmiechy otwarta buzia, zdziwienia i straszy nas na wdechu hehhe.

Pobudka u karmienie zaloczone , zasnal a za sciana impreza na cztery fajery....:\ pierwszy raz od roku,odkad mieszkamy tu az tak glosno. No ale coz, tatus na pielgrzymce, synek korzysta;)

O kuzwa, karaoke jakies urzadzilo... Wloskie hity:o na modle disco polo. Hę? Gust muzyczny maja kiepski, co chwile leci co innego. Jakies nieznane shity;p

Ola wypisz wymaluj moje dziecie z tym jedzeniem! Possie porzadnie pare minut, a potem sie bawi i cmoka. Ja mysle, ze skoro tak jest to juz sie najadła i nie chce wiecej. My mamy taki rytual, ze zawsze najpierw karminy, potem przebieramy i znów karmimy. Przewaznie jeszcze troche podje, a czasami juz jej wystarczy.
Dzisiaj juz drugi raz z rzedu zaskoczyło mnie to moje dziecie-pobudka dopiero po ponad 7godz snu! Normalnie jestem w szoku :) od 20 do 3.20 smacznie spała, a teraz jak najedzona to gaworzy i chce sie bawic ;)

Bettina rozwaliłas mnie z tym bujaniem wózka z zakupami he he ja sie kiedys zaraz na samym poczatku wystraszylam własnego dziecka, bo weszłam z herbata do sypialni i patrze, ze cos sie rusza w moim łóżku ;)

Ja dopiero jakies 2tyg temu zaczełam używac rozmiaru 62, a córcia wazy teraz ok.5kg, a pieluchy jeszcze nosimy 1, ale juz zaczynaja byc krótkie, wiec bedziemy sie przerzucac na 2.

Magmich najlepszego dla was! Szczescia, miłości i kolejnych wspólnych 11 lat!

Jenot jeden lekarz nam sugerowal, ze moze to byc skaza bialkowa. Na jakis czas odstawilam produkty zawierające białko, jednak na jego buzka nadal byla szorstka i mial krostki. A Twoja mala tylko buzke miala taka chropowata? czy na calym ciele? Poki co, bede mu smarowac tym kremem, jesli nic nie da to wspomne o skazie naszej lekarce na szczepieniu. Dziekuje za sugestie :)

Magmich dokladnie ten sam problem dzis mialam! Bardzo malo rozmiarow na 68, bralam co bylo, patrzylam tylko czy nie dziewczece :p Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :) udalo sie jakos swietowac?

Bettina to zaszalalas ;) ale i tak Cie podziwiam, ze w ogole wyszlas z domu. A mam takie pytanie-z Hania zostala Twoja mama, czy mama taty? ;) a jak juz sie udalo uspi mala, to trzeba bylo wrocic na imprezke ;)

Mkvet skad ja to znam z ta kupa i stekaniem i prezeniem sie i unoszeniem nozek w gore i to wszystko przez sen a ja nie spie, bo nasluchuje. Byl czas, ze kladlam mu poduszke pod nozki i tak ja wykopywal. Dobrze, ze Twojej Zosi udaje sie w koncu zrobic te kupe, ale bidulka sie musi nameczyc. A jakies krople jeszcze jej podajesz?Antek dostaje od kilku dni tylko bobotic i nic zlego sie nie dzieje (odpukac ;) )
My ubranka na 68 zaczynamy, bo za tydzienAntek konczy 3 miesiace :) macie jeszcze czas :)
a z jakiego rejonu Polski pochodzisz, ze obchodzicie miesiecznice?;)

Beemik to zgrywusy te nasze dzieci ;) a o ktorej ostatni posilek miala Twoja mala przed snem o 20? Chyba ten Wasz rytulal i ja zaczne praktykowac ;)

Dzis rano obudzilam sie z bolem piersi. I w miejscu, w ktorym boli mam takie twarde, takie zgrubienie. Co to moze byc? Jakis zastoj pokarmu? Zaznaczam, ze to ta piers zz ktorej Antos za bardzo nie lubi ssac.

Ostatnia edycja:
Ola wczoraj karmiłam ją ok.19:15 a o 19:50 juz spała :) moze rzeczywiscie masz zastój gruczołów w tej mniej lubianej piersi, sprobuj masażu albo ciepłych okładow. A przystawiasz go na zmiane? Bo u mnie córcia ssie po równo z obydwu piersi, bo za kazdym razem daje jej obie tylko zaczynam w odwrotnej kolejnosci jesli wiesz o co mi chodzi.To znaczy najpierw prawa potem lewa, a jak malo wyssala z lewej to nastepnym razem zaczynam od lewej i potem prawa. U mnie sie to sprawdza i nie mam zadnego zastoju pokarmu.

Dziękuję Wam za życzenia w imieniu swoim i męża;)

Ola udało się świętować w granicach rozsądku;) Przyszli moi rodzice zrobiliśmy grilla (na razie elektrycznego w kuchni) i posiedzieli tak do 21.30. Jak Cię boli pierś i masz zgrubienie to szybko to rozmasuj (wiem że może boleć) i odciągnij trochę mleka żeby Ci się zapalenie nie zrobiło.

U nas już druga kupa w dniu dzisiejszym. Chcemy się wybrać nad rzekę kaczki karmić ale jakieś chmury naszły więc czekamy na rozwój sytuacji.

Ola pewnie zastój. Ja tak miałam w pierwszym miesiącu, pomogły ciepłe prysznice, karmienie z tej piersi jak najczęściej i odciąganie laktatorem. Tylko nie uciskaj w tym miejscu bo się dodatkowo robi obrzęk.
Co to ten bobotic?
Z Łodzi.:)
Beemik moja waży 4,6 ale pieluchy dawno zmieniliśmy na 2ki bo jak juz jej się udało zrobić kupę to nie mieściła się w 1;)

Wreszcie wróciliśmy do domu uff... Prawie cały dzień na powietrzu. Wyszliśmy przed 10 i zrobiliśmy dwie przerwy jedną na obiad a drugą na szybkie mleko i dalej na spacer. Teraz siedzę i czekam aż mi nogi dojdą do siebie.

Ola Mała została z moja mama, z teściowa szybko nie zostanie sama... :p

Dzisiaj pojechaliśmy na grilla we trójkę, Hanula miała wszystko w nosie, przespala cała wizytę z krótką przerwa na mleko ;)
My probiotyk i espumisan mamy odstawić w czwartek, mam nadzieję że będzie dobrze :)
Ja zaczynam zbierać ubranka 74 bo potem jak potrzebne to nie ma nic ładnego i trzeba brać co jest a tak to kupuje jak trafię coś ładnego.

reklama
Masakra jakas. Nic nie pomaga, cieple okłady, ciepły prysznic, delikatne masaze...nic. Laktator niewiele wyciaga, a Antek nie chce ssac z tej piersi, bo mu nie leci przeciez :( a on glodny, z jednej sie nie najada i krzyk. A mnie piers boli. co robic???

Do góry