reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

To chyba dzisiaj wszystkie dzieciaczki śpiące. Pocieszcie się dziewczyny że pogoda ma się poprawiać więc spacerki murowane.
Mi się chyba okres zbliża:wściekła/y:bo brzuch pobolewa i plamienia się zaczęły. Normalnie już się boję. Dzisiaj kupiłam większe podpaski i tampony też już mam w pogotowiu. Ehh skończyły się dobre czasu.

reklama
Tak nawiazujac jeszcze do pieluch to jakie rozmiary zakladacie juz swoim maluchom? My mielismy 2. i myslalam, ze sa za male juz i dzis zalozylam 3.i okazaly sie za wielkie...

Weekend spedzilismy u moich rodzicow, nie wiem co tam sie takiego dzieje, ale Antos jest tam bardzo grzeczny i spokojny, praktycznie zero placzu. Wieczorem byli u nas znajomi, to Antos najpierw ich czarowal usmiechami a potem spal... a zwykle przeciez w godzinach wieczornych daje do wiwatu.

Niestety, kupy jak nie bylo, tak nie ma. Dzis dalam mu czopek i czekam.Kiedy mam sie spodziewac efektow?

Spiochy dzis Wasze maluchy? Moj nie spal wcwle w dzien. Tyle co na piersi, na brzuchu moim po odbiciu, w lozeczku zaraz sie budzil...

Teraz spi obok az boje sie wstac, wykonczyl mnie dzis tym marudzeniem....

Hania spała jak zwykle, dwie krótkie drzemki po 30 min i dłużej jak byliśmy na zakupach.

Pampersy nosimy już 3. Zmieniłam z dwójek jak kolejny dzień z rzędu musiałam dziecko całe przebierać bo przesikało pampersa. :sorry2:

Może jakoś źle zdarzy mi się założyć, sama nie wiem od czego to zależy. Na przykład ostatnio w nocy obudziła się o 5 i musiałam ja przebrać bo miała mokre ubranko.

Mój Mąż początkowo nie wyciagal tych falbanek na nóżkach i przelatywało wszystko. Pozniejwjeszcze była u nas położna o powiedziała że za nisko zakładamy i ta część chłonna była za nisko. A może Twoja Dziewczynka lubi wypełnić mocno pęcherz i opróżnić na raz ;)

Ja mam karuzelkę z fisher price i jestem zadowolona ale zainteresowanie zależy jednak od dziecka, bo Vera zainteresuje sie na 20 minut, a nawet zaśnie przy niej. A pierwsza córka nie było szans, nawet chwili nie patrzyła, nie lubiła leżeć w lozeczku ... Vera mi wczoraj zasnęła na macie :-)

moja raz miała lekko przesikane ubranko - od pasa po pachę - ale tylko dlatego, że źle założyłam jej pampersa. co do wielkości to my dalej 2, z czym mam wrażenie, że 2 premium są większe od zwykłych 2.

zawsze mi się śmiać chce jak widzę o jakich dzikich porach się tu posty pojawiają :D

reklama
My też używamy jeszcze pampersów "2"ale to już ostatnia paczka i w pogotowiu czekają "3". Na spacery chodzimy codziennie, czasami nie mogę się w dzień wyrobić to wychodzimy dopiero po 16. Idziemy w każdą pogodę, tylko jak pada to czekamy na chwile bez deszczu. Teraz nasz najkrótszy spacer wynosi 1 godz. Jak jest pięknie to chodzimy dwa razy. Czasem mały wychodzi z braćmi na spacer w koło domu żebym ich przez okno widziała :happy:. Mój 12 letni syn spędza więcej czasu z maleństwem niż mój mąż. No niestety w firmie to ma nienormowany czas pracy. Zawsze nadrabia czas z małym w niedziele.
Syn mówi do mnie - mamo jak Tymek zacznie mówić to pewnie pierwsze słowo powie mama a drugie Paweł :biggrin2:. Myślę że na przekór powie "tata" :-D

Do góry