reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

U nas dzisiaj nocka od 22.30 do 6.00 przespana:) więc nieźle.
Caro oki rozumiem że przy gorączce się nie wychodzi ale jak pogoda ładna a dziecko dobrze zniosło szczepienie to ile mam ją przetrzymać w domku.?

reklama
Dzis mielismy miec szczepienie. Po drodze mowie do meza,ze to dziwne,ze nas tak umowila piel.srodowiskowa,ze to w 6 tyg a u nas jutro 5 dopiero.
I mamy dopiero na 13 kwietnia.
Maz na darmo bral urlop...

Ale chociaz doktor zbadal Malego. Wazy 5 kg i mierzy 6o cm ( bylo 4.4oo ( 4.o3o) i 57 cm )

A to co myslalam,ze odparzenie a potem zwatpilam okazalo sie jakims malym naczyniaczkiem. Na szczescie na pupci w rowku.

Spiaca jestem, Antek twz spi a ja juz wstalam. Uspalam go metoda z tego artyku co wklejalam. Glosny szum, owiniety w kocyk i w gondoli od wozka,ktora lekko ruszalam. Chwilowo mam ja bez kół to lezala na lozku i drzala jak galareta;)

zazdroszce rowniez nocek. moja pierwszy sen ma od 20.00 do 24.00-1.00 a potem standardowo co 2-3h ale mysle ze to przez to ze ona w nocy malo je 5min ciagnie i zasypia na maxa hehe

co do szczepien to ja tez darowalam sobie wyjscia i odwiedziny. dziecko ma wpuszczone oslabione ale zawsze to wirusy wiec organizm walczy, wtedy moze szybciej zachorowac.

Aschlee nowy awatarek:) a jak u Was sen?

Demollka u mnie ostatnio to lepiej nie pytac.Vivi od 2 dni mniej je i spi po 2 godziny czasem 1,5.
Zaczelo mnie to martwic i zaczelam szukac przyczyny i znalazlam....plesniawki.Tylko nie wiem skad to cholerstwo sie wzielo bo przed kazdym jedzeniem myje dokladnie rece i piersi,smoczek tez systemazycznie wyparzam :/ jestem ostatnio totalnie wyczerpana,czesto mam napady arytmi ale mowia ze po transfuzji bedzie lepiej i tego sie trzymam

Ja nie wyparzałam przy córce i teraz też nie. Myje w płynie specjalnym, nie przesadzam ze sterylnością i żadne z moich dzieci nie miało pleśniawek.

Potwierdzam to co pisze Demollka siuśki najlepsze na pleśniawki ;)

Caro Ty masz zawsze jakieś fajne rzeczy dla maluszka zdradź teraz cóż to za specjalny płyn i doradź ile potrzymać małą w domu po szczepieniu;)

Magmich to płyn Nuk, fantastyczny, świetnie myje, idealny do butelek bo rozpuszcza resztki mleka.
Co do zostania w domu to kwestia indywidualna i najlepiej zapytać Swojego lekarza.
U nas nie ma gorączki itd, młody tylko śpi więc jak będzie się dobrze czuł jutro to mam zamiar wyjść na spacer gdzieś gdzie nie ma ludzi. Jeżeli będzie cokolwiek nie tak to z pewnością 2/3 dni w domu.

Załączniki

• 1459352298066.jpg
    1459352298066.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 91
Carolajna bede musiala poszukac tego plynu.Powinno nie byc peoblemu chyba...

Hmmm myslisz ze przeginam z tym wyparzaniem i myciem cyckow przed karmieniem?

Wy serio z tymi siuskami?? Ciezko mi sobie wyobrazic smarowanie jezyka dziecku nimi bleeee ;)

reklama
Aschlee nie wiem czy przesadzasz, ja wyraziłam swoją opinię ;)
Sama wiesz co dla Was najlepsze.
Płyn na pewno w Smyk jest.
Z siuśkami mam te same wrażenia...zwłaszcza, że często są w nim bakterie

Do góry