reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Z siuśkami to bardzo serio pamiętam nawet jak mi ciocia opowiadała że jak kuzyn miał pleśniawki to przyszła jej znajoma wzięła mokrą (osiusianą) pieluchę tetrową i przetarła mu buźkę d środka.

reklama
Asch Ty mieszkasz w DE? To ten płyn kupiłam w DM :-)

U mnie nocka super ale mała spała ze mną bo bedzie miała dzisiaj nowe łóżeczko i dzis bede ja odkładać
Ja juz oficjalnie mieszkamy w nowym domu, wczoraj oddaliśmy klucze z poprzedniego, przeprowadzka była koszmarem, człowiek nie zdaje sobie sprawę ile ma rzeczy dopóki sie nie przeprowadza

Novaspace tak mieszkam w DE.
To super dziekuje za info.Jutro podejde do DM :)

Oj tak dla mnie przeprowadzka tez zawsze byla koszmarem.Ale juz jestescie w nowym domku,teraz tylko odpoczywac :tak:

A u nas ostatnio wieczorami jest płacz.
Na przykład dzisiaj po 19 było kąpanie, jedzenie, zasnęła zaraz po i po pół godziny obudziła się z płaczem i walczymy do tej pory na zmianę :baffled: Aż ręce odpadają :unsure: Kompletnie nie wiem o co chodzi :-( :(

Płyny Nuk widziałam w rossmanie jak by któraś poszukiwała.

Co do smarowania pleśniawek siuśkami ja bym jednak się na takie rozwiązanie nie pokusiła. :no2:

reklama
Mój synek zasypia około 21 a budzi się ostatnio między 2 a 4, czasem śpi 5 godz a czasem 7 , jest super :happy:. Około godziny trwa karmienie z odbiciem i przebraniem i zasypia wtedy na 3 godziny. Rano to już śpi różnie czasem zaśnie i pośpi jeszcze 1,5 godz. a czasem schodzimy na śniadanie :biggrin2:. Teraz jest nakarmiony i przebrany i leżymy razem :happy: , raczej nie ma ochoty na spanie :biggrin2:
Po ostatnim szczepieniu małemu nic nie dolegało i poszliśmy na drugi dzień na spacer.

Do góry