reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Ja właśnie wczoraj dowiedziałam się co przeżywają mamy maluszków z kolkami. Liczyłam ze nas to ominie tak jak przy pierwszej corce ale nic z tego. Leci nam piąty tydzień i zaczęło sie. Podałam juz 3 dawki espimusanu po 12 kropli. Wczoraj tak płakała ze byłam gotowa jechać do szpitala, ale mąż mnie powstrzymal. To jest jakiś koszmar. Espumisan dajecie tylko podczas ataku kolki czy też profilaktycznie?

reklama
Ja daje SabSimplex i wg porad niemieckich więc 18 na karmienie było. Ale widzę duże efekty i podaję co 2 karmienie lub mniej kropel. w zależności od dnia. Trzeba wyczuć

Ja daje teraz tylko przed wieczornym karmieniem 15 kropel Sab Simplex ,bo u mnie ryk najcześciej wieczorami i w nocy , narazie jest ok
PaniAg mam ten sam problem, o 1 w nocy poddałam sie, maz boi sie z nia spac wiec wyglądał w salonie, i mała spała ze mną
Nie musicie mi mowić ze to zle bo sama dobrze wiem ale jestem tak zmęczona ze sie poddaje :-(

A dlaczego to źle? Pytam bo mały nocki śpi co prawda u siebie ale rano i w dzień czy przy gorszym nastroju ze mną więc nie rozumiem?

Magdalena, a może to był jednorazowy epizod? Przynajmniej mi tak dzieci robiły - starsza np miała dwa takie dni (do tej pory pamiętam). Od tamtego czasu z całego serca podziwiam mamy, których dzieci mają kolki co dzień.

A moja N to śpioch. Wczoraj obudziła się po 7, od 9 do prawie 13 spała, a potem na chwileczkę się z nią położyłam i obudziłysmy się o 15. Potem biegiem po starszą do przedszkola (N znów spała, tym razem w chuście) . Tylko wieczorami jest aktywna - zwykle tak do 24. I nijak nie wiem jak ją przestawić ;)

Dziewczyny, jeśli spanie z dzieckiem Wam nie przeszkadza to co w tym złego? Niemowlęta najbardziej potrzebują bliskości. Mi się wydaje, że starsze dziecko łatwiej przestawić. Z najstarszą "wytrzymałam" 2 miesiące odkładania do łóżeczka i wzięliśmy ją do łóżka, młodsi od początku śpią z nami. Wyprowadziłam ich do własnych łóżek (i pokoju) jak mieli ok 1 roku. Starsza zupelnie dobrze śpi, młodszy dość często do nas przychodzi, ale to akurat moja "zasługa" ;)
Poza tym ja też jakoś pewniej się czuje jak mam takiego śpiącego aniołka koło siebie :)

Jenot - od 21 do 8? Pomarzyć dobra rzecz :)

Chciałabym żeby to był epizod. Ja sobie nie wyobrażam jak mamy to wytrzymuja. Moja biedna Amelka nie wypala się do szkoły a ma dziś test z angielskiego. Malutka płakała nieprzerwanie od 19 do 23. Potem usunęła w lezaczku. Dzisiaj tez poplakuje, robi się bardzo czerwona, widać że nie może zrobić kupki. A czopki to od ilu miesięcy się podaje?

reklama
Do góry