reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

ależ groźna cisza od wczoraj!

u nas mały głowowy sukces - na razie podnosimy i trzymamy mocno(!) głowę podniesioną z poduszki-klina. przy ciągnięciu za ręce głowa dalej bezwładnie wisi. walczymy dalej!

spacerów od 2 dni nie ma, bo zimno u nas, wieje i pada :(

reklama
Betula u nas też dzisiaj pogoda nieciekawa. Podrzuciłam z rana dzieciaki do dziadków a z mężem polecieliśmy na zakupy. Moja też przy ciągnięciu za rączki raz głowę podniesie a innym razem widać że ma lenia i ani trochę nie podniesie więc nie martw się na zapas bo może tez masz leniuszka.

Pogoda deszczowa, dla mamy do spania, dla Antka niekniecznie.... Bez spaceru- bez spania.
Noc tez kiepska. Efekt wizyty gosci i zaburzenia codziennego rytmu dnia....

Jakie karuzelki polecacie do lozeczka? To hit czy kit? Z wyswietlaczem, z pluszakami czy plastikami?

Ja mam karuzelkę Smoby, Hania lubi słuchać muzyczki i oglądać robaczki jak się kręcą - 15 minut dla mnie ;-) ;) Projektor jeszcze za bardzo nie robi na niej wrażenia, może później zacznie się nim interesować. Ogólnie jestem z niej zadowolona :tak:

Hej my wczoraj miałysmy straszny dzień, zjadłam na śniadanie jajeczniczkę i potem sama ryczałam jak Mała się prężyła, wiec to była ostatnia jajcznica na długi czas ech...
co do kremu ja też mam nivea na wiatr i mróz i znalazłam nivea z filtrem wię raczej nie będę jej zmieniać firmy skoro tamten mi się sprawdził.
Moja dzisiaj zamast na spacer to na balkon wyjechała ciepltko ubrana ładnie spała
PaniAg ja nie patrze na gości, oni musza się teraz dostosowac i tyle bo potem też mam katastrofe.

Moja małą jak podnosze za rączki to najchetniej by wstała i pobiegła hehe od razu ryk bo chce siadać i wytłumacz takiej że to nie jej czas!

Bettina, nam raczej chodziło o podciąganie za ręce z pozycji leżącej, tylko po to żeby sprawdzić czy mięśnie karku pracują :)

moja ma prostą karuzlelkę z 4 kolorowymi plastikowymi zwierzakami i 3 grającymi w kółko piosenkami i bardzo ją lubi, potrafi się w nią wpatrywać z 15-20 minut. Tak jak Bettina napisała - to czas dla mnie ;)

moje dziecko dla odmiany od 2 dni senne jak nie wiem co. aż zaczynam się martwić.

Dokładnie Bettina chodzi o ten odruch, napięcie mięśni karku. U nas go sprawdzała na każdej wizycie położna

Betula moze to przez pogode, sama chętnie bym się zdrzemnęła:)

reklama
Nasza Mała dziś też śpiąca i właściwie cały dzień przespała.
Ja muszę wyciągnąć karuzelę z projektorem- dostaliśmy po siostrzenicy, ale to chyba jeszcze za wcześnie. Zosia dopiero zaczyna się interesować karuzelka.
U nas też paskudna pogoda- tęsknię za spacerami.

Do góry