reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

U nas 62 od razu po urodzeniu poszło ;) miałam sprezentowane body 56 to nawet raz nie ubrane bo za małe były :p druga sprawa to rozmiar rozmiarowi nierówny i na oko trzeba brać
Mkvet dużo też zależy od figury dziecka. Hania jest długa a w pasie wszystko wisi jak worek

No mama mi powiedziała ze trochę płacze to zarzadzilam powrót, jeszcze zdążymy poimprezowac a ona teraz taka malutka ;) człowiek jak bez ręki, dziwnie mi bez niej :D
A ostatnio to zlapalam się na tym ze w sklepie wózek z zakupami bujam hahaha

reklama
Co do ubranek to prawda,ze co firma to inny rozmiar. Sa takie ubranka Pampcio, nie polecam za bardzo. Antek ledwo wchodzi w ich 68. A 74 szerokie i krotkie.

I nas tez od razu 62 a teraz 62, 68 i 74 nawet. Body 74 luzniutkie i za dlugie troche ale przyajmniej nie obcisle.

Moj slodki ciezar wazy juz 6.2oo kg.

Jest faza na grzechotki.

Wczoraj znow byla kupa po kapieli o to takanogromna,ze mial brudne az kolo ramion i oczywiscie byla akcja umywalka a potem dziecko bylobtak radosne,ze poerwszy raz sie zasmialo! Tak tobtylko usmiechy otwarta buzia, zdziwienia i straszy nas na wdechu hehhe.

Pobudka u karmienie zaloczone , zasnal a za sciana impreza na cztery fajery....:\ pierwszy raz od roku,odkad mieszkamy tu az tak glosno. No ale coz, tatus na pielgrzymce, synek korzysta;)

O kuzwa, karaoke jakies urzadzilo... Wloskie hity:o na modle disco polo. Hę? Gust muzyczny maja kiepski, co chwile leci co innego. Jakies nieznane shity;p

Ola wypisz wymaluj moje dziecie z tym jedzeniem! Possie porzadnie pare minut, a potem sie bawi i cmoka. Ja mysle, ze skoro tak jest to juz sie najadła i nie chce wiecej. My mamy taki rytual, ze zawsze najpierw karminy, potem przebieramy i znów karmimy. Przewaznie jeszcze troche podje, a czasami juz jej wystarczy.
Dzisiaj juz drugi raz z rzedu zaskoczyło mnie to moje dziecie-pobudka dopiero po ponad 7godz snu! Normalnie jestem w szoku :) od 20 do 3.20 smacznie spała, a teraz jak najedzona to gaworzy i chce sie bawic ;)

Bettina rozwaliłas mnie z tym bujaniem wózka z zakupami he he ja sie kiedys zaraz na samym poczatku wystraszylam własnego dziecka, bo weszłam z herbata do sypialni i patrze, ze cos sie rusza w moim łóżku ;)

Ja dopiero jakies 2tyg temu zaczełam używac rozmiaru 62, a córcia wazy teraz ok.5kg, a pieluchy jeszcze nosimy 1, ale juz zaczynaja byc krótkie, wiec bedziemy sie przerzucac na 2.

Magmich najlepszego dla was! Szczescia, miłości i kolejnych wspólnych 11 lat!

Jenot jeden lekarz nam sugerowal, ze moze to byc skaza bialkowa. Na jakis czas odstawilam produkty zawierające białko, jednak na jego buzka nadal byla szorstka i mial krostki. A Twoja mala tylko buzke miala taka chropowata? czy na calym ciele? Poki co, bede mu smarowac tym kremem, jesli nic nie da to wspomne o skazie naszej lekarce na szczepieniu. Dziekuje za sugestie :)

Magmich dokladnie ten sam problem dzis mialam! Bardzo malo rozmiarow na 68, bralam co bylo, patrzylam tylko czy nie dziewczece :p Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :) udalo sie jakos swietowac?

Bettina to zaszalalas ;) ale i tak Cie podziwiam, ze w ogole wyszlas z domu. A mam takie pytanie-z Hania zostala Twoja mama, czy mama taty? ;) a jak juz sie udalo uspi mala, to trzeba bylo wrocic na imprezke ;)

Mkvet skad ja to znam z ta kupa i stekaniem i prezeniem sie i unoszeniem nozek w gore i to wszystko przez sen a ja nie spie, bo nasluchuje. Byl czas, ze kladlam mu poduszke pod nozki i tak ja wykopywal. Dobrze, ze Twojej Zosi udaje sie w koncu zrobic te kupe, ale bidulka sie musi nameczyc. A jakies krople jeszcze jej podajesz?Antek dostaje od kilku dni tylko bobotic i nic zlego sie nie dzieje (odpukac ;) )
My ubranka na 68 zaczynamy, bo za tydzienAntek konczy 3 miesiace :) macie jeszcze czas :)
a z jakiego rejonu Polski pochodzisz, ze obchodzicie miesiecznice?;)

Beemik to zgrywusy te nasze dzieci ;) a o ktorej ostatni posilek miala Twoja mala przed snem o 20? Chyba ten Wasz rytulal i ja zaczne praktykowac ;)

Dzis rano obudzilam sie z bolem piersi. I w miejscu, w ktorym boli mam takie twarde, takie zgrubienie. Co to moze byc? Jakis zastoj pokarmu? Zaznaczam, ze to ta piers zz ktorej Antos za bardzo nie lubi ssac.

Ostatnia edycja:
Ola wczoraj karmiłam ją ok.19:15 a o 19:50 juz spała :) moze rzeczywiscie masz zastój gruczołów w tej mniej lubianej piersi, sprobuj masażu albo ciepłych okładow. A przystawiasz go na zmiane? Bo u mnie córcia ssie po równo z obydwu piersi, bo za kazdym razem daje jej obie tylko zaczynam w odwrotnej kolejnosci jesli wiesz o co mi chodzi.To znaczy najpierw prawa potem lewa, a jak malo wyssala z lewej to nastepnym razem zaczynam od lewej i potem prawa. U mnie sie to sprawdza i nie mam zadnego zastoju pokarmu.

Dziękuję Wam za życzenia w imieniu swoim i męża;)

Ola udało się świętować w granicach rozsądku;) Przyszli moi rodzice zrobiliśmy grilla (na razie elektrycznego w kuchni) i posiedzieli tak do 21.30. Jak Cię boli pierś i masz zgrubienie to szybko to rozmasuj (wiem że może boleć) i odciągnij trochę mleka żeby Ci się zapalenie nie zrobiło.

U nas już druga kupa w dniu dzisiejszym. Chcemy się wybrać nad rzekę kaczki karmić ale jakieś chmury naszły więc czekamy na rozwój sytuacji.

Ola pewnie zastój. Ja tak miałam w pierwszym miesiącu, pomogły ciepłe prysznice, karmienie z tej piersi jak najczęściej i odciąganie laktatorem. Tylko nie uciskaj w tym miejscu bo się dodatkowo robi obrzęk.
Co to ten bobotic?
Z Łodzi.:)
Beemik moja waży 4,6 ale pieluchy dawno zmieniliśmy na 2ki bo jak juz jej się udało zrobić kupę to nie mieściła się w 1;)

Wreszcie wróciliśmy do domu uff... Prawie cały dzień na powietrzu. Wyszliśmy przed 10 i zrobiliśmy dwie przerwy jedną na obiad a drugą na szybkie mleko i dalej na spacer. Teraz siedzę i czekam aż mi nogi dojdą do siebie.

Ola Mała została z moja mama, z teściowa szybko nie zostanie sama... :p

Dzisiaj pojechaliśmy na grilla we trójkę, Hanula miała wszystko w nosie, przespala cała wizytę z krótką przerwa na mleko ;)
My probiotyk i espumisan mamy odstawić w czwartek, mam nadzieję że będzie dobrze :)
Ja zaczynam zbierać ubranka 74 bo potem jak potrzebne to nie ma nic ładnego i trzeba brać co jest a tak to kupuje jak trafię coś ładnego.

reklama
Masakra jakas. Nic nie pomaga, cieple okłady, ciepły prysznic, delikatne masaze...nic. Laktator niewiele wyciaga, a Antek nie chce ssac z tej piersi, bo mu nie leci przeciez :( a on glodny, z jednej sie nie najada i krzyk. A mnie piers boli. co robic???

Do góry