reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Bozienko kurde to teraz bede mowic zeby i mi sprawdzal na kazdej wizycie.

Dobrze ze juz teraz z tygodnia na tydzien jest bezpieczniej.Obysmy dotrwaly jak najdluzej :tak:

Demolka całkiem przyjemnie. Wrzuciłem próbkę na grupę FB, fotki będą za jakiś czas :)
Ja znowu spałam, jestem nie do życia.
Co do szyjki raczej nie ma objawów dlatego mój zawsze bada na fotelu i usg dopochwowo.

Wróciłam do domu dopiero. Fakt,że byłam jeszcze w aptece i w sklepie, ale zeszło strasznie.

Ogólnie nie jest źle poza tym,że Theo na usg był tak ułożony,że babka nie mogła ani jego w żaden sposób pomierzyć, ani ocenić łożyska. Jutro mam tam wrócić o 8.30 rano. Problem w tym,że z pomiaru wysokości dna macicy wychodzi 32tc :-( Boję się, bo ten sam motyw był z Kają. Jeśli na usg wyjdzie coś nie tak, to zostaję w szpitalu....Te twardnienia to niestety delikatne skurcze. Na szczęście szyjka długa i wszystko pozamykane. Mam absolutny nakaz zmniejszenia swojej aktywności. Jutro na usg ocena szyjki, łożyska i oczywiście przepływy (poza pomiarami). Z jednej strony ulga, z drugiej zaczynam się martwić jeszcze bardziej :sad:

Magda będzie dobrze. Zobaczysz!
Gdzie masz dno macicy obecnie?
Trzymam mocno kciuki!

No i odpoczywamy razem!
Ja jutro tylko na terapię z mężem, zakupy i do domu.

reklama
Do góry