reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Ja mam podgrzewacz Baby One (został po pierwszej córce) ale raczej nie korzystam. Szybciej mi jest podgrzać wodę w czajniku do mleka. Jak chce podgrzać herbatkę to też gotuję wodę i wstawiam butle w kubek z wrzątkiem.
Jak dla mnie tak jest szybciej.

Dziewczyny jakie wy pieluchy macie że wam się dzieciaczki przesikują? Mojej się jeszcze nie zdarzyło odpukać. Chociaż nieraz miała już dużą bańkę od siuśków.

Ostatnia edycja:
reklama
My mamy pampers Premium care i nie przesiąkły do tej pory. Na Dade Zosia chyba jest uczulona więc nie wiem jak się sprawdza.
My dostaliśmy podgrzewacz aventu ale okazał się popsuty. Nie kupowałam nowego. Na nasze potrzeby wystarcza garnek z wodą .
Mój Mąż ma za dwa tygodnie pierwszą próbę sam na sam.

No my też mamy pampers premium care i też jak na razie dają radę bez żadnego przeciekania. Czasami kupa wyjdzie bokiem ale to w każdej pieluszce się zdarza;)

Tez jestem ciekawa jakich kremów używacie jak juz jest słonecznie. Ja smaruje jeszcze Nivea na każdą pogodę ale zastanawiam się czy jak jest słonecznie jak ostatnio to nie powinnam czymś z filtrem

U nas bez kupy, bąki śmierdziuchy takie, że az dziwne, że takie małe dziecko może takie puszczać :o tylko dzis nie wyglada na to, zeby jakos sie wysilal zeby zrobic te kupe... zobaczymy jak bedzie pozniej.

Ja uzywam Bambino na kazda pogode.

A pieluchy mamy DADA, Antos przesikal tylko wtedy, jak mu przez przypadek, jak siusiak do góry się ułożył, ale tak to są w porządku :) w ogole mamy zapas na kilka lat chyba, bo ,mąż wyprawiał "pępkowe" i zażyczył sobie w prezencie pieluchy i kazdy przyniosl po dwie-trzy paczki w rozmiarach od 2 do 5 :D

Ja tez mam Bambino, ale ja nie jestem pewna czy on ma filtr UV.

Mój Mąż na pępkowe dostał maskę do zmieniania pieluszek.... Wolałabym pampersy, bo ta maska zajmuje miejsce i leży w opakowaniu(no dobra już ją wyrzuciłam).

U nas codziennie rano jest to samo... Napina się, stęka, czasem popłakuje, a później robi wielką kupę i przychodzi ulga. Do tego momentu najczęściej śpi na mojej klatce. Popołudniami tego nie ma.

Hej, hej. Pieluchy pampers ale niemieckie raczej używamy. P niebo lepsze i u nich zwykle są jak nasze premium. Na zmianę używam z pieluchami chicco. A krem to tylko Mustela.
Ze spaniem dalej cyrk ale spacery i auto małemu pasują ;)
Cały czas dajemy SabSimplex ale tylko 2x dziennie już i jest ok.

Nam przesikiwal pampers premium, te zielone pampersy sa zanto super az dziw ze taka rzadka kupa nie wycieknie.

Dobre pytanie o krem. Nadal mamy Nivea. I nadal potowki na buzi.

Dzis zaliczylismy 2 godz.spacer az milo, szkoda,ze pogoda srednia.

reklama
PaniAg moja też ma ostatnio jakieś pryszczyki na czółku i nawet na płatkach uszów. Ostatnio sobie przypomniałam że miałam dla starszej krem atoperal (polecony przez pediatrę) i jej ładnie z buźki wszystko schodziło. Jutro mam w planie lecieć do rossmanna i kupić. Z tym że to raczej nie krem na słońce więc szukam dalej.

Do góry